Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FAHİŞ FİYATI KAYIT ALTINA ALIN VE ALO 175’İ ARAYIN..

Bütün dünyada korku yaratan

Bütün dünyada korku yaratan Koronavirüs salgını ülkemizde de endişe ve paniğe neden oluyor. Bilinçsiz vatandaşların tüketime yönelik tedbir çılgınlığını fırsata çevirmek isteyen çok sayıda esnaf ve market fiyatları katladıkça katlıyor. Fahiş fiyat artışlarının alo 175 hattına bildirilmesini isteyen yetkililer, fırsatçılara göz açtırmayacaklarını açıklıyor.

Dün gece itibarı ile ülkemizde de görüldüğünün açıklanması üzerine vatandaşın Koronavirüs korkusu endişe ve paniğe neden oldu. İlk günden marketlere ve özellikle kolonya ile temizlik malzemesine saldıran bilinçsiz vatandaşlar fahiş fiyat artışları yapan fırsatçıların tuzağına düştü. Günün sonunda beklenen açıklama yetkililerden geldi ancak tüketim çılgınlığına yönelen vatandaş halen nereye nasıl başvuracağını bilemiyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Pekcan, gıda ürünlerinde fahiş fiyatlar görüldüğünü belirterek, “Onlar için de gereğini yapacağız. Fırsatçılara göz açtırmayacağız” dedi.

Önceliklerinin halk sağlığı olduğunun altını çizen Bakan Pekcan, “Ticaretimizin aksamaması ve ticaretin akışının sağlanması yönünde bütün tedbirlerimizi aldık. Bugün de bilim kurulumuzla bu tedbirleri paylaştık. Bu yönde başarılı çalışmalar yürütüyoruz.” diye konuştu. Önceliklerinin halkın maske eldiven gibi sıhhi malzemelere normal piyasa fiyatlarından ulaşabilmesini sağlamak olduğuna işaret eden Pekcan, “Sağlık Bakanlığımızla ortak görüşümüz önce piyasanın doyuma ulaşması. Firmalarımıza da tavsiyemiz bir an önce piyasanın talebini yerine getirmesi. Bakanlık olarak, Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğünün görev alanında 2 bin 193 firmanın 2 bin 641 ürününü denetledik, 2 bin 180’ini soruşturma kapsamına aldık” ifadesini kullandı. Pekcan, geçen hafta 13 maske ticareti yapan firmayla ilgili soruşturma başlattıklarını ve 9’una ceza uygulandığını hatırlatarak, bunun tekrarlanması durumunda 104 bin lira olan cezanın 10 katına kadar çıkabildiğini ifade etti.

Reklamı Geç