Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ, YARINLARA GÜVENLE HAZIRLANSIN..

İstanbul Anadolu yakasında Çekmeköy

İstanbul Anadolu yakasında Çekmeköy ve Sancaktepe’nin birleşim noktasında hizmet vermeye başlayan Bilgefil Anaokulu, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitiminde fark yaratan uygulamalarla ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Anaokulu denildiği vakit şüphesiz hayatımızın en önemli değeri, geleceğimizin teminatı çocuklarımız akla gelir. Çocuklarımızın çağdaş ve modern alanlarda geleceğe güvenle yetişmesi için Anaokulları eğitimin ilk ve en önemli basamağı olurlar. Bu noktada bölgemizde faaliyet göstermeye başlayan Bilgefil Anaokulu fark yaratan uygulamalarla ilgi odağı oluyor.

Bilgefil Anaokulu Kurucusu Pınar Turhan şu bilgileri verdi; “1.500 m2 kapalı kullanım alanına sahip okulumuz, deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiş olan binamızda hizmet vermektedir. Şile yolu üzerinde Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinin birleştiği noktada bulunan okulumuz, konum olarak hem Sancaktepe hem Çekmeköy ilçesindeki öğrencilerimize ulaşımı kolay bir noktadadır.

Her yaş grubu için ayrı sınıfların olduğu okulumuzda İngilizce, müzik, sanat çalışmaları için ayrı ayrı sınıflar bulunmaktadır. Okulumzda ayrıca uyku için özel bir uyku odası bulunmaktadır. Sınıflarımızın ortalama genişliği 35-40 m2’dir. Okulumuzun her katında oyun alanları bulunmaktadır. Binamızdaki tüm katlar kamera sistemi ile izlenmektedir. Yangın yönetmeliğine uygun olarak yangın merdiveni, yangın kapıları ve yangın algılama sistemi bulunmaktadır.

Vizyonumuz: Bilgefil Anaokulu’nda uygulanan okul öncesi eğitim programı, çocukların her gelişim alanında (bilişsel, sosyal-duygusal, dil, psiko – motor, özbakım) desteklenmesini sağlarken aynı zamanda öğrenme merak ve duygularını, araştırma-sorgulama-problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik bir programdır. Bilgefil Anaokulu olarak vizyonumuz okul öncesi eğitim alanında güvenilir, saygın ve bilimsel temelli bir kurum olarak ülkemizde bu alandaki yüksek kalite standartını yaygınlaştırmaktır.

Bilgefil’de uygulanan en iyi anaokulu programlarından biri olan Reggio Emilia eğitim yaklaşımında çocukların ilgisini çekecek, merak uyandıracak ve tüm duyularını aktif olarak kullandıracak bir eğitim programı uygulanır. Bu programda direk anlatım ve ezber yöntemiyle değil, çocuğun her zaman sürece aktif katılımı ve keyif alarak keşfetmesi ön planda tutulur.

Okul Öncesi Eğitim: 0-6 yaş dönemi çocukların en hızlı geliştiği dönemdir. Kişiliğinin yüzde 70’i bu dönemde oluşmakta beyin gelişiminin büyük bir bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Çocuklar, bilişsel, fiziksel ve sosyal açıdan 6 yaşına kadar gelişimlerini büyük ölçüde tamamlamış olmaktadırlar. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir.   Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir.

Bilgefil Anaokulu olarak amacımız tüm dünyada okul öncesi eğitim programlarında geçerliliği kanıtlanmış yaklaşımlardan yararlanılarak öğrencilerimizi, kendine güvenen, sağlıklı iletişim kurabilen, sorumluluk alabilen, öğrenmeyi ve araştırmayı seven, kendini ifade edebilen mutlu bireyler olarak yetiştirmek ve onları sonraki eğitim hayatlarına en iyi şekilde hazırlamaktır.

Neden Bilgefil? Modern Eğitim Yöntemleri Bilgefil Anaokulu, 2017- 2018 Eğitim yılı itibariyle Reggio Emilia yaklaşımından ilham alan bir eğitim programı uygulayacaktır. Bilgefil eğitim programının temel özellikleri: eğitim programı, yaş gruplarına göre düzenlenecek, çocukların hem evrensel gelişim özellikleri hem de bireysel farklılıkları göz önünde bulundurulacaktır. Çocukların ilgisini çekecek, merak uyandıracak ve tüm duyularını aktif olarak kullandıracak bir eğitim programı uygulanacaktır. Sanatı, renkleri, boyaları, doğal materyalleri, geri dönüşüme uygun malzemeleri, çocuğun özgür çalışabileceği alan ve yüzeyleri kullanan bir eğitim programı olacaktır.

Direk anlatım ve ezber yöntemiyle değil, çocuğun her zaman sürece aktif katılımı ve keyif alarak keşfetmesi ön planda tutulacaktır.  Bu keşif ve öğrenme sürecinde, bilgiye ulaşmanın yolları da çocuğa sunulacaktır. Programda orta ve büyük gruplarda STEM etkinlikleri (science, technology, engineering math), temel kodlama etkinlikleri haftada 1’er kez uygulanacaktır. Çalışmaların tümü oyun yoluyla yapılacaktır. Her ay bir sanat eseri çocuklarla tanıştırılacak, ve o eser farklı yollarla çocuklar tarafından yeniden yorumlanacaktır.

Adres: Meclis Mahallesi Aksoy Sk No: 12, Sancaktepe / İstanbul
Telefon: 0216 622 64 58 – 0530 345 42 26    ///    www.bilgefil.com.tr

Reklamı Geç