Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GELENEKSEL ÇİNİ SANATI ÜMRANİYE’DE CANLANIYOR..

Ümraniye Belediyesi, kültürel mirasımız

Ümraniye Belediyesi, kültürel mirasımız olan geleneksel sanatlarla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Meslek Edindirme Kursları kapsamında; bir çini atölyesi kurarak Ümraniyeli hanımların çininin tüm aşamalarını yerinde öğrenmelerini sağlıyor.

Binlerce yıllık tarihimizde tüm sanat eserlerinde karşımıza çıkan çini, günümüzde de yoğun ilgi görüyor. Genellikle mimari eserlerin; cami, köşk, saray, çeşme, türbe gibi yapıların iç ve dış süslemelerinde kullanılan çini ürünleri, geleneksel sanatlarımızın en güzel örneklerini teşkil ediyor. Ümraniye Belediyesi; 13 yıldır Ümraniyeli hanımlara yönelik olarak yapılan ve hanımların el becerisi edinmesini sağlayan Meslek Edindirme Kursları kapsamında, kültürel miraslarımızdan biri olan geleneksel sanatlarla ilgili çalışmalar da bulunuyor.

Ümraniye Belediyesi, eğitimi verilen sanatlardan biri olan çini için 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Atakent Mahallesindeki Ahmet Cevdet Paşa Bilgi Evi’nde bir atölye kurdu. Burada Ümraniyeli hanımlar çini eğitimi alırken ayrıca ürünlerini fırınlayıp, çininin tüm süreçlerini aynı yerde yapabiliyor.

Reklamı Geç