Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERKENDEN DAHA ERKEN SANDIK BAŞINA GİDİYORUZ…

Ülke gündemi bir anda

Ülke gündemi bir anda seçime kilitlendi. Salı günkü grup toplantılarından sonra bugün gözlerin çevrildiği Ankara’dan erken hatta çok daha erken seçim kararı çıktı. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin dünkü grup toplantısında 26 Temmuz’da seçim çağrısı yapmasının üzerinden 24 saat geçmeden Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı harekete geçti. Önce MHP Lideri Bahçeli ile görüşen Erdoğan ardından canlı yayında Türkiye’nin beklediği o kararı açıkladı. Karar beklentilerin de ötesinde erken hatta çok daha erken bir seçim tarihi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim çıkışı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Seçim kararının ardından siyaset kulisleri hareketlendi. İstanbul’da açıklamalarda bulunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Küçük ortağın söylediği, büyük ortağın danışıklı dövüş şeklinde bu teklifi kabul ettiği bir sistemle karşı karşıyayız. Şimdi en çok merak edilen soruyu cevaplandırarak başlamak istiyorum. Bir, İYİ Parti seçime girecek. Bu konuda herkesi ayağını denk almaya davet ediyorum. İkincisi, İYİ Parti seçime yönelik en hazırlıklı partidir. Teşkilatlarımız zinde, inançlı, iddialı, yorgunlukları yok. Nitekim 1 Nisan’da yaptığımız birinci olağanüstü kurultayımızda ortaya çıkan tablo, iktidar partisinin en büyük alternatifinin İYİ Parti olduğunu ortaya çıkardı ve abiler korktu. Ben bu abilerin korktuğunu biliyordum da bu kadar korktuklarını gerçekten düşünmemiştim. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım. 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olacağım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçimin 24 Haziran 2018’de yapılacağını açıklamasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu, “2018 demokrasi yılı olacak. Hazırız, kazanacağız” dedi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da, “Milleti OHAL şartları altında adaletsiz bir seçime sürükleme hakkınız yok. Bugün TBMM OHAL tezkeresini reddetmek durumundadır” dedi. Tezcan, cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soru üzerine, “Geç kaldığımızı düşünmüyoruz. Bugüne kadar yarın seçim olacak gibi hazır olduğumuzu söylüyorduk. Önümüzdeki günlerde aday ve stratejiyle ilgili önemli kararlar alınacaktır” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, açıklananın erken seçim değil baskın seçim olduğunu söyledi. Karamollaoğlu; “Biz söyledik. Hangi tarihte olursa olsun biz seçime hazırız. Ülkemize hayırlı olsun. Aceleyle, panikle, tükenmişlik psikolojisi içinde aldıkları bu karar inşallah ülkemiz için, milletimiz için hayırlı sonuçlara vesile olacaktır. En hayırlı sonuçlarından biri de milletimizin bu iktidardan en erken bir şekilde kurtulmasının vesilesi olacaktır” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran olarak açıkladığı erken seçim tarihini, “Hiçbir makul gerekçeye dayanmayan bir yaklaşım sergileniyor. Toplumdan kaçırılan bir sandık var. Halkın bu süreci tartışmasını bile istemediler” diye değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gidiyoruz’ açıklamasının ardından siyaset kulisleri hareketlendi. Yapılacak seçimde herhangi bir aday rakiplerine üstünlük sağlayamazsa seçimler ikinci tura kalacak. Anayasa’ya göre bu gibi durumlarda ikinci tur, seçimi izleyen ikinci pazar günü yapılıyor. Yani ilk turda kazanan olmazsa seçimlerde ikinci tur 8 Temmuz 2018 günü yapılacak.

Reklamı Geç