Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GELECEK PARTİSİ ÜMRANİYE TEŞKİLATI’NDAN ÇİN ZULMÜNE TEPKİ..

Çin’in Doğu Türkistan’da süren

Çin’in Doğu Türkistan’da süren insanlık zulmüne karşı imza kampanyası başlatan Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı, yaptığı basın açıklamasında ‘zulme sessiz kalma’ diyerek tepki gösterdi.

Gelecek Partisi, Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yönelik yaptığı işkence ve zulme karşı tepki göstermeye devam ediyor. Ümraniye’de imza kampanyası başlatan Gelecek Partisi İlçe Başkanlığı bir de basın açıklaması yaptı. Gelecek Partisi il yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasında konuşan Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, “Doğu Türkistan’daki zulme dur de!” çağrısı yaptı. Meselenin partiler üstü olduğunu kaydeden Çakıroğlu, “Çin’in Sincar bölgesinde 3 milyon Uygur Türkü’nün yaşadığı zulme karşı duyarlılık oluşturmak ve onların yaşadıkları zulüm karşısında yalnız olmadıklarını hissettirmek için destek ve imza kampanyası başlattık” dedi.

Ümraniyeli vatandaşların yurdun dört bir yanında olduğu gibi soruna duyarsız kalmadığını verdiği imzalarla zulme tepki gösterdiğini ifade eden Başkan Çakıroğlu, “Dili, dini, rengi ne olursa olsun, dünyanın neresinde olursa olsun, zulme uğramış herkesin yanındayız ve soydaşlarımız Uygur Türkleri’nin yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Dünya da bu zulme karşı sessiz kalmıyor. Bunu memnuniyetle görüyor ve takip ediyoruz. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti bu noktada sessiz kalmaya başlamıştır. Uygur Türkleri’nin yaşadıkları partiler üstü bir meseledir. Sadece Gelecek Partisi, İyi Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin meselesi değildir. AK Parti seçmenleri de bu konuda duyarlılık göstermeli ve Uygur Türkleri’nin yanında olunduklarını göstermelidir” dedi.

Benzer bir zulmün 40 yıl önce Bulgaristan’da soydaşlarımıza karşı uygulandığını hatırlatan Başkan Çakıroğlu, “Hatırlayın Bulgaristan’da soydaşlarımızın dinlerini yaşamaları, Türk olduklarını ifade etmeleri yasaklanmıştı. O zulümden kaçarak ülkemize akın akın gelen soydaşlarımız arasında milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu da vardı. O gün Bulgaristan’daki soydaşlarımıza nasıl sahip çıktıysak bugün de Doğu Türkistan’daki soydaşlarımıza sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu. Çakıroğlu, Uygur Türkleri’ne destek için imza veren Ümraniyeli vatandaşlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Reklamı Geç