Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERDOĞAN: “83 MİLYONU KUCAKLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ..”

Ak Parti İstanbul İl

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın geçtiğimiz Temmuz ayında 39 ilçede eşzamanlı olarak başlattığı “100 bin yeni üye kampanyası” Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Haliç Kongre Merkezi’ndeki final gecesiyle tamamlandı. Erdoğan’ın gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptığı coşkulu programda; kampanya süresince 106.155 yeni üye yapıldığı ve en çok üye yapan ilçelerin başında ise Çekmeköy’ün 1. Sancaktepe’nin 2. ve Sultangazi’nin de 3. olduğu açıklandı.

İstanbul’da başlattığı 100 bin yeni üye hedefini aşan Ak Parti İl Başkanlığı, Temmuz ayı başında start verdiği kampanyayı tamamladı. Geçen 2,5 aylık süreçte İstanbul’da 106.155 yeni üye Ak Parti’ye kaydedilirken, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan 12 Eylül askeri darbesinin 40. yıldönümü programının ardından 19.30’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul il teşkilatı buluşmasında yeni üyelerle buluştu. Gecede gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Erdoğan, Ak Parti’ye katılan yeni üyelere seslendi. Gecenin finalinde ise en çok üye yapan ilçeler açıklandı. Buna göre Çekmeköy ilçesi 1. olurken, Sancaktepe 2. ve Sultangazi ilçesi de 3. oldu.

Gecede teşkilat mensuplarına seslenen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, Ak Parti’nin milletin, 83 milyonun partisi olduğunu söyledi. 83 milyonun her bir ferdini kucaklamaya çalışacaklarını söyleyen Erdoğan, “Yeni isimler, yeni yüzleri yeni hizmet elleriyle kadrolarımızı tahkim ederken kimseyi dışarıda bırakmayacağız. Altını çizerek söylemek istiyorum: AK Parti, milletin partisidir. 83 milyonun tamamının partisidir” ifadelerini kullandı.

Ak Parti’ye yeni katılanlara “hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, “Geleceğe emin adımlarla yürürken, bu güzel program vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Esasen bu programı, 100 bin yeni üyemizin tamamının katılımıyla yapmayı istiyorduk. Ancak salgın şartları sebebiyle bu şekilde sınırlı bir toplantıyla iktifa etmek durumunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Salgının engellemesinin yürüyüşlerini durdurmayacağını aktaran Erdoğan, “İşte şu anda bu meydanda hamdolsun, bu coşkulu katılımla adımı attık, yolumuza devam ediyoruz. Gönüller bir olduktan sonra fiziki mesafelerin öneminin kalmadığına inanıyoruz. Bizleri bir araya getiren İl Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimi sunuyor, Rabb’im muhabbetimizi, dayanışmamızı daim eylesin diye dua ediyorum” şeklinde konuştu.

Erdoğan, AK Parti çatısı altında terör ve şiddetle arasına mesafe koyan herkese, ne kadar aykırı olursa olsun her türlü görüşe yer olduğunu, hakaret içermediği sürece partinin güçlenmesine katkı yapacak her türlü eleştiriye de kapının sonuna kadar açık olduğunu kaydetti. Hakikatin kıvılcımının fikirlerin yasaklanmasından değil, fikirlerin çarpışmasından doğduğuna inandıklarını dile getiren Erdoğan, şimdiye kadar bu anlayışla hareket ettiklerini, farklı fikirlere daima açık olduklarını anlattı

Son günlerin en sıcak konusu dış politikaya da geniş yer ayıran Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un kendisiyle ilgili sözlerine, “Macron senin zaten süren az kaldı. Gidicisin. Biz sizi Cezayir’den, Ruanda’dan tanırız” karşılığını verdi.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “Bizim problemimiz Türk milletiyle değil, bizim problemimiz Erdoğan’la, Erdoğan’ı indirmemiz lazım” dediğini anımsatarak, “Macron senin zaten süren az kaldı. Gidicisin. Ben sana birkaç yıl önce ne demiştim? Bir telefon görüşmemizde, bak tarih bilgin hiç yok, önce tarih öğren demiştim ve Türkiye’ye tarih dersi verme. Biz sizi Cezayir’den tanırız. Bir milyon Cezayirliyi siz öldürdünüz, 800 bin Ruandalıyı siz öldürdünüz. Biz sizi Libya’dan tanırız. Yüz binlerce Libyalıyı siz öldürdünüz. Bize insanlık dersi veremezsiniz. Biz Osmanlı olarak buralara gittiğimiz zaman barışı götürdük, buralara gittiğimizde insanlığı götürdük. Önce bunu öğren. Tabi bunu hazmedemiyor, onun için çıldırıyorlar.” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Tarihimizin en kritik döneminde sizlere karşımdaki bu kadroya, çok önemli görevler düşüyor. Her birinizin omuzlarında taşıdığı bu sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğinden ben şüphe duymuyorum. Size inanıyor ve güveniyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu kutlu yolculukta her birinize Mevladan muvaffakiyetler diliyorum. Partimiz ve davamız için İstanbul’un ne kadar önemli olduğunu sizler zaten biliyorsunuz. Hep birlikte çok daha fazla çalışarak, önce 2023 sonra 2024’te İstanbul halkının teveccühünü rekor oy oranlarıyla sandığa yansıtacağımıza inanıyorum. Aynı neticeyi Türkiye genelinde de elde edeceğiz. AK Parti ailesine yeni katılan tüm dava arkadaşlarıma ‘aramıza hoş geldiniz’ diyorum. İstanbul İl Başkanımıza ve ekibine gayretleri için gençlik ve kadın kollarına teşekkür ediyor ve sizleri Allah’a emanet ediyorum, kalın sağlıcakla.”

Erdoğan, platforma “Seninle her şeye varım” şarkısı eşliğinde çıktı ve partilileri selamladı. 100 bininci üye Kevser Sevinç ile tanışarak tebrik eden Erdoğan’a Kufi ile yazılan, İstanbul’un fethini müjdeleyen bir tablo hediye edildi, 106 bin 155 yeni üyenin formları sunuldu. Programda son olarak en fazla üye yapan ve hedeflerine ulaşan teşkilat mensuplarına belge verildi. Sonuçlara göre Çekmeköy ilçesi 1. olurken, Sancaktepe 2. ve Sultangazi ilçesi de 3. oldu. Çekmeköy’ün sertifikasını Ak Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Koordinatör Milletvekili aldı.

Reklamı Geç