Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FORMULA 1 HEYECANI 11-12-13 HAZİRAN’DA YİNE İSTANBUL’DA..

Dünyanın en önemli motor

Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonu Formula 1TM, 2021 yılı takvimi kapsamında Intercity İstanbul Park’a geri dönüyor. Intercity İstanbul Park’ın Formula 1TM yönetimiyle gerçekleştirdiği anlaşmanın  ardından, 11 – 12 – 13 Haziran’da T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek organizasyonda tüm dünyanın gözü  yeniden İstanbul’da olacak. 

2020 yılında 9 yıllık aradan sonra Intercity İstanbul Park tarafından tekrar ülkemize kazandırılan organizasyon, Kasım ayında gerçekleşen yarış ile, Formula 1TM’in düzenlediği resmi ankette ‘Yılın En İyi Yarışı’ unvanını kazanmıştı. Dünyanın en önemli motorsporları organizasyonu Formula 1TM, 11-12-13 Haziran tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek. Milyarlarca izleyiciye ulaşan, ülkelerin tanıtım faaliyetlerinde paha biçilmez değere sahip Formula 1TM geçtiğimiz yıl ülkemize kazandırılmıştı. Yarışın tüm dünyada ilgiyle takip edilmesi, pilotlar ve takımların Türkiye’den övgüyle bahsetmeleri ve Intercity İstanbul Park’ın yoğun çabalarıyla ülkemiz bu yıl da Formula 1 ‘ e ev sahipliği yapacak.

Formula 1TM yarışlarının Türkiye’ye geri getirilmesi görevinin T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity İstanbul Park’a verildiğini hatırlatan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Bildiğiniz gibi dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1TM’i geçtiğimiz yıl ülkemize kazandırmıştık. Formula 1TM yönetimi ve tüm yarışseverler organizasyondan çok memnun kaldılar. Turkish Grand Prix 2020, yılın en iyi Formula 1TM yarışı seçilmişti. 2021 yılı için Formula 1TM yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz temaslarımız sonuç verdi ve bu önemli organizasyonu tekrar Türkiye’ye getirdik. Intercity İstanbul Park’taki bu büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp, tüm dünyaya İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

2021 YARIŞIMIZ, TÜRKİYE İÇİN UZUN SÜRELİ BİR SÖZLEŞMENİN HABERCİSİ NİTELİĞİNDEDİR

Formula 1TM yönetimiyle 2021 yılı için anlaştıklarını belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, bu anlaşmanın Türkiye’nin yarış takviminde daimi olarak  yer alması için bir anahtar niteliğinde olduğunu söyledi. Ak, “Bu anlaşmayı da geçen sene olduğu gibi Intercity olarak, devletimize yük olmadan, tüm sorumlulukları kendimiz üstlenerek tamamladık. Tüm dünyanın içinde olduğu bu zor dönemde gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma, Türkiye için uzun süreli bir sözleşmenin de habercisi niteliğindedir” dedi.

BİLET SATIŞLARI PANDEMİNİN SEYRİNE GÖRE NETLİK KAZANACAK

Tüm yarışseverlerin merak ettiği konuların başında elbette bilet satışları geliyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vural Ak: “Dünyanın en heyecan verici pistlerinden birine sahibiz, halkımızın ve yabancı misafirlerimizin bu heyecana ortak olmasını biz de çok istiyoruz. Devletimizin aldığı pandemi önlemleri ve çalışmaları sayesinde en kısa sürede biletleri satışa çıkarmayı planlıyoruz. Yarışın gerçekleştirileceği tarihe baktığımızda, yarış için ülkemizi ziyaret edecek yabancı misafirlerin turizme de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sadece yarış ekiplerinin bile ekonomimize milyonlarca dolarlık katkı sağladığı Formula 1TM organizasyonu, yabancı izleyicilerin de gelişi ile önemli bir döviz girdisine imkan sağlayacaktır” dedi.

FORMULA 1 YARIŞLARINI 2 MİLYAR İZLEYİCİ TAKİP EDİYOR

  • Formula 1TM yarışlarına 5 ayrı kıtadan ülkeler ev sahipliği yapıyor.
  • Yıllık yaklaşık 2 milyar izleyicisi bulunuyor.
  • 200 ülkede ve 250’den fazla kanalda yayınlanıyor.
  • Toplam 10 takım yarışlarda mücadele ediyor.
  • Intercity İstanbul Park 2021 takviminin 7’nci yarışı olacak.
Reklamı Geç