Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESNAF KEFALET KOOPERATİFLERİ TERLAN KAYA’NIN BAŞARISINI KONUŞUYOR…

Esnaf Kefalet Kooperatifleri’ndeki işleyiş

Esnaf Kefalet Kooperatifleri’ndeki işleyiş şekillerine kızan genç iş kadını Terlan Kaya, “Bunlar esnafın işini kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor” diyerek giriştiği kısa süreli çalışmayla Üsküdar esnafının güven ve desteğini kazandı ve kongrede mevcut yönetimin iki katı oy alarak yeni başkan seçildi. Şimdi tüm esnaf kefalet kooperatiflerinde Terlan Kaya’nın bu olağanüstü başarı hikayesi konuşuluyor.

uskudar esnaf kefalet terlan kaya 68 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, genç bir kadının örnek başarısını gündeme taşıyoruz. Anadolu yakasında hemen hemen her ilçede mevcut olan Esnaf Kefalet ve bahcesehirkonut.com Kredi Kooperatifleri’ndeki işleyiş şekillerine kızan Üsküdar’lı genç iş kadını Terlan Kaya, sadece bir ay gibi kısa süreli çalışma ile bölge esnafına kendini kabullendirdi ve arkasına aldığı esnaf desteği ile Üsküdar Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin yeni başkanı seçildi.

????????????????????????????????????

Geçtiğimiz günlerde Güneş Düğün Salonu’nda yapılan kongrede mevcut başkan Şükrü Serez’in aldığı 40 oya karşılık tam 75 oy alarak bir anda gündeme oturan yeni başkan Terlan Kaya’nın başarısı şimdi dilden dile konuşuluyor. Kaya’nın bu olağanüstü başarı hikayesi, çevre diğer ilçelerdeki kooperatiflerde mevcut yönetimlere karşı rakip aday olmak isteyenlere örnek olacak nitelikte.

????????????????????????????????????

Ümraniye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız’ın divan başkanlığı yaptığı genel kurulda, zaman zaman gerginlikler yaşansa da sonuçta Terlan Kaya, aldığı 75 oyla eski başkanı adeta ikiye katladı ve yeni başkan seçilerek görevinin başına geçti. Yeni başkan Kaya, görevinin başına geçti geçmesine ancak ortada ne kooperatif bütçesi var ne de doğru dürüst kredi kullanan esnaf üye. Çünkü 240 üyesi bulunan kooperatif adeta içi boş bir tabeladan ibaret ve geçmiş başkan ile yönetimi başta olmak üzere bir çok yere borçlu. İşte böyle bir ortamda işbaşına gelen yeni başkan Terlan Kaya, “Bir zoru başararak belki burayı kazandık ama asıl zor iş bundan sonra bu kooperatifi aslına yakışır hale getirerek Üsküdar ve bölge esnafına hizmet üretebilen bir konuma getirebilmek” diyor.

uskudar esnaf kefalet terlan kaya 5Yerel Gazete olarak bölgedeki meslektaşımız ve Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği (GASSOPDER) Başkanı Yaşar Kaba ile birlikte Üsküdar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’ndeki makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediğimiz Terlan Kaya, gazetemiz sahibi Kenan Baylan’a başarısındaki sırlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

uskudar esnaf kefalet terlan kaya 4Genç bir iş kadını olarak kısa süreli bir çalışmayla kazanılan bu destek ve teveccühü sorduğumuz Terlan Kaya; “Her şey bir gün kredi ihtiyacım oluşmasıyla başladı. Üsküdar’da küçük bir işletmemiz var. Gün geldi kredi lazım oldu. İlçemizdeki bu kooperatife başvurduk. Tonla resmi prosedür, işlem vs, derken istediğimiz rakamı veremeyeceklerini söyleyerek bizi Ümraniye’ye yönlendirdiler. Ümraniye’deki kooperatifte de yine bir çok resmi prosedürü aştıktan sonra çekeceğimiz kredi miktarına karşılık kat kat fazlasıyla teminat göstermemize rağmen uzun bir süre bekledik ve çıkan kredi miktarı yine Üsküdar’daki kooperatifin verdiği kadar oldu ve bunca uğraşıdan sonra baktım ki esnaf işini kolay halledemiyor ve istediğini elde edemiyor” dedi.

uskudar esnaf kefalet terlan kaya 3“İşte o günden sonra kolları sıvadım ve bu kooperatifin yönetimini kazanmak için gerekli girişimleri yaptıktan sonra esnafın arasına indim” diyen Terlan Kaya; “Elimi uzatıp destek istediğim hiçbir esnafımız beni geri çevirmedi. Çevirmedi, çünkü mevcut işleyişten onlar da rahatsızdı ve bu ilçede bir kooperatifin varlığından dahi bir çok kişinin haberi bile yoktu. Esnaf Kefalet Kooperatifleri’nde mevcut başkanlara karşı rakip aday çıkması hem bölge esnafımızda hem de çevre ilçelerdeki kooperatiflerde bir şaşkınlık yaratı. Rakip aday olmak mümkün mü… Kooperatifin üye isim listelerine bile ulaşamaz, hiçbir şekilde çalışma yapamazsınız. İşte böyle bir ortamda gecemizi gündüzümüze katarak, zor ve kısıtlı imkanlarla çalışmalarımızı çok kısa bir zamanda tamamladık ve genel kurul salonunda esnafımızın desteği ile seçimi kazanarak bu göreve geldik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

uskudar esnaf kefalet terlan kaya 7Asıl görevinin bundan sonra zorluklarla dolu olduğunu kaydeden Terlan Kaya; “İşbaşına geldiğimiz kooperatifimizin durumu hiç de iç açıcı değil. Eski başkan ve yönetimine bunun bir bayrak yarışı değil bayrak devir daimi olduğunu ifade ederek kendilerinin geçmiş tecrübelerinden faydalanmak kaydıyla bu kurumu düzlüğe çıkarmak ve bölge esnafımıza hizmet üretebilen bir yer haline getirmek istediğimi her fırsatta ilettim. Bu kurum başta esnafımız olmak üzere herkesin ortak malı ve herkes için hizmet ürettiği müddetçe varlığını koruyacaktır. Şahsıma inanarak bu yola çıkan ekip arkadaşlarımla birlikte bu kurumu güzel günlere taşımak için göreve talip olduk. Görevi kazanırken işimiz zordu, bundan sonra daha da zor. Ancak herkes şunu iyi bilir ki; başarı zoru kazanmaktan geçer. Biz de her türlü zorluğa rağmen daha çok çalışarak esnafımızla birlikte Üsküdar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’ni güzel yarınlara taşıyacağız” dedi.

Reklamı Geç