Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FİNANS MERKEZİ ARAZİSİ İÇİN BİR AÇIKLAMA DA ATAŞEHİR’DEN..

Torba tasarıdan çıkan Finans

Torba tasarıdan çıkan Finans Merkezi yeri Barbaros Mahallesi’nin hangi ilçeye bağlı olduğu konusunda dün Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can açıklama yaparak, “Bu yer Ümraniye’ye aittir” derken; bugün de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi basının karşısına geçip, “Burası Ataşehir’indir ve hakkımız için Anayasa Mahkemesi’ne gidip sonuna kadar direneceğiz” dedi.

ataşehir finans battal açıklama 3İstanbul Anadolu yakasının gözbebeği olarak tanımlanan Ataşehir ve Ümraniye ilçe sınırları arasındaki Finans Merkezi arazisi meclisten geçen torba tasarının ardından tartışma konusu olmaya devam ediyor. Torba tasarı ile sınırları yeniden belirlenen Barbaros Mahallesi’ndeki Finans Merkezi yeri Ümraniye Belediyesi’ne bağlanmış ve bu duruma CHP’li Ataşehir Belediyesi şiddetle karşı çıkmıştı. Gelişmelere İşadamı Ali Ağaoğlu’nun da dahil edilmesiyle tartışma boyutu iş dünyasına da sıçradı ve Ağaoğlu’nun dünkü açıklamaları bugün Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından yalanlandı. Yine dün Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, açıklamalar yaparak; bölgenin zaten yıllardır Ümraniye Belediyesi’nin hizmet alanında olduğunu söylemiş ve bu yasalaşma süreci ile sınırların tescillendiğini kaydetmişti. Bugün de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Celal Dinçer, Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Gül Çoşkun ile birlikte kameraların karşısına geçip açıklamalarda bulundu.

ataşehir finans battal açıklama 1“Bildiğiniz gibi ülkemizin gündeminde son 3 gündür Ataşehir tartışılıyor. Ataşehir’deki Barbaros Mahallesi bir gecede Torba Yasa Kanunuyla Ümraniye Belediyesi’ne aktarılmıştır” diyen İlgezdi, “Ataşehir Belediyesi 2009 yılında kuruldu ve burası 17 mahalleden oluşuyor. Barbaros Mahallesi de Ataşehir’e aittir. Ümraniye İlçesiyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 5 yıl boyunca burayı biz yönettik. Gündemde böyle bir yasa yoktu. 2014 Yerel Seçimleri kaybedince 4 ay sonra Ataşehir Finans Merkezi’ni bir gecede Torba Yasa Kanunuyla Ataşehir’in elinde alıp Ümraniye Belediyesi’ne bağladılar. Bu hukuka ve yasalara aykırıdır. Bu yapılan yasa kabadayılığıdır. Bu yapılan mahalle hırsızlığıdır. 2009 yılında Ataşehir’in sınırları çizilirken Barbaros Mahallesi bu sınırların içinde kalmıştır. Finans merkezinin yapımı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilan edildiğinde Ataşehir Finans Merkezi olarak belirtildi. Buradaki harç ve vergiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınmıyordu, ta ki bundan 6 ay önce Emlak Gayri Menkül ortaklığı borsaya açılınca zorunlu olarak harç ve vergileri ödemek zorunda kalmıştır.”

ataşehir finans battal açıklama 7Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de basın toplantısında; “Biliyorsunuz bu torba yasa 60 maddeyle başlayıp 161 maddeye kadar çıkan bir Torba yasa oldu. Soma, öğretmen tayinleri, vergi affı olarak başladı ve çok haklı nedenlerle biz de destek verdik. Fakat içine inanılmaz maddeler koydular. Uzun süre konuşuldu ve 1 Ekim’de toplanmak üzere Meclisi tatil ettiler. Birden bir karar verdiler ve ayın 8’inde toplanmaya karar verdiler. Toplanma sebebinde öğretmenlerin atanma yapılması, vergiler, Soma’daki durum bahane edilerek acil toplanıldı. Bu maddeler için anlaştık ve başka bir maddenin eklenmeyeceğinde de anlaştık fakat bir gece içinde bu maddeyi getirdiler. Sebep anlaşıldı. Ben bu araziyle ilgili iki buçuk yıldır mecliste soru önergeleri veriyorum. Bundan önce Sarıyer’de, Yeni Mahalle’de yaptıkları şeyi şimdi de Ataşehir’de yapıyorlar. Mahalle hırsızlığı yapıyorlar. Milli İrade hırsızlığı yapıyorlar” dedi.

ataşehir finans battal açıklama 6Milletvekili ve İçişleri komisyon üyesi Celal Dinçer ise yaptığı konuşmada; “Ataşehir Belediyesi’ne 300 metre mesafedeki bir mahalleyi alıyorlar, sekiz, on kilometre uzaktaki Ümraniye Belediyesi’ne bağlıyorlar. Aradaki çelişkiyi sizin takdirlerinize bırakıyorum. Aradaki çelişki mahalle hırsızlığı, rant hırsızlığıdır. Bunun Türkiye Milet Meclisi’nde de konuşmasını yaptım ve tutanakları da mevcuttur. Türkiye’de sınır değişiklikleri hiçbir zaman kanunla düzenlenmez. Sınır değişiklikleri kanun çıktıktan sonra ilçeler kurulur, beldeler kurulur, köyler kurulur” dedi.

ataşehir finans battal açıklama 5Daha sonra sorulara cevap veren Başkan Battal İlgezdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bilgisi dahilinde konuyu Anayasa Mahkemesi’ne kadar götüreceklerini ifade etti. Basın mensuplarının soruları arasındaki adı geçen mahallenin 6 yıldır Ümraniye Belediyesi’nden hizmet aldığı, tapu, milli eğitim ve emniyet gibi hizmetlerini yine Ümraniye’den aldığı ve son yerel seçimlerde YSK kararı ile burada oturan vatandaşların Ümraniye Belediye Başkanlığı için oy kullandığı yönündeki konuları yalanlayan Başkan İlgezdi, Kadıköy Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi arasında 2008 yılında yapılan bir mutabakatla alanın Ümraniye’ye devredildiği iddialarını da, “Yok böyle bir mutabakat” diyerek ret etti. Başkan İlgezdi’nin basın toplantısına mahalle muhtarı da katılarak açıklamalara destek verdi.

ataşehir finans battal açıklama 2

Reklamı Geç