Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FIRSATÇI VE VURGUNCULARA GEÇİT VERMEYİN!..

Carrefour’da 5 kilosu 42.6

Carrefour’da 5 kilosu 42.6 TL yani 1 kilosu 8.52 lira olan TürkŞeker’i, dükkanında tezgaha döküp açık şeker olarak 1 kilosunu tam 20 TL’ye satışa sunmak hangi esnaf ahlakına sığar. Vatandaş, Çekmeköy ve Ümraniye’nin kesişme noktası Madenler Meydanı’ndaki dükkanda görüntülediğimiz fırsatçılara yönelik denetim mekanizmasının daha sıkı çalışmasını istiyor ve bekliyor..

Son zamanlarda yaşanan ekonomik krizin neden olduğu fiyat istikrarsızlığı ve düzensiz etiketler çarşı-pazarda tüketiciyi vurmaya devam ederken; uyanık bazı esnaf ve fırsatçılara da adeta gün doğuyor. Kargaşa ortamında oluşan spekülasyonları fırsata çeviren bu uyanık fırsatçılar, yanı başındaki büyük zincir marketlerden aldıkları malı kat be kat yüksek fiyatlara satabiliyorlar. Ayçiçek yağından sonra Ramazan ayının yaklaşmasıyla birkaç gündür oluşan şeker fiyatlarındaki dalgalanmayı da kaçırmayan fırsatçılar, Carrefour’da 5 kilosu 42.6 TL’ye yani kilosu 8,52 liraya satılan TürkŞeker’i açık şeker gibi tezgahına dökerek kilosunu tam 20 TL’ye satışa sunuyor.

Çekmeköy ve Ümraniye’nin kesişme noktası Madenler Meydanı’nda yaya trafiğinin çok yoğun olduğu ve vatandaşların alışveriş yaptığı noktadaki büyük bir dükkandan gelen bazı şikayetleri kontrol eden gazetemiz konunun doğruluğuna şahitlik etti. Dükkanda bir çalışanın 5 kiloluk TürkŞeker’in poşetlerini yırtarak döküm yaptığı kutunun üzerinde yazan kilogram fiyat tam 20 TL. Aynı şekerin 5 kilosunun Carrefour’da 42.6 liraya satıldığını bu dükkanda ise aynı şekerin kilosunun neden 20 TL’ye satıldığını sorduğumuz eleman, “Sen de git ordan al” diye cevaplıyor. Bu tür fiyat oyunlarının ve fırsatçılığın istikrarsızlığa neden olduğunu söyleyen vatandaşlar denetim mekanizmasının daha sıkı çalışması gerektiğini kaydediyor.

TürkŞeker’in vitrine dökülmüş hali kilosu 20 TL oysa biraz ötedeki Carrefour mağazasında 5 kilosu 42.6 TL yani kilosu 8.52 lira.

Reklamı Geç