Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESSİAD, NECMETTİN SARI VE YÖNETİMİNE OY BİRLİĞİ İLE GÜVEN TAZELEDİ..

Merkezi Ümraniye’de faaliyet gösteren

Merkezi Ümraniye’de faaliyet gösteren Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD, gerçekleştirdiği 4. olağan genel kurul toplantısıyla mevcut başkan Necmettin Sarı ve yönetimine güven tazeledi. Yeni dönemde de ilkelerinden taviz vermeyerek duruş ve çizgilerini bozmayacaklarını söyleyen Başkan Sarı; “Tüm siyasi partilere eşit ve aynı mesafede olmaya devam edeceğiz” dedi.

esiad genel kurul 2016 4Kısa adı ESSİAD olan Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği, gerçekleştirdiği 4. Olağan genel kurul toplantısıyla mevcut başkan Necmettin Sarı ve yönetimine güven tazeledi. Yönetimde bir takım revizyonların yaşandığı ESSİAD kongresinde; hassas günlerden geçen ülkemizin selameti için birlik ve beraberlik mesajları verildi ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı Suat Yazıcı’nın divan başkanlığı yaptığı genel kurulda derneğin bundan önceki dönem gelir ve gider raporları okunarak oybirliği ile onandı. Yeni döneme ilişkin maddeler arasında ise ‘mülk ve taşınmaz alımı için yönetime yetki verilmesi’ gibi ayrıntılar dikkat çekti. Avukat Özgür Kip’in okuduğu bilanço raporları oy birliği ile onandı.

esiad genel kurul 2016 2 kopyaÜmraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk ve CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk gibi isimlerin de katıldığı genel kurula; ESSİAD Yöneticileri İstanbul Büfeciler Odası Başkanı Mustafa Şimşek, Ümraniye Bakkallar Odası Başkanı Resul Taşcı, Ümraniye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız, Ümraniye Şoförler Odası Başkanı Nezih Mert, Minibüscüler Dernek Başkanı Erol Dikan, İşadamları Mehmet Yeşilyurt, Nurkal Dedetaş, Murat Murat Daşdemir, Serkan Kalkan ve Av. Özgür Kip gibi çok sayıda katılımcı iştirak etti.

esiad genel kurul 2016 7Yönetimde yaptığı bazı değişiklikler dışında tek liste ile yeniden göreve talip olan ve oy birliği ile yeniden seçilen Başkan Necmettin Sarı yaptığı konuşmada; ESSİAD Ailesi’nin her geçen gün daha da güçlenen önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çekti. Yeni dönemde de ilkelerinden taviz vermeyerek duruş ve çizgilerini bozmayacaklarını kaydeden Sarı; “Bu yola çıktığımız gün nurdu duruyorsak bugün de aynı noktadayız. Tüm siyasi görüş ve düşüncelere kapılarımız açık olmakla birlikte herkese eşit ve aynı mesafedeyiz” dedi.

Sanayici ve işadamlarının ekonomik ve sosyal sorunlarına da değinen Başkan Necmettin Sarı; “Bizler bünyesinde birbirinden önemli Oda temsilcileri ve işadamlarının bulunduğu bir STK olarak; iş dünyamızın sesi olmaya ve yetkililere sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

esiad genel kurul 2016 8Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk ve CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk kongrede yaptıkları konuşmada sivil toplum kuruluşlarının önemine değindiler.

esiad genel kurul 2016 6Ümraniye Bakkallar Odası Başkanı Resul Taşcı da yaptığı konuşmada küçük esnafın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu hatırlattı ve “Ben bu Oda’nın başına geçtiğimde 3.600 olan üye bakkal esnafımız bugün sadece 600’e düşmüş ve 3.000 esnaf ne yazık ki yok olmuş. Böyle giderse sıkıntı daha da büyüyecek. Küçük esnafa devlet, millet herkes sahip çıkmalı” dedi.

esiad genel kurul 2016 3Ümraniye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız da konuşmasında devletin esnafa özellikle krediler konusunda çok büyük destek ve katkılar sunduğunu belirtti ve “Her gün yaklaşık 50-60 esnafımız gelip bizden kredi talebinde bulunuyor ve tring alıyor. Sadece bu sene bölge esnafımızın aldığı kredi miktarı eski para ile 50 trilyonu geçti. Esnaf ve sanayici kendini geliştirsin diye verilen bu krediler vatandaşı memnun ediyor” dedi.

esiad genel kurul 2016 5ESSİAD kurucularından İşadamı Mehmet Yeşilyurt da yaptığı konuşmasında STK’ların önemine değinde ve birey olarak herkesin sorumluluk alıp STK’larda daha etkin olması gerektiğini hatırlattı. Görevini farklı yapan çeşitli kurumların 15 Temmuz sonrasında kapatıldığına işaret eden Yeşilyurt, “Bugün ESSİAD görevinin başında ise bu doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” şeklinde konuştu.

esiad genel kurul 2016 1

Reklamı Geç