Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GENÇ İLÇE SANCAKTEPE ÖNEMLİ İSİMLERİ AĞIRLADI..

Sancaktepe Belediyesi ve Ensar

Sancaktepe Belediyesi ve Ensar Vakfı orta öğretim öğrenci yurdu ile Ensar Vakfı Sancaktepe Şubesi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

sancakensar2Başkan İsmail Erdem yönetimindeki genç ilçe Sancaktepe, belediyenin eğitime yaptığı destekler sayesinde önemli atılımlar gerçekleştiriyor. Haftanın son gününde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da katıldığı törenlerle yine birbirinden önemli açılışlara ev sahipliği yapan Sancaktepe, önemli bir gün yaşadı. Sancaktepe Belediyesi ile Ensar Vakfı orta öğretim öğrenci yurdu ve Ensar Vakfı Sancaktepe Şubesi törenle hizmete girdi.

sancakensar3Açılışa Bakan Bozdağ’ın yanı sıra; Belediye Başkanı İsmail Erdem, Milletvekilleri Osman Boyraz ve Feyzullah Kıyıklı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Kaymakam Feyzullah Özcan, Ak Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk olarak Zirve Akademi Kariyer eğitim merkezinin açılışını gerçekleştiren protokol daha sonra Sancaktepe Belediyesi ve Ensar Vakfı öğrenci yurdu ve Ensar Vakfı Sancaktepe şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

sancakensar5Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan İsmail Erdem, başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Bilal Erdoğan başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti. Göreve geldikleri günden bu yana ‘eğitimi’ hizmetlerinin merkezine aldıklarını ve yatırımlarını  bu alanda yoğunlaştırdıklarını belirten Başkan Erdem, “İmar planlarımızda okul alanlarımızı belirledik ve ihtiyaç duyulan bölgelerimizde yeni okullar açtık. Hayırsever vatandaşlarımız ile kurum ve kuruluşlarımızı yeni okul yapımına teşvik ettik. Bu tür çalışmalarımız halen büyük bir kararlılık ve ivedilikle devam ediyor. Ayrıca okullarımızın boya-badana, temizlik gibi ihtiyaçlarına da yardımcı oluyor, eğitim teçhizatlarına katkılarda bulunuyoruz. Bunlar da belediyemizin rutin olarak devam ettirdiği eğitim hizmetleri arasında yer alıyor” dedi.

sancakensar6Sancaktepe Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı gençlerimizi geleceğe hazırlama konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve bu projelerin başında ise Bilgi Evleri’nin olduğunu belirten Başkan Erdem, “Hemen her mahallemizde açtığımız Bilgi Evlerimizle, bugün itibariyle 200 öğretmen eşliğinde 32 binin üzerinde öğrencimize modern şartlarda eğitim hizmeti veriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Genç Gelecek  projemiz var ki, bu projemiz de gençlerimize her konuda ücretsiz destek oluyor, yol gösteriyor, yönlendiriyor. Onların geleceğe; 2023’lere, 2053’lere, 2071’lere özgüvenli, ahlaklı, vatan millet sevdalısı bireyler olarak hazırlanmasını sağlıyor” şeklinde konuştu.

sancakensar4Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise hizmete açılan orta öğretim öğrenci yurdunun hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Merkezi hükümet olarak gençlere yönelik büyük yatırımları hayata geçirdik, çünkü geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlere kültürel anlamda değerlerimizi aktarmak zorundayız” dedi. Hükümet olarak eğitim ve öğretime yatırımın birinci derecede öncelik taşıdığını belirten Bakan Bozdağ, “Bütçede eğitim daima ilk sırada yer alıyor. 2002 yılında orta öğretimde olan öğretmen sayısı 400 bin iken bu şu anda  sayı 850 bin. Tüm öğrencilerimizi bilişim sınıflarıyla buluşturduk. Bugün ülkemizin en ücra köşesinde bile internet var. Bunun yanında Fatih Projemiz ve akıllı tahta projelerimiz ile geleceğimizin teminatı gençlerimizi yüksek teknolojik imkanlarla geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

sancakensar8Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ise böylesine anlamlı bir günde anlamlı bir projenin açılışında Sancaktepeliler ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, hizmete giren öğrenci yurdunun açılışından dolayı Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Ensar Vakfı yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından Sancaktepe Belediyesi Ensar Vakfı Orta öğretim öğrenci yurdu ve Ensar Vakfı Sancaktepe şubesinin açılışı protokol üyelerinin kurdele kesimiyle gerçekleşti.

sancakensar7

 

Reklamı Geç