Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HALİS GÖRKEN: “GÜÇLÜ MİLLİ EKONOMİ İÇİN O AN TAM DA BU AN..”

Halis Görken; “Daha Güçlü

Halis Görken; “Daha Güçlü Bir Türkiye İçin; bizler, işimizin başında, tevazu ile devletimizin yanında, milletimizin hizmetindeyiz.”

21 Yıldır aralıksız otomotiv sektörüne hizmet veren, otomotiv sektörüne kattığı değerler ile sadece Çekmeköy ilçemizde değil tüm İstanbul’u temsil eden STK’larda sektörel temsilci konumunda bulunan Halis GÖRKEN ekonomide yaşanan son dönem gelişmeleri ve hareketli döviz kurlarının otomotiv sektörüne etkisini gazetemize aktardı. Önemli konulara değinen Sayın GÖRKEN, günümüzün ekonomi üzerine kurulu psikolojik havasını dağıtacak, oldukça net mesajlar veriyor.  Gelin hep beraber Sayın GÖRKEN’ in değindiği konuları ve çözüm önerilerini beraber okuyalım;

Son dönemde yaşanan döviz endeksli daralan otomotiv sektörünün bu ülkenin lokomotif sektörlerinden biri olduğu unutulmamalıdır!

Dövizin bire bir etkilediği sektörlerin başında otomotiv sektörü gelmektedir. Dövizde yaşanan olumsuz hava, vergilendirmede yaşanan son gelişmeler ve kredilendirme kuruluşlarının faizlerde aldığı yukarı yönlü arttırmalar ile sıfır km araç fiyatları inanılmaz derece de artmış bulunmaktadır. Aynı şekilde ikinci el araç fiyatları da son dönemlerin en yüksek rakamlarına ulaşmış durumdadır. Tüm bunların sonucunda araç satışlarında bu yılın başından bu yana bir önceki yıla göre ciddi bir gerileme yaşanmakta ve sektörel verilerde daralma görülmektedir. Bir çok araç satış bayisi araba satmakta zorlanırken ve aylık ve yine buna ilişkili yıllık hedeflerinden uzak kalırken, araç almayı hedefleyenlerde rakamların bu denli arttığı bir süreçte beklemeyi tercih etmektedir. Yine aynı şekilde araç kiralama sektörünün önemli firmaları ki bunlardan biri olan biz HLS Filo’da bunlara dahil olmak üzere yeni araç alma ve araç filomuzu geniş tutma konusunda bir önce ki dönemlere göre çok daha dikkatli ve ince düşünerek yatırımlar yapmaktayız. Gerçek anlamda yerinde durmayan bir kredi faizlendirme durumu ile karşı karşıyayız. Ancak tüm bu olumsuz havaya karşın bizler yatırımlarımıza devam etmekteyiz. Devletimizin aldığı önlem ve yaptırım kararlarının destekleyicisi olarak son dönemde yaşanan döviz endeksli daralan otomotiv sektörünün bu ülkenin lokomotif sektörlerinden biri olduğu unutulmamalıdır diye düşünüyor, çok yakında sektörümüz için açıklanmasını beklediğimiz ekonomi tabanlı paketler ile olumsuz havanın biran önce dağılacağını ve yeniden hareketli günlerin yaşanacağını ümit ediyorum.

Bilinmelidir ki sektör temsilcileri bu süreçte üç temel beklenti içindedir. Bunlardan ilki Dolar ve Euro başta olmak üzere dövizde yaşanan olağanüstü hareketliliğin biran önce durağanlaşmasıdır. Bu dalgalanma devam ettiği sürece otomotiv sektörü bu yılın başından bu yana gösterdiği daralmayı daha hızlı ve net şekilde yaşamaya devam edecektir. Yine otomotiv sektörünün ikinci önemli beklentisi özellikle ABD ile yaşanan sürecin olumlu bir şekilde sonuçlandırılmasıdır. Çünkü Türk otomotiv sektörü ABD ile yakın temas içindedir. Türkiye’de üretimi olan birçok otomobil ABD’ye buradan ihraç ediliyor. ABD’den 1 araç ithal ederken, 7 araç ihraç ediyoruz. Otomobille ilgili bir yaptırım ortaya çıkarsa en büyük zararı otomotiv sektörü görecektir. Ve son olarak sektörün önemli bir beklentisi de düşük faizli kredi olanağının sağlanmasıdır. Sektörün arzusu döviz fiyatından ziyade düşük faizli krediye kaymış durumdadır. Kredi oranının yüksek olması sektörün işini oldukça zora sokmaktadır.

Bu süreç sadece devletin tek başına yürüteceği bir süreç değildir! Milletçe destek olmalıyız…

Türkiye, tarih boyunca bir devlet olma özelliği yaşadığı ilk günden günümüze dek, her daim dış güçlerin yakın markajında olmuş, her yükseliş ve şahlanış döneminde çeşitli bahaneler ile üretilen iç ve dış karışıklık oyunlarının tam ortasına konulmuş bir ülkedir. “Oysa Türkiye kendi iç dinamikleri olan güçlü bir ülkedir.” Ülkemizin bugüne dek hiç vakit uzun döneme yayılmış bir istikrarsızlığı olmamıştır. Bizler geçmişte dünyanın en kanlı ve en maliyetli savaşları sonrası dahi yokluktan bir ülke ve güçlü bir devleti dünya siyasi hayatına kazandırmış bir milletiz. Bugün de aynı şekilde milletin desteği ve güveni ile devletimizi yöneten kademelerin iç ve dış baskıları kısa sürede bertaraf edecek hamleleri kısa sürede yürürlüğe koyacağına ve sadece bizim sektörümüze özel değil tüm sektörlerin önünü açacak tedbir ve uygulamaları hayata geçireceğine ve üzerimize sürülen kara bulutların dağılacağına inancım tamdır. Ancak bu süreç sadece devletin tek başına yürüteceği bir süreç değildir. Gerek bireysel bir vatandaş olarak, gerekse ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan işletmeler olarak bizler, bu sürecin hızlı, istikrarlı ve başarı ile sonuçlanması için katkıda bulunmalıyız. Devletin attığı her adımın yakinen takipçisi olmalı bu adımları, yürürlüğe koyulan icraatları ve açıklanan önlem ve uygulama yaptırımlarını şirket içi yönetim modelimiz ve hizmet alanlarımız ile entegre etmeliyiz.

“O AN” işte tamda bu an!

Herkesin harekete geçmek için beklediği tetikleyici bir an vardır. Bu bazen olumsuz bir gelişme ile, bazen de olumlu bir anın gerçekleşmesi ile yaşanır. Bizler için o an işte tam olarak bugündür. Milli birlik ve milli duruş için, kararlı ve istikrarlı bir ekonomi için, güçlü ve sözü geçen bir ülke için, üreten ve ürettiğini tüm dünyaya gurur ile sunan bir ülke için bizde varız. Lider Trafik Müşavirliği olarak müşterilerimize sunduğumuz tüm hizmetlerimizde, HLS Filo olarak KOBİ ve şirketlerin araç ihtiyacını karşılarken, ADK Araç Değer Kaybı Online olarak kişilerin kazandığından kenara ayırarak aldığı araçta yaşadığı kaza sonucu kayıp olarak gördüğü araç değer kaybını ona geri kazandırırken hep bu bilinçle ve kültürle hizmet sunduk ve eskisine nazaran çok daha kuvvetli bir şekilde bu hizmet geleneğimizi sürdüreceğiz.

Bizler nitelikli insan gücü ve toplum ile ülkenin cari açığını küçültmesine ve böylelikle ülkemizin daha güçlü bu denli ekonomi tabanlı oyunlara karşı savunma strateji belirlemesine yardımcı olabiliriz. Aynı şekilde devlet ve devleti oluşturan tüm kademeler de, tasarrufların artırılması, daha etkin bir kamu mali disiplin, istikrarlı büyüme koşullarının sağlanması, ekonomide daha adaletli paylaşım gibi konulara yönelik hızlı refleks kabiliyeti göstererek bu süreçten başarı ile çıkmamızı sağlayacağını düşünüyorum.

Reklamı Geç