Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESNAFIN CAN SUYU DEVLET KREDİSİ SESSİZ SEDASIZ DURDURULDU!..

Devlet tarafından kefalet kooperatifleri

Devlet tarafından kefalet kooperatifleri aracılığı ile esnafa verilen destek kredileri sessiz sedasız bir şekilde durduruldu. Kredi limitleri artırıldığında ya da faiz oranları aşağı çekildiğinde “Esnafa Kredi Müjdesi” manşetleriyle adeta dağa taşa yazılan esnafın can suyu kredilerin bu şekilde ansızın kesilmesi ekonomide var olan krizin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Piyasa faiz oranlarına göre çok daha uygun oranda verilen esnaf kredisinin yeni faiz oranıyla verileceği konuşuluyor.

Son aylarda daralan piyasaların da etkisiyle esnafın bu kredilere yoğun talep göstermesi, kredi işlemlerini yapan banka şubelerinde önemli bir iş yükü oluşturduğu bilinen bir gerçekti. Her geçen gün daha da artan piyasadaki kredi faiz oranlarına göre çok daha uygun faiz oranlarında verilen esnaf kredisinin bir anda stop etmesi küçük ve orta boy işletmeleri oldukça üzmüş vaziyette.    

Bölgemizde faaliyet gösteren bazı ilçelerdeki esnaf kefalet kooperatifi yetkililerinden aldığımız bilgilere göre; 24 Nisan itibarı ile durdurulan kredilerin 2 Mayıs gibi yeniden açılacağı anca 0,5 olan faiz oranlarının güncellenerek 0,8 hatta 1 seviyelerine çıkacağı yönünde. Hal böyle olunca; aylardır kredi işlemlerini bitirme noktasına getirip de dosyasını tamamlayan esnafların talihsiz durumu yeni faiz oranlarına kalacak gibi.

Reklamı Geç