Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“GÜCÜMÜ MAKAMLARDAN DEĞİL İNSAN SEVGİSİNDEN ALDIM HEP..”

İstanbul İl Milli Eğitim

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevlendirilmesiyle birlikte yerine Üsküdar Şube Müdürü Burhan Bayrak’ın atandığı Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, 1989 yılından beri ikamet ettiği ve çeşitli okullardaki görevlerinden sonra yaklaşık 6 yıldır da ilçe milli eğitim müdürlüğü görevini sürdürdüğü Çekmeköy ilçesiyle olan gönül bağının hiçbir zaman kopmayacağını açıkladı.

Hafta başındaki atamalar kararıyla görev yeri ve alanı değişen Çekmeköy’ün yaklaşık 6 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, www.yerelgazete.com.tr ye yaptığı özel değerlendirmede; “Bu karar benim için Çekmeköy’e bir veda değil, sadece bir görev değişimi. 1989 yılından beri bu ilçede ikamet ediyorum. Çekmeköy gerçek manada köy iken, ailemle birlikte gelip yerleştiğim sonra da belde döneminde yaşamımı sürdürdüğüm ve ilçe oluşuna şahit olduğum bir yer. Ümraniye’den Ataşehir’e okul müdür muavinliğinden okul müdürlüğüne pek çok görevler yaptım. 2005’te Çekmeköy Rahmi Bedestenci Okulu’nda müdürlük görevine başladım ve yaklaşık 6 yıldır da bu ilçede milli eğitim müdürlüğü gibi onurlu bir görevi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Çekmeköy Milli Eğitim Müdürlüğü görevi sürecinde birbirinden önemli çalışmalara imza atan Ahmet Aktaş, “Bugün itibarı ile 43 bini devlet, 14 bini de özel olmak üzere toplam 57 bin civarında öğrencisi olan bir ilçe Çekmeköy. Yeterli olmamakla birlikte 49 okulumuz. Bugüne kadar çok okulun yapımı için hep uğraşlar verdik, gayretler sarfettik. Hep ilçemize bir tane daha fazla okul kazandırmak için mücadele ettik. Yenilenmesi ve güçlendirilmesi gerekenleri yeniledik ve güçlendirdik. Çalışmalar esnasında öğrencilerimizi başka okullara taşıdık. Bu ilçede binlerce öğretmeniz görev yapıyor. Eğitim camiası içerisinde eşitliği egemen kılmaya çalıştım. Özel okullarımızla resmi okullarımızı bütünleştirdik. Emekçi bir işçi babanın helal lokmayla yetiştirdiği 4 evladından biri olarak, yöneticilik görevim boyunca ve diğer hizmetlerimde; gücümü makamlardan değil insanların sevgisinden aldım ve her daim adil olmaya gayret ettim” dedi.  

Çekmeköy halkının çarşı-pazarda ve sokakta sıkça gördüğü ve bir ağbi olarak tanıdığı Ahmet Aktaş Hoca’nın çocukluğundan itibaren yetiştirdiği nesiller bugün büyüyüp aile babası-annesi olmuş durumda. Kiminin öğretmen, kiminin doktor kiminin başka başka meslekler ve alanlarda yetiştiği bu nesiller, Çekmeköy’ün Ahmet Hocası ve onun gibi eğitimcileri, hep sevgi ve saygıyla karşılıyor. Çekmeköy’de sosyal yaşamın da her zaman içerisinde yer alan Ahmet Aktaş, muhtarından STK temsilcisine çeşitli kesimlerce de sevilen bir isim.

Reklamı Geç