Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GEÇEN AY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ GÜNDEMİNE NEDEN GELMEDİ?…

Çekmeköy merkez 5 mahallede

Çekmeköy merkez 5 mahallede yaklaşık 1 yıldır mahkemece iptal edilmiş olan 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planlarının yeniden yapılarak biran önce büyükşehir ve ilçe meclislerinden onaylanması beklenirken; 1/5000’lik planlara ait paftaların büyükşehir imar komisyonuna dahi gelmediği için geçen ay gündeme alınmadığı ortaya çıktı.

Belediyelerin Kasım ayı meclis oturumları başladı. İlk oturumunu Meclis 1. Başkanvekili Şenol Alan yönetiminde gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi’nin tartışma konuları arasında mahkemece iptal edilen imar planlarının akıbeti, yapımı tamamlanamadığı için eleştiri oklarının hedefinde olan Seyir Terası, Serindere Projesi, Taşdelen Kavşağı ve İtfaiye binası gibi konular vardı. CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek’in konuşmasıyla gündeme gelen, mahkemece 2. kez iptal edilen merkez 5 mahallenin 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planlarının akıbeti de ortaya çıkmış oldu.

Çekmeköy kamuoyunun geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçmesini beklediği 1/5000’lik planlara ilişkin paftaların bile henüz imar komisyonuna inmediği anlaşıldı. Ak Parti’li Meclis Üyesi Şahmettin Yüksel’in, CHP’li Ünal Bellek’in konuşmasına itiraz ederek dile getirdiği 1/5000’lik planlara ait paftaların imar komisyonuna inmediği bilgisi, tartışma yarattı. Millet İttifakı’nın büyükşehir meclis üyeleri geçtiğimiz hafta 28 Ekim itibarı ile paftaların komisyona indiğini söylediler. Tüm bu tartışmalar da gösterdi ki kamuoyunun oylanmasını ve onaylanmasını beklediği Çekmeköy planları henüz gündeme dahi alınmış değil.

CHP’Lİ CİRAV’DAN NİKAH UYGULAMALARINA SORU ÖNERGESİ..

Yine meclisin bir başka tartışma konusu da CHP’li Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav’ın verdiği soru önergesi oldu. Taşdelen’deki Nikah Sarayı’nda kıyılan nikahlarda aile cüzdanının nikaha katılan aile büyükleri ya da şahitlik eden konuklar tarafından verilmesinin önüne geçildiğini ve iyi niyet dileklerini dile getirmesi için söz hakkı bile tanınmadığını kaydeden Cirav, bunun yanlış bir uygulama olduğunu kaydetti. Soru önergesi oybirliği ile başkanlık makamına havale edilirken CHP’li Cirav’a cevap veren Ak Parti Grup Başkanvekili Fatih Sırmacı, bazı nikahlara birden çok siyasi parti temsilcisinin katılmasından dolayı böyle bir uygulamanın eşitlik ilkesi anlamında uygun olabileceğini düşündüklerini ifade etti.

Meclis oturumunda söz alan İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç da gündeme ilişkin konularda konuştu. Kılıç, geçtiğimiz ay kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve önümüzdeki günlerde anacağımız 10 Kasım Atatürk’ü Anma gününe dair bir çok önemli güne ilişkin anma dileklerini ifade etti.

ŞÜKRÜ BAKAR’DAN ORDU GÜNLERİ’NE DAVET..

CHP Meclis Üyesi Şükrü Bakar da önümüzdeki 4-5-6 ve 7 Kasım günlerinde Ordu Dernekler Federasyonu tarafından Yenikapı Sahili Etkinlik alanında düzenlenecek olan 10. Ordu Günleri’ne herkesin davetli olduğunu söyledi.

Reklamı Geç