Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESNAF, DOĞRUDAN VE HAKLIDAN YANA DİK DURUŞUNU BOZMADI…

Üsküdar, Dudullu, Çakmak, Sanayi

Üsküdar, Dudullu, Çakmak, Sanayi Sitesi Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağanüstü genel kurulunda malumun ilamı gerçekleşti. Aylardır olmadık yollardan iftira ve karalama politikası güden müfterilerin sandığa bir kez daha gömüldüğü kongrede, Nilgün Kaplan’ı ezici çoğunlukla yeni başkan seçen esnaf; “Yürü arkandayız” dedi. Esnaf teşkilatlarının deneyimli ve tecrübeli ismi Mehmet Yıldız’ın zerre kadar bir şüpheye mahal bırakmadan adaletli bir şekilde divan başkanlığı yaptığı genel kurulda rakiplerinin aldığı 2 ve 154 oya karşılık 542 oyla seçilen Nilgün Kaplan, “Doğrudan ve haklıdan yana duran siz esnafımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kooperatifimizi hep birlikte en güzel şekilde yöneteceğimize bir kez daha söz veriyorum” dedi. Kaplan, bugünden itibaren önüne gelenin olmadık iftira ve karalamalarla kooperatife çamur atmasına izin vermeyeceklerini, bugüne kadar yapılanların da hesabının sorulacağını yineledi.

Üsküdar, Dudullu, Çakmak, Sanayi Sitesi Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağanüstü genel kurulu, Çengelköy Salon Sophia’da son derece yoğun ve coşkulu bir katılımla gerçekleşti. Kooperatif üyesi 698 üyenin katılım sağlayarak oy kullandığı tarihi kongrede beklenen oldu ve Nilgün Kaplan, ezici bir çoğunlukla yeni başkan seçildi. Günlerdir Nilgün Kaplan ve ekibini ‘sicili bozuk’ gibi aslı astarı olmayan karalamalarla itham eden rakiplerinden birinin sadece 2 oy alması, esnafın iftiracılara pirim vermediğini gözler önüne serdi. Yine kongrede sadece 154 oy olan bir başka adayın da iftira ve karalamalarla esnafın gözünde yer edinemediği gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.

Geçtiğimiz genel kurulu olmayan usulsüzlük iddiaları ile mahkemelere taşıyıp esnafın özgür iradesi ile kullandığı oyunu yok saymak isteyenlerin ise bırakın yeniden aday olmasını salona hiç gelmemesi de dikkatlerden kaçmadı. Esnaf teşkilatlarının tecrübeli ismi Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Birlik Başkanvekili Mehmet Yıldız’ın zerre kadar bir şüpheye yer bırakmayan adaletli divan başkanlığı yönetimiyle gerçekleşen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Mevcut Başkan Mehmet Sami Yirmibeş’in yaşadığı büyük sağlık sorunlarından dolayı katılamadığı genel kurulda kendisine geçmiş olsun dilekleri iletildi.

16 maddelik gündemin tek tek okunarak müzakere ve ibra edildiği genel kurulda salonun gün boyu hınca hınç dolu olması esnafın doğrudan ve haklıdan yana durup kooperatifine sahip çıktığını gösterdi. Geçmiş dönem yönetim ve denetim kurulları ile gelir ve gider bilanço hesaplarının oy birliği ile geçtiği kongrede yeni dönem tahmini bütçe ve kooperatife ait Karasu’daki 3 adet yazlık dairenin satışı için onay yetkisi de oy çokluğu ile alındı. Denetim Kurulu Raporunu okuyan Denetim Kurulu Başkanı Suat Yazıcı, “Bu yönetim 17 ay boyunca her işini kanun ve kaidelere uygun, muntazam şekilde yapmıştır ve haklarında hiç bir inceleme ve şikayet yoktur” dedi.

Başkanlık seçimi için 3 liste divan kuruluna sunuldu. Her iki başkan adayının salondaki suçlayıcı konuşmalarına yanıt veren Nilgün Kaplan, “İştir kişinin aynası lafa bakılmaz” sözleri üyelerden büyük alkış aldı. İlgili kanunda oylamanın açık yapılması hususu önerilmesine rağmen teklif edilen kapalı oylama da kongre üyelerinden geçer oy alamadı. Divana liste sunan adaylardan birinin yönetim ve denetim üyesi isimleri bile tam değildi ve bu aday sadece 2 oy aldı. Bir diğer aday ise 154 oyda kaldı.

Gelen bazı itirazlar üzerine Divan Başkanı Mehmet Yıldız, “Buyurun oy sayımını siz kendiniz yapın ve ne derseniz onu kayda geçirelim” teklifinde bulundu. Yapılan itirazların doğruluğuna itiraz edenlerin bile inanmadığı salonda yüzlerce esnaf, ‘Başkan Nilgün Kaplan’ sloganıyla salonu adeta inletti. Habip Bice, Ali Okuş, Hakan Akkuş ve Sabri Baycan’dan oluşan Nilgün Kaplan’ın listesi 542 oy alarak Dudullu Esnaf Kooperatifi’nin yönetimine seçildi.

Genel kurul sonunda esnafa teşekkür eden yeni başkan Nilgün Kaplan, “Bugün bu salonda tarihi bir ana hep birlikte şahitlik ettik. Doğrudan ve haklıdan yana tavır alan siz değerli esnaflarımız kurumunuza sahip çıktınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hep birlikte elele verip kooperatifimizi el birliği ile en güzel şekilde yöneteceğimize bir kez daha söz veriyorum. Bundan böyle kooperatifimiz çok daha güçlü ve çok daha emin ellerde sizlere hizmet üretmeye devam edecek ve önüne gelen kooperatifimize olmadık yollardan dil uzatamayacak. Ümraniye’de esnaf kurumlarına çirkefçe saldırı dönemini burada bu salonda hep birlikte sandığa gömüyoruz. Bu kurum hepimizin ortak değeri. Hiç kimsenin bu ortak değeri iftira ve karalama ile itibarını rencide etmesine asla müsaade verilmeyecek. Yapılanların hesabı da yüce Türk adaleti önünde tek tek sorulacak” dedi.

Reklamı Geç