Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERGUVAN ŞOFÖRLERİ DERNEĞİ GÜCÜNE GÜÇ KATTI

‘Beraber başladık beraber kazanacağız’

‘Beraber başladık beraber kazanacağız’ sloganıyla yola çıkan Erguvan Otobüs Şoförleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Rumeli Yakası ‘A Bölgesi’nde bulunan otobüs şoförlerini derneğe kattı. Otobüs sahiplerinin, şoförleri tam gün çalıştırarak derneğe üye olmasını engellemeye çalıştığı iddia edildi.

ergoot2Fındıkzade Oğuzhan Caddesi üzerinde bulunan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda dernek yetkilileri ve otobüs şoförleri bir araya geldi. Erguvan Otobüs Şoförleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Özdemir, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altaylı, Başkan Yardımcısı Tahsin Damak, Genel Koordinatör Sacettin Ervüs başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Otobüs AŞ’den haklarını aramak için yola çıkan şoförler patronlarından korkmadıklarını dile getirildi.

ergoot5Hakların korunması için özverili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Erguvan Otobüs Şoförleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Özdemir, “Önemli bir görev üstlendik ve elimizden gelen özverili çalışmalarımızı sonuna kadar gerçekleştireceğiz. Derneğimizin kuruluş amacı hakları yenen şoför arkadaşlarımıza sahip çıkmaktır. Otobüs AŞ kurulalı 3 sene oldu sizlere ise tüm hakların alınacağı söylendi. Ne yazık ki verilen bir hak yok. Bu hakları almak için çalışacağız” dedi.

ergoot4Başkan Yardımcısı Tahsin Damak ise şu açıklamalarda bulundu: “Bugüne kadar yapmış olduğumuz yazışmalardan olumlu sonuçlar aldık. Burada daha çok insanın gelmesini bekliyorduk. Ancak arkadaşlar toplantımıza katılmasın diye araç sahipleri tam gün çalıştırılmışlar. Önümüzde uzun bir yol var bize destek verenlerle yürümeye kararlıyız. Başbakanlığa, İŞKUR’a, Cumhurbaşkanlığına yazı yazdık onlarda Valililiğe iletti, SGK Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğü bize yol gösterdi, İETT ile görüştük, Milletvekili Metin Külünk’le görüşeceğiz. Yapmış olduğumuz yazışmalar sonucu daha sağlam adımlar atarak ilerleyeceğimize inancımızı bir kez daha tazeledik. Sizlerin sigorta, maaş, izin, çalışma şartlarınızı düzeltmek için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

ergoot3Toplantıda otobüs şoförleri sorunlarını da dile getirdi. Şoförler Avukat Burcu Yıldızoğlu’na sorularını iletti. Yıldızoğlu onlara kanunların yanında olduğunu korkmamaları gerektiğini söyledi. Yeni üyeler toplu fotoğraf çektirdi.