Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESSİAD’DA İŞADAMLARINA SESLENEN HAMZAÇEBİ; “BU BİR YEREL SEÇİM, İNANDIĞINIZI SEÇİN..”

Ümraniye’de seçim çalışmalarını yoğun

Ümraniye’de seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren CHP Belediye Başkan Adayı Cafer Aktürk, geçtiğimiz günlerde açıkladığı projelerini sahada anlatmaya devam ediyor. Meclis üyesi adayları ve ekibiyle birlikte mahallelerde kapı kapı dolaşan Cafer Aktürk’ün çalışmalarına katılan partinin önde gelen isimleri de seçmenden destek topluyor. Merkezi Ümraniye’de faaliyet gösteren Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarlar ve İşadamları Derneği ESSİAD ziyaretine partinin tanınan ismi Akif Hamzaçebi de katılarak; “İstanbul Büyükşehir’de Ekrem İmamoğlu, Ümraniye’de Cafer Aktürk’e sahip çıkın. Birlikteliği bozmayın” çağrısında bulundu.

ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı’nın dernek hakkında bilgiler veren açılış konuşması ile başlayan ziyaret programında Bakkal Odası Başkanı Resul Taşcı da bir ‘Hoşgeldiniz’ konuşması yaparak bakkal ve büfe gibi küçük esnaf ve yatırımcının can çekiştiğine dikkat çekti. ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, siyasetçilerin topluma yakın durmasının olumlu ve güzel bir gelişme olduğuna vurgu yaparak ülke ekonomisinin bir an önce düzlüğe çıkması için herkesin elini taşın altına koyup sorumluluk alması gerektiğini kaydetti.

CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Cafer Aktürk de hem soruları yanıtladı hem de projelerini işadamlarına anlattı. Ümraniye’nin en büyük sorunlarından trafik ve ulaşım problemini her mahalleye yapacakları ihtiyaç kadar otopark ve bu otoparklar o bölgede yaşayan araç sahiplerine ücretsiz yaparak çözeceklerini kaydeden Cafer Aktürk, şeffaf bir yönetim anlayışını mutlaka egemen kılacaklarını ifade etti. Belediyenin tüm gelir-gider-ihale hesaplarını vatandaşın kolayca görebileceği ortamlarda halka açık olacağını söyleyen Aktürk, “Tüketen değil üreten bir toplumun oluşması için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu. Hayat pahalılığı ile mücadele konusunda yine vatandaşın üretimini destekleyerek çözüm olacaklarını ifade eden Aktürk, sosyal yardımların artacağını ve kadınından gencine, yaşlısından öğrencisine kadar bütün Ümraniyelilere sahip çıkan ve hayatın her alanında vatandaşın ihtiyaçlarına göre hareket eden bir belediyecilik uygulayacaklarını söyledi.

Sözlerine, “İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorsunuz biliyorum Ümraniye’de de Cafer Aktürk kardeşimizi destekleyin ki birliktelik bozulmasın” diyerek başlayan CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi de; “Bu bir yerel seçim ve yerel seçimlerde partiler ikinci planda olur. Sizler ulaşabileceğiniz, taleplerinizi karşılayabileceğine inandığınız ve tanıdığınız adayları tercih ediniz. Bu bağlamda Cafer Aktürk kardeşimiz yıllardır Ümraniyeli ve içinizden biri, gelin bu sefer kendisine destekleyin ki Ümraniye ile büyükşehir arasında birliktelik oluşsun” şeklinde konuştu.

Genel siyasete ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Akif Hamzaçebi; “Yıllarca uygulanan yanlış politikaların sonucu ülke ekonomisi batmış, bitmiş ve şimdi bunun üzerini sözde beka sorunu ile kapatmaya çalışıyorlar. Sizler işadamısınız. İşleriniz iyi değil. Pazarda esnaf kan ağlıyor. Vatandaş patates, soğan alamaz hale gelmiş. Buradan elbette bir çıkış yolu var. Bu bir yerel seçim beka secimi değil. Refah seviyesi yüksek mutlu kentler sıralamasında İstanbul dünya sıralamasında en alt sıralara inmiş vaziyette. Sorunlar kenti olmuş İstanbul, ne turizmde ne de bilim ve teknolojide uluslararası sermayeyi çekemiyor. Sürekli betona gömülmüş bir kent. Yandaş ve rantsel dönüşüm cenneti Her tarf gökdelen. Deprem toplanma alanları avm olmuş. Gelin bu seçim şu gidişata dur diyelim ve huzurlu bir İstanbul için bu sefer tercihlerimizi halktan yana kullanalım” dedi.

Reklamı Geç