Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERDOĞAN; “İSTANBUL’A HAYAT VEREN PROJELERİN MERKEZİ ÜSKÜDAR..”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri kapsamında bu akşam Üsküdar’da düzenlenen ilçe mitinginde halka seslendi. İstanbul’da yaptıkları projelerin çoğunun merkezinin Üsküdar olduğuna dikkat çekerek Marmaray’ın, Avrasya Tüneli’nin, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının, Büyük Çamlıca Camii’nin, Radyo Televizyon Kulesinin ilçede yer aldığını hatırlatan Erdoğan, ayrıca Kadıköy-Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattının, Halkalı-Gebze Marmaray yüzeysel metro hattının ve Söğütlüçeşme-Zincirlikuyu-Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının Üsküdarlılarla birlikte tüm İstanbul’a hizmet verdiğine işaret etti.

Üsküdar’da yapımları hâlen devam eden diğer yol projelerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçe sahilindeki 5 iskele binasını yenilediklerini, kıyıya paralel transit Boğaz seferlerini başlattıklarını, sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Meydanı’nın, toplamda 125 bin metrekarelik alan ile İstanbul’un en prestijli merkezi olarak ortaya çıktığını da kaydetti. Üsküdar için en önemli konulardan birinin tapu meselesi olduğunu dile getirerek, bazı parti adaylarının “sorunu çözeceğim” vaadinde bulunduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunu çözmekle yetkili olan merciinin Çevre Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu Kadastro Müdürlüğü olduğunu hatırlattı ve 30 yılı aşkın süredir devam eden imar planlarıyla ilgili problemi yine kendilerinin çözüme kavuşturduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kim ki ‘Üsküdar’da bir imar sorunu’ var diyorsa, bilin ki sizlerin kafasını karıştırmak için yalan söylüyor. Hisseli bazı sorunlar var, orada da maalesef birbirleriyle anlaşamadıkları için hissedarlar, olay nereye gidiyor? Yargıya gidiyor. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Şimdi ancak imar planları kesinleştikten sonra çözülebilecek olan bu soruna da biz devlet olarak neşteri vuruyoruz. Hissedarların aralarında anlaşmalarının imkânsız olduğu büyük parselleri ifraz ediyoruz, bölerek onları da küçültüyoruz. Mecburen çözeceğiz bunu, başka çare yok. Şimdiden belediyenize başvurup işlemlerinizi başlatabilirsiniz.”

Kendileri Üsküdar’ın sorunlarını çözmek için uğraşırken muhalefetin ise işi çıkmaza sürüklemenin, sürüncemede bırakmanın mücadelesini verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyorsunuz bunlar mahkeme kapısında nöbet tutmayı maharet zannederler. Türkiye Uzay Ajansı’ndan kamuda başörtüsü düzenlemesine kadar milletin hayrına hangi hizmet varsa, hepsini de bu CHP yargıya taşımıştır” diye ekledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Üsküdar’da da aynısını yaptığını vurgulayan Erdoğan, CHP’nin Üsküdar’ın 33 yıl sonra aldığı imar haklarını mahkemeye götürerek iptal ettirmeye çalıştığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama onlar istemese de biz bunu başaracak, hak sahiplerimizi asla mağdur etmeyeceğiz. Kanunsa kanun, kararnameyse kararname, yönetmelikse yönetmelik, ne gerekiyorsa yaparak bu meselenin bizimle Üsküdarlı kardeşlerim arasına girmesine artık müsaade etmeyeceğiz. Ben de bir Üsküdarlıyım ve bunu biz çözeceğiz. Cumhurbaşkanı olarak, sizlerin komşusu olarak bu tapu meselesinin Belediyemiz nezdinde sonuna kadar şahsen takipçisi ben olacağım” dedi.

Üsküdar’da Nakkaştepe Millet Bahçesi’ni hizmetine sunduklarını, Nevmekan Bağlarbaşı ve Nevmekan Sahil Millet Kıraathanelerini ilçeye kazandırdıklarını,  Üsküdar Bilim Merkezi Planetaryum ve gözlem kulesinin çocuklar ile gençlere hizmet vermeye başladığını da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  ilçede gerçekleştirdikleri, yapımları hâlen devam eden diğer yatırım ve hizmetlerden de örnekler verdi.

Millete hizmet mücadelesini 31 Mart’tan sonra da devam ettireceklerini; bunun için aday olarak tecrübeleri ve çalışkanlıklarıyla temayüz etmiş kişileri milletin huzuruna çıkardıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin başı olarak kendisi, Büyükşehirde Binali Yıldırım, Üsküdar’da Hilmi Türkmen ile el ele vererek, Üsküdar’dan Büyükşehre ve Türkiye’ye, bütün ülkeyi ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Reklamı Geç