Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESNAFIN DAHA FAZLA MAĞDUR EDİLMESİNE KÖKTEN ÇÖZÜM…

Her türlü yalan, yanlış,

Her türlü yalan, yanlış, iftira ve karalama kampanyasına rağmen; esnafa hizmet yolunda başarılı işlere imza atmaya devam eden Dudullu Esnaf Kooperatifi, olağanüstü kongreyle oynanmak istenen kirli oyunlara ‘Hodri Meydan’ diyor. Esnafın helal oylarıyla seçilerek işbaşına gelen kooperatif yönetimi, birilerinin keyfi ve hırsı yüzünden yaşanan mağduriyeti yine esnafın helal oylarıyla çözüme kavuşturarak yeni bir döneme start verecek…

Aslı, astarı olmayan onca iftira, karalama, hakaret ve ‘çamur at izi kalsın’ kampanyasına rağmen; esnafa hizmet yolunda alnı ak, başı dik bir şekilde varlığını sürdüren Dudullu Çakmak ve Sanayi Sitesi Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi, yepyeni bir döneme hazırlanıyor. Mevcut Başkan Mehmet Sami Yirmibeş, sağlık sorunları yüzünden yeni dönemde aday olamayacağını açıklayınca; kooperatifte 35 yılı aşkın süredir bölge esnafına hizmet veren, kurumun tecrübeli emektarı Nilgün Kaplan, son zamanlarda iyice artan çirkin saldırı ve karalamalara karşı ‘yeter artık’ diyerek, oluşturacağı yeni yönetimiyle her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazır olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Geçtiğimiz yıl yapılan genel kurulda esnafın helal oylarıyla yönetime seçilen Nilgün Kaplan, “Birileri gibi oturduğumuz yerden sürekli laf değil, esnafa hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bizim seçildiğimiz genel kurulu, biz değil önceki yönetim yaptı. Genel kurulu yapan onlar, kaybeden onlar, mahkeme kapılarında bizi çalıştırmamak için dava peşinde koşan yine onlar. Şahsi hırsları uğruna esnafa hizmetin yolunu tıkayan yine onlar. Yüce Türk adaletinin her kararı başımızın üzerindedir. İlk mahkemenin tarafsızlık adına vermiş olduğu genel kurul iptal kararına üst mahkemenin vereceği kararı beklemeden olağanüstü kongre kararı almış bulunmaktayız” dedi…

“ESNAFIMIZ KİMİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR”

Dudullu Esnaf Kooperatifi’nin 1978 yılından bugüne üyelerine başta kredi olmak üzere bir çok konuda başarıyla hizmet sunduğunu kaydeden Nilgün Kaplan, şunları söyledi: “Devletin ilgili yasalarına ve kanun hükümlerine göre işleyişini sürdüren bu kurum, geldiği nokta itibarı ile bazı çıkar ve menfaat odaklarının iştahını kabartmış olacak ki burayı ele geçirmek isteyen birilerinin sürekli hedef tahtası oluyoruz. Esnafımız kimin ne olduğunu çok iyi biliyor ve bizleri de yıllardır aldıkları güzel hizmetlerle çok iyi tanıyor.

Özellikle son dönemde esnafımızın helal oylarıyla seçildiğimiz yönetim kurulumuz ile birlikte gecemizi gündüzümüze katıp üyelerimize daha iyi hizmet vermek için çalıştık. Bu noktada kredi takip oranlarını düşürmek ve limitlerini yükseltmek için bütün imkanları değerlendirdik. Ekonomik krizin de etkisiyle zorda kalan, dara düşen esnafımıza kredi desteği başta olmak üzere maddi ve manevi her türlü yardımı sunmaya gayret ettik.

Bu kapı esnafın kapısı. Bu makamlar kimsenin babasının malı değil esnafın ortak değerleri. Bu bilinçle hareket ederek, kimsenin delikli tek bir kuruşuna tenezzül etmeden esnafımızın hakkını ve hukukunu koruduk, korumaya devam edeceğiz. Kaynakları ve bilançosu ile İstanbul genelindeki sayılı esnaf kooperatiflerinden biri olmaya kararlıyız.”

ESNAFIMIZA HİZMETİN YOLUNU TIKAMAYA ÇALIŞMAK KİMSENİN HAKKI DA HADDİ DE OLAMAZ…

Esnafa yaşatılan mağduriyetleri kökten yok etmek, tüm bu iftira ve karalama kampanyalarına dur demek ve yepyeni bir hizmet dönemi başlatmak için oluşturacakları yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte kolları sıvadıklarını anlatan Nilgün Kaplan; “Bugüne kadar kooperatifimizi yönetenlerin varsa bir eksiği yanlışı yüce Türk adaleti orada… Herkes hakkını, hukukunu kanunlar çerçevesinde arar ve yargı da görevini yapar. Kaldı ki bu hususta kanunlar ve yasalar zaten işliyor. Esnafımıza hizmet yolunu tıkamaya çalışmak kimsenin hakkı da haddi de değildir. Kimsenin esnafı mağdur etmeye hakkı yoktur. Olağanüstü genel kurulda esnafımız kendisinin helal oylarını yok sayanları o sandığa bir kez daha gömerek gerekli cevabı verecektir.”

Kendilerinin de, haklarında üretilmeye çalışılan her türlü iftira ve çirkin saldırılara karşı hukuk yollarına başvurduklarını kaydeden Nilgün Kaplan; “Bu memleketin öyle sandıkları kadar sahipsiz olmadığını, ilahi adaletin öncesinde de bir adalet mekanizması olduğunu eninde sonunda anlayacaklar. Yüzlerce esnafımızın ahı elbette yerde kalmayacak” dedi. Genel kurulda esnafın da desteği ile başlatacakları yeni dönemde her şeyi geride bırakarak sadece hizmetler ve projelerle kooperatifi gündemde tutacaklarını söyleyen Nilgün Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Dudullu Esnaf Kooperatifi, bu yeni dönemle birlikte yenilenecek, değişecek ve daha da gelişerek gücüne güç katacaktır. Bu kurumu, birilerinin istediği gibi gereksiz tartışmalar, kısır çekişmeler, yersiz polemikler ve de rant hesaplarına teslim etmeyeceğiz. Masa başında laf üreten, dedikodu pazarlayan değil, sahada esnafıyla iç içe, hizmet ve proje üreten olmaya devam edeceğiz. Yıllar yılıdır emek verdiğim bu kurumun, daha iyi hizmet vermesi ve esnafın her türlü derdine derman olmasının bütün yollarını iyi bilen birisi olarak üyelerimize sesleniyorum: gelin sizlerin oyunu yok sayarak kooperatifimizi mağdur etmek isteyenlere hep birlikte güçlü bir tokat daha atarak cevaplarını demokratik yolardan sandıkta verelim. Ve ondan sonra da elele gönül gönüle hizmet dönemini birlikte sürdürelim…”

Reklamı Geç