Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GAYRİMENKUL YATIRIMINDAKİ İYİ FIRSATI KÖTÜ FIRSATÇILIĞA ÇEVİRMEYELİM…

Son aylarda konut sektörü

Son aylarda konut sektörü başta olmak üzere gayrimenkul yatırımında kredi faiz oranlarının dip yapması, olumlu manada müthiş bir fırsat yarattı. İyi fırsatı kötü manada fırsatçılığa çevirmek isteyen bazı uyanıkların % 30’lara varan zamlar yapması tarihi gidişata zarar verdi. www.yerelgazete.com.tr olarak emlak sektöründe yatırımcıyı umutlandıran kredi faiz oranlarındaki düşüş sonucu oluşan tarihi fırsatı, GYO Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altun ile konuştuk. Kredi faizlerinin altın ve döviz kurlarındaki yükselişten kaynaklı bir nebze arttığına hatırlatan Altun, “Tüm bunlara rağmen konut talebi iyi ve bu arzı bozmamak lazım” diye uyardı..

Konut kredilerinde rekor faiz indirimi sonucu emlak piyasasında yoğun bir hareketlilik başlarken konut fiyatlarında geçtiğimiz döneme göre yüzde 30 civarında artış oldu. Konut sektöründe kredi faizleri düşerken, bazı fırsatçılar yüzde 30’a varan zamlar yaptı. Fiyatların fırsatçı bir tavırla artırılması ise vatandaşın canını sıktı. İstanbul Anadolu yakasında özellikle Çekmeköy, Sancaktepe ve Ataşehir gibi yeni ilçelerde sektörün nabzını iyi tutan yılların deneyimli ismi Murat Altun, son birkaç yıldır büyük kriz yaşanan konut satışlarında düşük faizli kredilerle yeniden canlanan piyasanın kötü fırsatçılar yüzünden heba olmaması gerektiğini ifade ederek uyarıyor: “Gayrimenkul yatırımındaki bu tarihi fırsatı, kötü fırsatçılığa çevirmeyelim.”

Rekor seviyede gerçekleşen faiz indirimi sonrası konut satışlarına büyük bir ilgi gösterildiğini söyleyen Murat Altun, “Virüsle birlikte bütün esnafın işleri durdu. İnsanlar yaklaşık 2 buçuk ay evde kaldılar. Bizim sektörümüz de bu zamanda bir durağanlık yaşadı ve sıkıntı oldu. Devletimiz, bu durağanlığı canlandırmak için kamu bankalarındaki faiz oranıyla yaklaşık 10 yıldan beri yaşamadığımız bir adım attı. Hükümet, vatandaşı mal sahibi, gayrimenkul sahibi yapmak için bir ekonomik paket hazırladı. Sıfır konutlar dediğimiz yani, tapusu hiç el değişmemiş konutlarda sıfır 64’e kadar, ikinci el konutlarda sıfır 74’e kadar kredi faiz oranı düşürüldü” dedi. “Şu anki sürece baktığımızda; kredi faiz oranlarında malum döviz ve altın piyasasındaki yükselişten kaynaklı bir artık olsa da Türkiye genelinde gayrimenkullere inanılmaz talepler var” diye devam eden Altun, şunları kaydetti:

“Birden talep artınca, arz ve talep dengesi bozuldu. Piyasanın hareketlenmesi ve vatandaşların yatırım amaçlı konutlara yönelmesi ise emlak piyasasında fiyat artışlarına neden oldu. Bu son derece yanlış ve tehlikeli bir eğilimdir. Gerek aracı kurum emlakçılar, gerek inşaat firmaları gerekse mülk sahipleri daha fazla kazanmak uğruna yaptıkları zamlarla satışlardaki yükselişin bıçak gibi kesilmesine de yol açabilirler. Onun için herkesin bu tarihi sorumlulukta olumsuz sonuçlar doğuracak yollara tevessül etmemesini diliyorum. Bu noktada devletin mali ve denetim hususlarında ilgili kurumları ile önceden ve şimdi çıkan ilanları kontrol altında tutmasında ve rakamları izlemesinde yarar olacaktır. İlanında değişiklik yaparak birkaç hafta önce 300 bin lira olan bir dairenin fiyatını 390-400 bin liraya çıkarana yükselişin nedeni sorulmalıdır.”

Çekmeköy merkezli, Anadolu yakası ve İstanbul’un dört bir yanına hizmet veren Murat Altun GYO A.Ş., özellikle Covid-19 sürecinde çalışanlarının ve misafirlerinin sağlığına büyük önem veriyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilen ofislerinde ateşi ölçüldükten ve kolonya ikramından sonra kabul edilen Murat Altun GYO A.Ş. müşterileri, gördükleri bu ilgiden ve kendilerine sunulan hizmet kalitesinden son derece memnun olduklarını söylüyorlar.

Reklamı Geç