Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HALEP VE TÜM ŞEHİTLER İÇİN ÜMRANİYE’DE ELLER SEMAYA AÇILDI..

Ümraniye Belediyesi öncülüğünde bir

Ümraniye Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen ilçedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşu, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda Cuma namazı sonrasında Halep’te yaşanan katliam ve insanlık dramının son bulması için dua programı düzenledi. Ümraniyeliler, Suriyeli mazlumlar ve tüm şehitler için ellerini semaya açarak dualar etti.

umraniye halep dua 2Ümraniye Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen ilçedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Halep’te yaşanan katliam ve insanlık dramı için Cuma namazı sonrasında Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda dua programı düzenledi. Programa Kaymakam Suat Dervişoğlu ve Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Müftü İlyas Yılmaztürk, İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Çankırı Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Kanarya, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu STK temsilcisi ile vatandaşlar katıldı. Cuma namazı sonrasında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, vatandaşları meydanda Halep ve tüm şehitler için duyarlı olmaya davet eden bildiri okudu.  Halep’te yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden ve insanlık dramıyla karşı karşıya kalan Suriyeliler ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okunan programda mazlumlar için bol bol dualar edildi.

umraniye halep dua 3BAŞKAN HASAN CAN: “İNANMIŞ İNSANLAR ZULMÜN KARŞISINDA YEKVÜCUTTUR”

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yapılan dua programında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,  “Bugün Halep’teki yanan ateş, bizim bağrımızı yakar. Şam’da yanan ateş bizim bağrımızı yakar. Bağdat’ta, Musul’da, Kerkük’te dünyanın her neresinde yanarsa yansın. Müslüman’ın bağrına  saplanan bir hançer bizim bağrımıza saplanmıştır. Onlarla biz et ile tırnak gibi kardeşiz. Halep’te yanan ateş bambaşka ateş ama bilin ki Halep eninde sonunda özgürlüğüne kavuşacaktır, hürriyetine kavuşacaktır. Bir ve beraber olalım. Dirliğimiz birliğimiz beraberliğimiz en büyük gücümüz, en büyük kuvvetimizdir” dedi. Başkan Hasan Can; “Dün onlar bizim için koştular. İstiklal muharebesinde ve birçok cephede bizimle beraber savaştırlar. Çünkü inanmış insanlar zulmün karşısında yekvücuttur. Ne olursa olsun Müslüman ve mazlum kardeşlerimizin ezilmesine daha fazla göz yumamayız diyerek dört bir tarafı ayağa kaldıran, dünyayı ayağa kaldıran Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

umraniye halep dua 4Daha sonra kısa bir konuşma yapan Ümraniye Kaymakamı Suat Devişoğlu, “Milletin şehit olan evlatlarına, gazilerine rahmet ve şifa diliyorum” dedi. Müslüman ülkelerde yaşanan zulme tepkisini gösteren Devişoğlu, “ Tüm İslam Âleminin selamete ulaşmasını diliyoruz” dedi. Yapılan konuşmalar sonrasında ise Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Halep ve tüm şehitler için dua etti.  Duaya eşlik eden Ümraniyeliler, yaşanan katliam ve insanlık dramının sona ermesi için ellerini semaya açtı. Yapılan dua programı sonrasında etkinliğe katılanlar Ümraniye Belediyesi’nin hazırladığı araçlarla 10 Aralık’ta Beşiktaş’ta gerçekleştirilen terör saldırısında  44 kişinin şehit olduğu 166 kişinin yaralandığı Şehitler Tepesini ziyaret etti.

umraniye halep dua 5

Reklamı Geç