Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GELENEKSEL SİVAS GÜNLERİ, HEMŞERİLERİ BULUŞTURDU..

Başkanlığını Sancaktepe Belediye Başkanı

Başkanlığını Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yaptığı Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Geleneksel Sivas Günleri Yenikapı etkinlik alanında 6-8 Eylül tarihleri arasında yoğun katılım altında gerçekleşti. Etkinlik boyunca biraraya gelen Sivaslı yüzbinlerce hemşeri hem yöresel tadlara doydu hem de birlik ve beraberlik mesajları verdi..

Sivas Günlerinin açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin,  Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Sivaslı iş adamları ve sanayiciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Yılmaz, “Sivas bizim kimliğimiz. Bizi biz yapan değerlerin özü. Sırtımızı yasladığımız dağ gibidir. Sivas , Anadolu’nun özüdür. Kuvayi milliyedir, cumhuriyettir, atakoykbb.com Aşık Veysel’dir, Pir Sultan’dır… Anadolu’daki kardeşlik ruhunun ete kemiğe büründüğü yerdir. Bir mübarek beldedir. Sivas geçmişine methiyeler düzülen bir şehirdir. Tarihtir, şandır, şereftir. Sivas’ımızın zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtacağız” dedi.

Sivas Platformu, İstanbul  Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise “Bugün Sivas tanıtım günlerimizin açılış programındayız, sekizincisini yapıyoruz. Başlangıcından bugüne kadar İstanbul’daki Sivaslıların sesini yükseltmek diğer tarafta da Sivas’ı unutmamak unutturmamak için 8 yıldır gerçekleştiriyoruz. Bugün de İstanbul’un en büyük meydanında Yenikapı Meydanı’ndayız” ifadelerini kullandı.

Sivas Günleri Kültürel Etkinlikleri ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlarıyla 8 Ekim Pazar günü sona eren Sivas günlerine halkın katılım yoğun olurken, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül ve Spor, Sanat ve siyaset dünyasından bir çok isim Sivas Günlerini ziyaret ederek Sivas Dostları ile bir araya geldi.

Reklamı Geç