Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GELENEKSEL OKÇULUK YARIŞMASI VE KABZA TÖRENİ..

Ümraniye Belediyesi tarafından bu

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Geleneksel Okçuluk Yarışması ve Kabza Töreni, nefes kesen görüntülere sahne oldu. Yarışmaya katılan her yaştan ve gruptan yarışmacılar kıyasıya yarışırken, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da Okmeydanı’nda bulunan Okçular Tekkesi benzeri bir eserin Ümraniye’ye kazandırılacağını müjdeledi.

Ümraniye 4. Geleneksel Okçuluk Yarışması ve Kabza Töreni, Hekimbaşı Av Köşkü’nde gerçekleştirildi. Okçuluk yarışmasına 192 kemankeş katılırken, 8 farklı kategoride gerçekleşen yarışmalar nefes kesen görüntülere sahne oldu. Küçük yaştaki çocuklardan bayanlara, yetişkin erkeklerden paralimpik sporculara kadar her gruptan sporcunun yer aldığı yarışlar sırasında Geleneksel Parkur, Av Parkuru ve Otantik Parkura katılan sporcular, heyecan dolu bir gün geçirdi. Okçuluk yarışmasının yapıldığı Hekimbaşı Av Köşkü’nde yarışmaların yanı sıra Osmanlı tarzı kıl çadırı sergilenirken, çocuklar için kurukan at ve midilli alanı oluşturuldu. Programa gelen misafirlere özbek pilavı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Başkan Yıldırım’dan okçulara müjdeli haber

Yarışmaların yapıldığı Hekimbaşı Av Köşkü’ne gelen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, törenden önce sporcuların yarıştığı parkurları gezdi. Burada ok atışı da gerçekleştiren Başkan Yıldırım, Okmeydanı’nda bulunan Okçular Tekkesi’ne benzer bir eseri Ümraniye’ye kazandıracaklarını müjdeledi. Başkan Yıldırım, “Okçuluk Vakfımızın kurmuş olduğu okçuluğu geliştirme ve dünyaya yayma politikası ile çok geniş kitlelere ulaştık. Bunlardan biri de Ümraniye Belediyesi’nin kurduğu bir kulüp var. Bu kulüp bugüne kadar bin 600 kişi yetiştirdi. Şu anda da 137 öğrencisi var. Okçuluk ile alakalı nerede bir etkinlik olursa Türkiye’de, orada da Ümraniye Belediyesi’nin okçuluk kulübü var. Biz de bugün Osmanlı’dan kalan bu güzel töremize uygun şekilde kabza töreni yapıyoruz. Burada kazanan okçu kardeşlerimize törende ödüller vereceğiz. Ben okçuluk sporuna gönül vermiş bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bilal Erdoğan’ın katkılarıyla Okmeydanı’nda tarihimizden kalma Okçuluk Camii’sinden külliyesine ve hatta otoparkına kadar hepsi tekrar faaliyete geçti. İnşallah bunun bir küçük benzerini de Ümraniye’de Trabzon Millet Bahçesi’nde yapmayı düşünüyoruz. Bu tür sporlara destek verip gençleri mutlaka sporla ve sanatla buluşturmalıyız” şeklinde konuştu.

Hekimbaşı Av Köşkü’nde gün boyunca devam eden 4. Geleneksel Okçuluk Yarışması’nın ardından dereceye giren öğrenciler ve Okçuluk Kulübü’nden mezun olan sporcular için tören düzenlendi. Törene Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehteran takımının gösterisi ile başlayan tören, kabza töreni ve gösterilerle devam etti. Daha sonra yarışmada dereceye giren sporculara Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Törende paralimpik bayan, paralimpik erkek, minik bayan, minik erkek, genç bayan, genç erkek, büyük bayan, büyük erkek kategorilerinde başarılı olan sporcular, sahneye gelerek tek tek ödüllerini aldı.

Reklamı Geç