Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gülben Ergen Kimdir?

Bu haberin fotoğrafı yok

Gülben Ergen

25 Ağustos 1972 yılında dünyaya gelen Gülben Ergen, ses sanatçısı olmasının yanı sıra sinema ve dizi oyunculuğuda yapmıştır. Mankenlik yaptığı yıllarda Fırat, Marziye ve Dadı dizilerinde oynayarak ününe ün katan Ergen, tüm şarkıları ve albümleri ile de kendini kanıtlayan bir sanatçı haline gelmiştir.

İlkokuldan sonra lise hayatını Erenköy Kız Lisesi’nde tamamlamıştır ve daha sonra lise yıllarında katıldığı Sinema Yıldızı Yarışmasında ikinci olmuştur. Daha sonra ilk sinema filminde rol almıştır ve henüz 18 yaşında iken ağabeyini bir trafik kazasında kaybetmiştir.

Film Kariyeri

1990 yılında Orhan Kemal’in eseri olan Hanımın Çiftliği adlı dizide rol almıştır. 1991 yılında ise Halide Edip Adıvar’ın eserinden uyarlanan Yol Palas Cinayeti’nde daha sonra 1992 yılında ise İki Kız Kardeş adlı filmde kamera karşısına geçmiştir.

1994 yılında Maksim Gazinosu’nda sahne almıştır. İbrahim Tatlıses’in Haydi Söyle adlı şarkısının klipinde de oynamıştır. 1997 yılında ise ilk albümü olan Merhaba ile müzik dünyasına tam olarak adım atmıştır. Gülben Ergen, ardından Bostancı Gösteri Merkezi’nde Huysuz Virgin ile şov sergilemişlerdir.

Ödülleri

Avşa Film Festivali 1999 yılında En iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülmüş ve daha birçok ödülün sahibi olmuştur. Magazin Gazeteciler Derneği tarafından 9. Altın Objektif Ödüllerinde ise en iyi kadın televizyon yıldızı ödülünü almıştır. Yine aynı yıl Altın Kelebek’de en iyi kadın oyuncu ödülüne de layık görülmüştür. Gülben Ergen, sadece müziğiyle değil çok sayıda farklı organizasyon içerisinde yer almasıyla da başarılı olmaktadır. TV programları, sinema filmleri ve dizi filmlerde boy gösteren ünlü şarkıcı, uzunca yıllar boyunca zirvede kalmayı da başarmıştır. Bu durumun doğal sonucu olarak ise popüler özelliğini sürekli olarak korumaktadır.

Gülben Ergen’e ait albümler için tıklayınız

Reklamı Geç