Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EXPERT İMAR OFİSİ VATANDAŞIN ÇÖZÜM ADRESİ..

Ümraniye’de hizmet vermeye başlayan

Ümraniye’de hizmet vermeye başlayan EXPERT İMAR OFİSİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca başlatılan İmar Barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorununun çözülmesi gibi konularda vatandaşa yardımcı olmayı hedefliyor. Expert İmar, ayrıca harita, mimarlık ve tapu konusunda da hizmet veriyor.

Ümraniye Frasen Palace Antasyadaki Ofisi’nde konu ile ilgili basının karşısına geçen Expert İmar yetkililerinden Av. Hakan Karaarslan, Harita Mühendisi Dr. Selami Balcı ve Eşref Ertürk hem İmar affının detaylarını gazeteciler ile paylaştılar. Slâyt gösterimi ile sunum yapan Harita Mühendisi Dr. Selami Balcı: “Bizler Expert İmar olarak öncelikli misyonumuz devletimizin çıkarmış olduğu İmar Affını vatandaşa en iyi ve en doğru şekilde anlatmaktır. Devletimizin ülke genelinde İmar affı ile barışmayı hedeflediği hane ve ticari mesken rakamı 13 Milyon idi. Fakat şimdiye kadar başvuru yapan kişi sayısı 5,8 Milyon.  Önümüzdeki Ekim 2018’inde de başvuru tarihi biteceğine göre burada bir anlatım sorunu ya da vatandaşın kafasındaki soruların giderilmediğini düşünüyoruz. İşte tamda devreye bir burada giriyoruz. İmar barışı çözümleri ile birlikte bir ortaklık işidir. Burada asıl önemli olan güvenli bilgi ile vatandaşı bilgilendirmektir” dedi.

Harita Mühendisi Dr. Selami Balcı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ortalıkta birçok bilgi kirliliği dolaşıyor. Şunu açıkça belirtmek gerek İmar affı yasasından 31 Aralık 2017 tarihinden önce kaçak olarak yapılmış bütün yapıları kapsayan ve bu yapılara resmiyet kazandıran, af niteliğinde bir yasadır. Biz bu yasayı çok önemli ve değerli buluyoruz. Bu yasa yeni Türkiye için bir mihenk taşıdır.  Gecekondulaşma ve kaçak yapı Eski Türkiye’nin bir kamburudur.  Bu kambur Yeni Türkiye’ye asla taşınmamalıdır. Unutmamak gerekir ki İmar sorunu günümüzün değil yıllar süren bir gerçekliktir. Bu sorun artık bir kangren haline gelmiştir. Bu kapsamda halk ile devletin,  konut ve ticari mesken adına barışması için son derece önemli bir yasadır.

Bildiğiniz gibi 8 Haziran 2018 de çıkarılan yasa ile Beyan edilen değer ile projelendirilen değer birine eşit olmalıdır.  Bu süreç teknik ve hukuki tecrübe gerektiren bir süreçtir. Adı üzerinde imar affı. Vatandaşında mağdur edilmemesi ve Devletin de mağdur olmaması gerekir. İki tarafın mutlu olması gerekiyor. Vatandaşlarımız İmar affına başvurmakla hiçbir sorunu çözemezsiniz. İmar barışının kapsamı çok geniştir. Bina güçlendirmesi ve oturuma güvenli hale getirilmesi de bu yasa kapsamına dâhildir. Expert İmar a başvuran her vatandaşımızın bütün işlemlerini bir tek bir merkezden yönetip vatandaşı adım adım bilgilendiriyoruz. Ve üç hafta gibi kısa bir süre içerisinde mevcut durum çözümleniyor.

Ülkemizde yedi milyon riskli yapı mevcut. İmar affına başvuran 13 milyon dan 10 milyonu kat mülkiyetine geçeceğini devlete bildirmiş durumda.  Bakın burası çok önemli, bu imar affı sayesinde devletimiz kaçak yapılmış binayı ya da ticarethaneyi kayıt altına almış oluyor. Ekip olarak yapmış olduğumuz toplantılar sonucunda bu mevcut af durumunu vatandaşa doğru anlatırsak vatandaşlarımızın %90’ının başvuru yapacağını düşünüyoruz. Mesela bir vatandaşımızın 150 metrekarelik bir dairesi var. 4000 TL tapu harcı ve 4000 TL Kat Mülkiyet belgesi olarak devletimize bir bedel ödüyor. Ve işlemler için de yine belli bir meblağ ödenmesi gerekiyor. Unutmamak gerekir imar barışı= tapu barışıdır. Ekim 2018 içerisinde mevcut olan imar affı yasası bitiyor. Bakanlar kurulunun çıkaracağı bir yasa ile bu süre tıpkı 2B’de olduğu gibi uzatılabilir. Ve bu süre içerisinde bizlere başvuran vatandaşlarımıza açık ve net şekilde, hiçbir kafa karışıklığı yaratmadan bu konuyu anlatıp çözebiliriz.

NEDEN BİZ?

İmar barışı kapsamında konu gayrimenkul için yapı kayıt belgesini almak ve kat mülkiyetine geçilmesini sağlamak için; harita mühendislerimiz tarafından  “zemin tespit tutanağı” hazırlanarak ilgili idarelere onaylatılması, mimarlarımız tarafından mimari rölöveler ölçülerek çizilmesi akabinde onaylatılması, tapu süreçlerine müşavirlik edilmesi, tüm etaplarda hukuki süreç yönetimi ve takibi için uzman avukat desteği verilmesi ve nihai olarak ilgili Tapu ve Kadastro Teşkilatından kat mülkiyeti tapusunun alınması, süreçlerin yönetilmesi ve takibi yapılarak anahtar teslim hizmetleri verilmektedir.

İmar barışına başvuru şartları

Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilebilmesi için tek bir şart aranıyor. Bu şart ise, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olması. İmar barışında herhangi bir istisna ve koşul istenmiyor.

Expert İmar Mimarlık Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. Saray Mah. Küçüksu Cad. Antasya Residence no:64/A K:7/110 Ümraniye/İstanbul Tel: +90 216 504 47 22 info@expertimar.com – www.expertimar.com

Reklamı Geç