Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ESNAFIMIZIN ÖZGÜR İRADESİ İLE KULLANDIĞI OYU YOK SAYANLAR CEVABINI SANDIKTA ALACAKTIR…”

Üsküdar Dudullu Çakmak Sanayi

Üsküdar Dudullu Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin hafta sonu yapılacak kongresi için geri sayım sürüyor. Başkan Adayı Nilgün Kaplan ve ekibiyle yepyeni bir sayfa açmakta kararlı görünen kooperatifte büyük değişim ve dönüşüm heyecanı yaşanıyor. Son zamanlarda kooperatifin kurumsal kimliği ve üyelerin onuruna yönelik aslı astarı olmayan, yalan, yanlış, iftira, çirkin saldırı ve ithamların hiç birinin karşılıksız kalmayacağını açıklayan Başkan Adayı Nilgün Kaplan, “Hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. Hepsinin hesabı yargı yoluyla sorulacak ve Pazartesi gününden itibaren bu kuruma ikide bir saldırma ve dil uzatma devri bitecek” dedi.

Üsküdar Dudullu Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkan Adayı Nilgün Kaplan, olağanüstü genel kurula kısa bir süre kala son mesajlarını www.yerelgazete.com.tr üzerinden verdi. Ekibiyle birlikte başlatacakları yeni dönemde kooperatifin kurumsal kimliği ve onuruna sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade eden Nilgün Kaplan, “Bu kooperatif 1978 yılından bugüne varlığını sürdüren yüzlerce üyeye sahip büyük bir esnaf ailesidir. Özellikle son yıllarda üzerimizde oynanan bir takım oyunlar, en çirkin boyuta ulaşmış ve bazı rantiyeciler burayı ele geçirmek adına olmadık girişimlerde bulunmuşlardır. Öyle çirkin iftira, yalan, yanlış karalamalarla kooperatifimizi yıpratmaya çalıştılar ki gelinen sonuçta ben ve arkadaşlarım artık yeter, dur demek için kolları sıvadık” dedi.

Nilgün Kaplan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Son genel kurulda esnafın özgür iradesi ile kullandığı oyları yok saymak için mahkeme kapılarında olmadık iddialarla kongreyi iptal ettirenlerle, o kongreyi düzenleyenlerin aynı kişiler olması ve bugün bize olmadık hakaretlerle iftira yağdıranların aynı olması her şeyi gözler önüne seriyor zaten. 14 yıl boyunca bu kooperatifin yönetiminde olup bugün arkalarına aldıkları kişilerle aynı deftere imza atanlar, şimdi kalkmış benim gibi 35 sene bu kuruma emek verip, hizmet üretmiş bir çalışana dil uzatabiliyorlar. Onlar; şahsım, ekibim ve kooperatifimize saldıracaklarına önce gidip haklarındaki müfettiş raporları ile ilgili ifadelerini ilgili kurumlara versinler.   

Kooperatifimizin çeşitli kademelerinde ve son 1.5 yıl da yönetim kurulunda esnafımıza hizmet veren Nilgün Kaplan’ı bütün üyelerimiz çok iyi tanıyor. Şahsım ve yeni dönem ekibimden hiç kimsenin zerre kadar bir soruşturması, davası, araştırması ve sicili bulunmamaktadır. Kooperatifimizin yönetiminde bulunduğum 17 ay boyunca tek bir müfettiş incelemesi ve soruşturması olmamıştır. Bu kişiler aynaya baktıkları zaman gördüklerini aynen yansıtıyorlar. Ortaya attıkları israf yalanını, usulsüzlük ve talan iddialarını kendi zamanlarından iyi bildikleri için rahatça kullanabiliyorlar ve birileri de bunları kamuoyuna haber diye veriyor.

Esnafımıza söz veriyorum: Hepimizin ortak değeri olan bu kurumu rantiyecilere teslim etmeyeceğiz. Kooperatifimizin 35 yıllık emektar bir çalışanı ve son 1.5 yıl da yöneticisi olarak; esnafımıza daha hizmet için her konuyu çok iyi anlıyor ve neyin nasıl olması gerektiğini iyi biliyorum. Bugün karşımıza aday çıkıp mangalda kül bırakmayan rakibimiz ve onun arkasında duran eski başkanın sözüm ona marifetleri ortada… Bunlar yıllar yılı bu kurumu sözde yönettiler ve gelinen noktada kooperatifimiz uçurumun kenarından döndü…

Bizden önceki 3 aylık dönemde 31 üyeye apar topar verdikleri krediler yüzünden biz 1.5 yıldır ne çekiyoruz Allah biliyor… Hepsi birbirinden sıkıntılı kredilerin kooperatifimize riski 3 milyon liranın üzerinde… Şimdi takip yolu ile bu kredileri tahsil etmeye çalıştığımız için de takip oranımız artmış ve bu da üyelerimize verilen kredileri olumsuz etkilemiştir. 150 bin lira olan kredi limitlerinin 125 bine inmesi onların eseri. Ve şimdi kalkmış sıkılmadan kendi pis işlerini bizim üzerimize atmaya çalışıyorlar… Bizim 17 aylık hizmet döneminde krediler eşe, dosta, adamı olana değil aslanlar gibi 335 üyemize tek tek verildi.  

14 yıl boyunca bu kurumun yönetiminde olup onca yanlış karara imza atanlar, kendilerinin yaptıkları son kongreyi kaybettikten sonra başka başka akıllara uyup mahkeme kapılarında esnafımızın bize vermiş olduğunuz özgür iradesini yok saymak için çırpınıp durdular… 1.5 yıldır da üyeleri rahatsız edip adeta taciz ettiler. Yine bu kişiler, koltuk sevdası uğruna olmadık paçavralar üzerinden şahsımı karalayıcı, aslı astarı olmayan iftiralarla kooperatifimizi zayıflatmaya çalıştılar… Moralimizi bozup hizmet üretme şevkimizi kırmak için ellerinden geleni ardına koymadılar…

Sonuçta kooperatifimize zarar verdiler ve esnafımızın oyları ile seçilen bizleri mağdur ederek hizmet vermemizi engellemeye yeltendiler… İşte bu noktada olağanüstü gelen kurulla yine esnafımızın özgür iradesine başvuruyoruz. Üyelerimiz arasında hiçbir ayrım yapmadan, adil, eşit ve doğru hizmeti sunabilmek adına bu kez daha büyük bir destekle kazanacağımıza olan inancımız tamdır. Esnafımızın oylarını mahkeme kapılarında yok saymak isteyenlere daha güçlü bir cevabı hep birlikte vereceğiz. Bu cevap o kadar güçlü olacak ki bir daha hiç kimse bu tür çirkinliklere kalkışmayacak ve tüm bu yapılanların hesabı yargı önünde tek tek sorulacak.”  

Reklamı Geç