Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERDOĞAN BOZKURT; “KONGRE GÜNÜ HERKESİ ŞAŞIRTACAK SÜRPRİZLERİMİZ VAR”

Hafta sonu İstanbul’daki tüm

Hafta sonu İstanbul’daki tüm ilçelerde kongrelerini yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerinde heyecan tavan yapmış durumda. Çünkü hemen hemen tüm ilçelerde birden fazla aday ilçe başkanlığı için kıran kırana bir yarış içinde. Hafta sonu Cumartesi günü Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde kongresini yapacak olan Çekmeköy Örgütü de yeni dönem yönetimi ve başkanını seçecek. Yarışın 4 adayla sürdüğü CHP Çekmeköy’ün önceki dönem ilçe başkanı ve bu dönem iddialı adaylarından Erdoğan Bozkurt ile kongre üzerine ve göreve seçilmesi halinde sonrasını konuştuk.

Yerel Gazete: Cumhuriyet Halk Parti Çekmeköy İlçe Başkan Adayı Erdoğan Bozkurt olarak sizin diğer 3 adaydan farkınız nedir?
Erdoğan Bozkurt: Diğer adaylardan farkım: 1. zehir gibi bir ekiple geliyorum. 2. Göreve geldikten sonra ne yapacağımızı bilen bir ekibiz. Bu noktada; vizyonumuz var: toplumcuyuz ve belediyeciliğin alt yapısını tesis etmek için olağanüstü çalışmalar yapacağız. 3. Kongre günü sürprizlerimiz olacak. Çünkü artık yeni fikirlere ihtiyacımız var.

Yerel Gazete: CHP delegesi size neden oy versin?
Erdoğan Bozkurt: Çok güzel bir soru. Biz öbür adaylardan iki çok temel konuda farklıyız ve onlardan öndeyiz. Öncelikle şunu itiraf edeyim ilçe başkanı olduğum dönemde seçimlerin üst üste gelmesi ve çok hızlı bir trafik yaratması sebebiyle gönlüme göre bir yönetim kurulu oluşturamamıştım. Bu dönem ise yeni listemde fikir üretecek, beraber çözümler bulabileceğimiz, ortak akla inanan, gerektiğinde bana da karşı çıkabilecek insanlar var. İşte beni en çok mutlu eden bu.

Listemizde çok zengin ve farklı uzmanlık alanlarından arkadaşlar var. Aramızda mimar, iki akademisyen, bankacı, avukat, belediyeci, işçi arkadaşlar var. Özellikle Nişantepe, Ömerli mahallelerinden Roman yurttaşlar arıyoruz yönetim kuruluna katmak için. Engelli ve daha çok genç insan olsun istiyoruz. Ayrıca, genç derken sadece öğrenci olanları kastetmiyorum, çalışan, emekçi genç insanları da istiyoruz. Bunları da buradan duyurmuş olalım.

İkinci farkımız da şu. Adaylığımızı açıkladığımız gün basına ve konuklara dağıttığımız el broşüründe de söylediğimiz gibi; ‘çözüm adımızda’ demiştik: “Çözüm adımızda yazıyor: Altı okun ışığında Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetçi, Halkçı, Toplumcu belediyeciliğin meşalesini Çekmeköy yerelinde yakacağız.

Dikkatinizi çekerim: Üç adaydan farklı olarak biz bir vizyon öneriyoruz: toplumcu belediyecilik. Demek istediğim şu: biz ilçe başkanlığına geldiğimizde Çekmeköy’ü şenlendireceğiz ve şahlandıracağız. Ne yapacağız? 2019 yerel seçimlerinde kim aday olursa olsun, biz yerel seçimler için çalışmaya 25 Aralık pazartesi günü başlıyoruz. Neye başlıyoruz? Artık iflas etmiş rantçı belediyeciliğin tam karşısında bulunan Toplumcu, Halkçı belediyeciliğin alt yapısını (hem örgütsel ve siyasi düzlemde) tesis edeceğiz. Ve yerel seçimlerde kim aday olursa olsun hazır, hazırlanmış, rotası çizilmiş, vira demir edilmiş hazır bir ortam bulacak.

Yerel Gazete: Kongreye çok kısa bir süre kaldı. Hazırlıklarınız nasıl gidiyor, neler yapıyorsunuz?
Erdoğan Bozkurt: Hazırlıklarımız iki ana eksende yürüyor. Birincisi üye, delege ya da örgütümüzü nasıl aktif, zinde ve yaratıcı tutacağımız konusunda kafa yoruyoruz. İçinde bulunduğumuz faşizan saldırılar önümüzdeki günlerde artacaktır. İşte biz bunu göğüsleyecek bir örgüt altyapısına nasıl ulaşırız onun yol ve yöntemleri hakkında çalışıyoruz

Yerel Gazete: Bu noktayı biraz daha somutlar mısınız?
Erdoğan Bozkurt: Cumartesi günü bütünü göreceksiniz, ama size bir örnek, parti içi eğitime çok önem vereceğiz. Birçok üyemizin hatta delegelerimizin de eksikleri var, dünya çok hızlı değişiyor, nasıl bir bölgede yaşadığımız malum. Hem ideolojik hem yeni döneme yüksek moralli bir örgüt çıkarmak için uğraşıyoruz. Projelerimizde sanat var, spor var. Hatta masa tenisi var. Cumartesi’yi bekleyin…

Reklamı Geç