Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ESNAFIMIZIN KARA GÜN DOSTU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ..”

Pandemi sürecinin en çok

Pandemi sürecinin en çok etkilediği kesimlerin başında gelen esnafın umut kapısı, kredi ve kefalet kooperatifleri oldu. Devletin sunduğu kredi ve destek imkanlarının esnafa en iyi şekilde yansıması için yönetimi ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte en zor günlerde görev başında olan Dudullu Esnaf Kooperatifi Başkanı Nilgün Kaplan, “Şimdi en büyük duamız o günlerin geçmişte kalması ve bir daha geri gelmemesi” diyor. Başkan Kaplan, geçen süreçte kredi destekleri başta olmak üzere yaptıkları çalışmaları gazetemize anlattı…

Bütün dünya ile birlikte mücadele verdiğimiz malum pandemi sürecinin en çok etkilediği alanların başında gelen esnaf, bir yandan yeni normal hayata adapte olmaya çalışırken diğer yandan da geçmişin yaralarını sarmanın yollarını arıyor. Sanayiden teknolojiye, tarımdan turizme tüm sektörlerle birlikte; 15 Mart’tan 1 Haziran’a geçen 2.5 ay boyunca dükkan açamayan küçük ve orta boy işletmeler olağanüstü zor günler geçirdi. Şimdi yeni normalleşme süreciyle birlikte üretime adapte olmaya çalışan esnaf, çarklarını döndürdüğü ülke ekonomisine can suyu olacak günlerin özlemiyle işine dört elle sarılıyor. Esnafın, geçen bu zor günlerde ayakta kalabilmek için kapısını en çok çaldığı kurumların başında gelen esnaf kefalet ve kredi kooperatifleri de yoğun mesai yaptı.

Bir çoğumuzun salgın korkusuna evlerimizden çıkamadığı günlerde, esnafa kredi vermek ve çeşitli konularda yardımcı olmak için işinin başına koşan esnaf kurumlarından biri de bölgemizde faaliyet gösteren S.S. Üsküdar Dudullu Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi oldu. Devletin, zor günde çeşitli kesimlere yönelik kredi ve destek paketlerinin uygulayıcısı esnaf kefalet kooperatifleri, Halkbank aracılığı ile ihtiyaçlı işletme sahiplerine adeta para yetiştirdi. Esnafa bir yandan yeni kredi destekleri sağlanırken, diğer yandan borcu olup ödemesi gelenlerin erteleme işlemleri gerçekleştirildi.

Geçen zor günlerde esnafa hizmet için görev başında olduklarını www.yerelgazete.com.tr ye anlatan S.S. Üsküdar Dudullu Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nilgün Kaplan, “Şimdi en büyük duamız o kötü günlerin geçmişte kalması ve bir daha geri gelmemesi” diyor. Koronavirüs günlerinde yönetici kadrosu ve çalışma arkadaşları ile birlikte işlerinin başında olduklarını kaydeden Nilgün Kaplan, geçen 2.5 aylık dönemde yaptıkları çalışmaları özetledi. Yaptıkları son genel kurulda büyük bir destekle işbaşına seçilmelerinin ardından esnafa hizmet yolunda önemli ivme kaydettiklerini anlatan Nilgün Kaplan, şunları söyledi:

“Göreve gelirken verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve kooperatifimizi daha iyi seviyelere taşımak için yoğun bir çalışma dönemi başlatmıştık. Bunu başarmak adına yeri geldi kendi haklarımızdan feragat ettik. Çalışmalarımız tam da yoluna girmiş ve merkez birliğimizden teşekkür bile almıştık. Kooperatifimizi en iyi noktalara getirdik derken malum korona süreci her şeyi alt üst etti ve bambaşka bir mücadele dönemi gelişti.”

“DEVLETİMİZİN KREDİ VE DESTEKLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YANSITMAK İÇİN ÇALIŞTIK..”

“Sokağa çıkma yasakları ile birlikte ekonomide hayat adeta durdu. Önceliğimiz sağlık oldu. Sosyal ve psikolojik boyutların yanı sıra kaygılar ve endişeler yaşantımızı çok farklı bir evreye sürükledi” diyerek sözlerine devam eden Nilgün Kaplan, şöyle devam etti; “İşte bu zor günlerin başlangıcında her kesimle birlikte esnaf için de bir dizi önlem ve destek paketi açıklayan devletimizin sunmuş olduğu imkanları esnafa en iyi şekilde yansıtmak adına hepimize önemli görevler düştüğü bilinciyle görevimize daha sıkı sarılma hissiyatı oluştu. Yönetim kurulumuz ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte gece-gündüz demeden, esnafımızın başta kredi ihtiyacı olmak üzere çeşitli konulardaki yardım ve destek taleplerine cevap vermek için çalıştık.”

25 bin TL destek kredisinden kooperatif ortağı 230 esnafın talebini bayram öncesine yetiştirdiklerini ifade eden Nilgün Kaplan, “Sonuçta bu destek kredisi esnafımıza zor günler için verilmiş bir hak. O halde bize düşen görev devletimizin sağlamış olduğu bu hakların esnafımıza en iyi şekilde yansımasına aracı olmak. Bu hedefle çalışmalarımızı yoğunlaştırınca güzel sonuçlar aldık. Krediyi sunan devletimiz, aracı olan bizler ve zincirin son halkası ise banka. Banka şubelerinin bu noktada daha verimli çalışması daha çok esnafımızın ihtiyacına cevap verebilir. 230 ortağımızın kredi ihtiyacını bayram öncesine yetiştirerek çözüme kavuşturmakla bir nebze olsun yüzlerin gülmesine vesile olduk ama sırada hala bekleyen 300 talep dosyamız daha var. Bizler kredilerin ödenmesi için bankaya dosyaları yetiştiriyoruz lakin ondan sonraki aşama daha seri ve hızlı olsa yüzler daha çok gülecek.

“ESNAF KEFALET KOOPERATİFLERİ UMUT KAPISI OLMAYA DEVAM EDECEK..”

Yine bu süreçte zorda olduğunu ifade ederek kooperatifimize kadar gelen 350 ortağımız da 3 ay öteleme için imza verip talep açtı. Bizler de bu talebin karşılanması için gerekli girişimlerde bulunarak sonuçlanmasını sağladık. 200 civarında yeni esnafımıza da işletme kredisi vererek destek olmaya çalıştık. Burası esnaf kapısı. Bu kapıya gelen her esnafın derdine kanunlar ve yasal mevzuat çerçevesinde derman olmak bizim boynumuzun borcu. Hiçbir ayrım yapmadan esnaf önceliği ile herkese yardımcı olduk, olmaya devam edeceğiz. Esnafımızın kara gün dostu olmaya devam edeceğiz. Yönetim ve personel olarak özverili bir şekilde mesai saati gözetmeksizin üyelerimize destek için yoğun bir şekilde çalıştık. Çalışma arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum. Zor günleri şimdilik atlatmış görünmekle birlikte tedbiri elden bırakmıyoruz. Tüm uyarıları dikkate alıyoruz, maske, mesafe ve temizlik gibi kurallara aynen riayet ediyoruz.”

Reklamı Geç