Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

GÖZLER ADAY ADAYLARINDA…

kenanyeniHer ne kadar sokakta tam bir seçim havası olmasa da yerelde seçim atmosferi ısınıyor. İktidar Ak Parti ve ana muhalefet CHP’de aday adaylığı müracaatları tamamlandı. MHP’de ise başvurular 12-18 Mart arası. Ortalık aday adayından geçilmiyor. Devir sosyal medya devri olunca, insanın dört bir yanı aday adayı duyurularıyla dolup taşıyor.

Bir kısım aday adayı öylesine, reklam amaçlı ortaya çıkarken bazı isimler de gerçek manada göreve talip.. İstanbul 1. bölgede Ak Parti’nin güçlü isimleri arasında; Aziz Babuşcu, Necmettin Birinci, Erol Erdoğan, Metin İslamoğlu, Sinan Aktaş, Yusuf Büyük ve Kemal Akar gibi kişiler başta geliyor.

CHP’de ise eski il başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Mustafa Sarıgül, Ali Müfit Gürtuna, mevcutlardan Şafak Pavey tabanda ise Hüseyin Turgut ve Av. Özgür Kip gibi isimler dikkat çekiyor. MHP’de ise başvurular 12-18 Mart arasında yapılacak. 1. bölgede MHP’nin uzun zamandan beri aday adaylığı belli olan işadamı Sabri Şenel, iddialı bir duruşla; “görev almaya talibim” diyor..

Gelelim ilçe teşkilatlarına. Her ne kadar bu bir genel seçim de olsa teşkilatlar önemli. Ak Parti teşkilatları her dönem olduğu gibi seçim koordinasyon merkezlerini oluşturdu, aday isimlerinin  netleşmesini bekliyor.

Ak Parti teşkilatları içinde bu kez işi en sıkı tutan ilçelerin başında Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Ataşehir geliyor. Diğer bazı ilçeler bu dönem henüz tam anlamıyla harekete geçebilmiş değiller..

CHP’de ise örgüt denilen ilçeler her zamanki sorunu yaşıyor. Para, para, para… Ümraniye’den Sancaktepe’ye, Çekmeköy’den Üsküdar’a CHP’nin ilçeleri ekonomik darboğazı bir türlü aşamıyor…

Ekonomik destek açısından, örneğin Ataşehir gibi CHP’li belediyelere bağlanan ilçeler de aynı sorunla boğuşuyor. CHP’li belediyeler ya para vermemek için yan çiziyor, ya da verdikleri para haydan huya gidiyor…

Hal böyle olunca da iktidarından muhalefetine tüm ilçeler haklı olarak gözü aday adaylarına dikiyor.. Acı bir gerçek para olmadan siyaset olmuyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç