Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESNAF VE İŞADAMLARINA MİSAFİR OLAN BAŞKAN CAN NABIZ YOKLUYOR..

Alemdağ Caddesi’nin yayalaştırılması çalışmaları

Alemdağ Caddesi’nin yayalaştırılması çalışmaları kapsamında çarşı esnafını gezen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, misafir olduğu Anadolu Yakası Esnaf Sanatkârları ve İşadamları Derneği ESSİAD’da gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Muhalefetin iyi yapılan işler de dahil her şeye karşı çıkmak olmadığını ifade eden Başkan Can, Karabekir Mahallesi ile ilgili yaptıkları büyük kentsel dönüşüm planlarını ana muhalefet partisi CHP’li meclis üyelerinin oybirliği ile meclisten geçirmekten mutluluk duyduklarını kaydetti. 

Ümraniye çarşı esnafını gezerek Alemdağ Caddesi’nin yayalaştırılması ile ilgili düşüncelerini öğrenen Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindeki heyeti, akşam 5 çayına ise Anadolu Yakası Esnaf ve İşadamları Derneği ESSİAD’a misafir oldular. Programa Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, İstanbul Anadolu Yakası Esnaf Sanatkârları ve İş Adamları Kültür ve Dayanışma Derneği (ESSİAD) Başkanı Necmettin Sarı, Bakkallar Odası Başkanı Resul Taşcı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, iş adamları ve esnaflar katıldı.

Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren İstanbul Anadolu Yakası Esnaf Sanatkârları ve İş Adamları Kültür ve Dayanışma Derneği (ESSİAD) Başkanı Necmettin Sarı, programa katılan herkese teşekkür etti. Başkan Hasan Can’a ise katılımlarından ve Ümraniye’deki esnafa her zaman desteklerinden, Ümraniye için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, programda katılımcılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ümraniye’nin gelişimini anlattı ve hizmetleri için Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini sundu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise programda yaptığı konuşmada; Ümraniye’nin değişen çehresinden ve AK Parti yönetimiyle değişen ve gelişen Türkiye’den bahsetti. Ümraniye’nin önceki hâli ve sonraki hâlini anlatan Başkan Hasan Can; “14 sene evvel burada olmayan birçok şeyi yapmak bize nasip oldu, Elhamdülillah; kültür merkezleri, aile sağlığı merkezleri,  muhtarlık binaları, bazı okul ve camiler gibi 400’ün üzerinde kalıcı eserimiz var; sosyal, kültürel faaliyetlerimizden bahsetmiyoruz bile. Rabbim bizlere daha iyisini yapmayı nasip etsin. Tüm bunları devletin hiçbir kurumuna 5 kuruş borcu olmayan bir belediye olmayı başararak yaptık” dedi ve Amatör Lig’den TFF 1. Lig’in liderliği gibi bir mertebeye gelen Ümraniyespor’un da hiçbir yere borcu olmadığını dile getirdi.

“Bugün Ümraniye’de 315 bin yapı stoku var; bunun 55-60 bini iş yeri gerisi konut, bu 315 binin 185 bin tanesi bizim zamanımızda yapıldı. Bunların 85 bin tanesi de eski binaydı yıkıldı, yenisi yapıldı. Orantıladığınızda bu yüzde 62’ye tekabül ediyor. Biz bu ilçenin yüzde 62’sini yapmış bir belediyeyiz; bunu da imar planlarıyla milletin önünü açarak yaptığımız için kimseyi zarara sokmadık” diyen Başkan Hasan Can; 2B arazilerinin imar planlarıyla alakalı da bilgi vererek, bu bölgelerde de kentsel dönüşüm konusunda örnek teşkil edecek çalışmalar yapacaklarını söyledi. Başkan Hasan Can, katılımcıların sorularını yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Katılımcılar, esnaflar ve dernek üyeleri; Başkan Hasan Can’a katılımından dolayı teşekkürlerini sunarken Ümraniye Alemdağ Caddesi’nin yayalaştırılma projesiyle ilgili memnuniyetlerini de dile getirerek; caddenin yeni hâlinin vatandaşlar ve esnaf açısından çok iyi olacağını ve Ümraniye’nin prestijine prestij katacağını söylediler.

Reklamı Geç