Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ESNAFIMIZIN KALKINMASI İÇİN VEREN EL, SORUN ÇÖZEN AKIL OLACAĞIZ..”

Çekmeköy esnafını dayanışma ile

Çekmeköy esnafını dayanışma ile kalkındırmaya yönelik projelerini açıklayan ÇESADER Başkan Adayı Gazi Mercan, “Derneğimizin kuruluş amaçlarındaki özüne dönmesi için ekip arkadaşlarımla birlikte yepyeni bir dönem başlatacağız. Boş işlere ve gereksiz polemiklere harcayacak zamanımız yok” dedi.

31 Ekim Pazar günü saat 11.00’da olağan genel kurulunu yapmaya hazırlanan Çekmeköy Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ÇESADER’de kongre heyecanı sürüyor. Geçtiğimiz hafta başkan adaylığını açıkladıktan sonra Çekmeköy esnafı tarafından yoğun ilgi ve teveccüh gören Gazi Mercan, Pazar günkü kongrede seçilmeleri halinde hayata geçirmeyi planladıkları projelerini açıkladı. Her türlü sorununun çözümünde esnafa yardımcı olan ve iş gören bir anlayışla görev yapacaklarını ifade eden Gazi Mercan, “Esnaf derneğimizi kısa sürede derleyip toparlayarak yeniden işlevsel hale getireceğiz. Çekmeköy esnafımızın kalkınması için bu dernek asli görevlerine dönecek. Veren el, problem çözen akıl, zor zamanda dayanışma halinde olan ekip olacağız” şeklinde konuştu.

Gazi Mercan, ekibiyle birlikte ÇESADER yönetimine gelmeleri halinde yapmayı planladıkları projeleri şu şekilde anlattı: “Yapacağımız ilk icraat, şu anda yeri yurdu olmayan derneğimizi yepyeni merkezine kavuşturmak olacak. ÇESADER, yeni dönemde yeni merkezinde işlerini yürütecek ve üyelerine daha yararlı hizmetler sunacak. Oluşturacağımız yeni dernek merkezi, bütün üyelerimizin rahatlıkla ulaşabileceği ve tüm işlerinde kendi evi gibi kullanabileceği bir yer olacak.

Çekmeköy ilçemiz son yıllarda hızla büyüyen ve gelişen bir bölge oldu. Haliyle esnafımız da her geçen gün artarak çoğalıyor. Esnafımızın diğer komşu ilçelerde olduğu gibi daha verimli hizmetler alabilmesi, devletimizin sunduğu kredi gibi desteklerden yararlanabilmesi için Oda ve Kooperatif benzeri kuruluşları ivedilikle kurmaya çalışacağız. Bu noktada hukuk alanında ve mali işlerde bilgili ve bilinçli kişilerle işbirliği yaparak tüm haklarımızın takipçisi olacağız.

Yine bir başka projemiz; kuracağımız e-rehber portalı. E-rehber ile bölgemizdeki binlerce esnafın verilerini buluşturacağız. Kim iş arıyor, kim işçi arıyor, kim nerde, ne hizmet veriyor, bütün esnaflarımız birbirini bu portal üzerinden görecek, bilecek ve işbirliği için iletişim kurabilecek. Çekmeköy esnafı, e-rehber sayesinde kendi içinde alışverişini yaparak işlerini daha da geliştirecek.

Esnafımızın pos cihazı kullanma oranı oldukça yüksek ve hal böyle olunca bankalara verilen komisyonlar da büyük rakamlar ediyor. Bu hususta da esnafımız arasında sağlayacağımız birliktelik sayesinde bankalarla anlaşma yoluna giderek komisyon oranlarında yüzde 30’lara varan indirimler kazanacağız ve yine bu bankalar esnafımıza kredi vb. desteklerde daha çok yardımcı olacaklar.

Esnafımız arasında mesleki birleşim ve iletişimi mutlaka kuracağız. Bu sayede belli meslek grupları kendi içinde dayanışma halinde olacaklar. Yine hukukçular ve mali müşavirlerle anlaşarak zorda olan esnafımıza ücretsiz hizmet vermelerini sağlayacağız. Derneğimizin esnaflarına poşet hizmeti bile olacak ve sırf bu proje bile Çekmeköy esnafına önemli bir kazanım sunacaktır.”

Kendisinin 2008 yılında kurulan ÇESADER’in ilk kurucu yöneticilerinden olduğunu ifade eden Gazi Mercan, “O yıllarda kurucu ve onursal başkanımız Müslüm Erdem ile birlikte kurduğumuz ÇESADER’de 8 yıl boyunca yöneticilik yaptım. Halen üyesi bulunduğum ÇESADER’in kuruluş amaçlarının çok uzağında olduğunu düşündüğüm için bugün ekip arkadaşlarımla birlikte bu görev ve sorumluluğu almaya talip oldum. Başından beri bu derneğin içinde olmama rağmen bugünkü mevcut güncel üye listesini ben dahi göremedim, dolayısı ile bilemiyorum. Çalışmalarımızı da elimizdeki eski üye listeleri ile yapıyoruz. Bu vesile ile kendilerine ulaşamadığımız yeni esnaf üyelerimizden özür diliyoruz. Kendileri ile kongre salonunda tanışmaktan şeref duyacağız. Binlerce esnafı olan Çekmeköy’ün esnaf derneğinin kısıtlı sayıda üyelerden oluşması insanı üzüyor. Geçen hafta derneğimizin ilk kongresine katıldık fakat o da ne ev sahibi olması gereken mevcut dernek başkanı ve yönetimi dahil hiç kimse ortalıkta yoktu. Biz de çoğunluk olmadığına dair tutanak tutup salondan ayrıldık. Bizim makam, mevki, koltuk gibi heveslerimiz asla olmadı, olmaz da.. Tek derdimiz var ÇESADER’i kurluş amaçlarındaki özüne döndürmek, yeniden işlevsel hale getirmek. Derneğimizin işlerini olması gerektiği gibi rayına soktuktan sonra, bu işleyişi kim daha iyi yürütecekse onlara devrederiz. Bizim tek derdimiz var Çekmeköy esnafımızın kalkınması. Boş işlere ve gereksiz polemiklere harcayacak vaktimiz yok” şeklinde konuştu.

 

Reklamı Geç