Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EVİ OLMAYAN EMEKLİLERE TOKİ’DEN EV MÜJDESİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılacak toplu konutların talebi illerde Valilik, ilçelerde ise Kaymakamlık ve Belediyeler tarafından talep ediliyor.

tokiev1AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır’ın öncülüğünde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e müracaatta bulunan Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, ev sahibi olmayan emekliler için TOKİ’nin yapacağı evlerden emeklilere kontenjan ayrılması konusunda protokol imzaladı. Buna göre ev sahibi olmayıp kirada oturan emekliler, Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şubesi’ne başvurarak ismini yazdıracak.

tokiev2Gerekli şartlar sağlandıktan sonra başvurular içinden kurayla kontenjan sayısı kadar isim belirlenecek. TOKİ evleri bitirdikten sonra, kurayla ismi belirlenen emekliler evlerine geçip oturduktan sonra cüzi miktardaki ödemeleri gerçekleştirecek. Yani emekliler hem kira ödeyip hem de TOKİ’ye taksit ödemeyecek. Evine geçip oturduktan sonra kiradan çok daha ucuz ücretlerle taksit ödeyerek ev sahibi olacak. Hükümetimizin yürüttüğü “Emekliye düşük taksitlerle ucuz konut” projesi kapsamında gerçekleştirilen protokol, tüm tarafların kazandığı bir proje olarak hayata geçti.

Reklamı Geç