Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HALİS GÖRKEN: “İŞ İNSANLARINA BAŞARI YAKIŞIR..”

İstanbul Ticaret Odası komite

İstanbul Ticaret Odası komite seçimleri 9 Nisan Pazartesi günü yapılacak. Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde meslek komitelerinde de yoğun bir aday ve seçim telaşı yaşanıyor. Çekmeköy ilçemizin başarılı çalışmaları ile tanınmış ve önde gelen iş insanlarından Lider Trafik Müşavirliği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halis Görken ile İTO seçimleri hakkında konuştuk.

YEREL GAZETE: Halis Bey öncelikle bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz. Biz basın mensupları ve yerel iş insanları sizleri tanıyor ve çalışmalarınızı yakinen takip ediyoruz. Ancak okurlarımıza sizi daha yakinen tanıtmak adına sormak isteriz Halis Görken kimdir ve ilçemiz başta olmak üzere, ilimiz ve ülkemiz adına ne tür çalışmalar yürütmektedir?

Halis Görken: Öncelikle ziyaretiniz ve güzel düşünceleriniz için şahsım adına sizlere teşekkür ederim. Halis Görken olarak 20 yıldır otomotiv sektöründe kurumsal firmalara profesyonel danışmanlık yapmaktayım. Sürekli sektörel projeler geliştiren, yerinde durmayan ve hız kesmeden gelişen dünyada başta kendisini, sonrasında ise sektörüne yön verecek hizmetlerini yenileyen, bu süreçte edindiği tüm tecrübeyi teknoloji ile harmanlayan Lider Trafik Müşavirliği, Araç Değer Kaybı Online ve HLS Filo markalarının Kurucusu Yönetim Kurulu Başkanıyım. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası’nda kiralama ve müşavirlik konularında asil hakemlik yetkisi olan ve İstanbul bölge mahkemesinde otomobillerin hasar değer kaybı konusunda bilirkişi olarak görev yapmaktayım. Bu anlamda başta Çekmeköy ilçemiz olmak üzere ilimiz ve ülkemizin her yerine iş tecrübemizi ve hizmetlerimizi ulaştıracak alt yapı ve deneyime sahip bir iş insanıyım. Ülkemizin geleceğine yatırım yapan vizyoner ve misyoner tüm kurum ve kuruluşlara danışmanlık ve hizmet vermekteyim.

YEREL GAZETE: Malumunuz üzere İstanbul Ticaret Odası, komite seçim tarihi olarak 9 Nisan’ı belirledi ve tarihin yaklaştığı şu günlerde tüm komitelerde yoğun bir seçim telaşı başladı. Sizin adınızın da özellikle sektörünüzün yer aldığı komitede sıkça dile getirildiği, sektörünüzün önde gelen isimlerince adınızın telaffuz edildiği görülmekte.

Halis Görken: Adımın hizmet verdiğim sektörün İstanbul Ticaret Odası’nda en üst düzeyde temsil edildiği komitelerde örnek gösterilmesi, üstelik bunun sektörümüzün duayenleri tarafından dile getirilmesi şahsım adına büyük bir onur ve mutluluk verici. Tarafımca başlatılan bir süreç yok. Seçim takvimini ve komite adaylarını yakinen takip ediyorum elbette. Şu an sadece seçim süreci konusunda bulunduğum ortamlarda ya da sizler gibi basın organlarınca tarafımdan bilgi ve görüş talep edildiğinde görüşlerimi aktarıyorum.

YEREL GAZETE: İstanbul Ticaret Odası (İTO) son dönemlerinin en bol adaylı seçimine hazırlanıyor. Gerek başkan nezdinde gerekse komitelerde ve tüm organlarda yoğun bir seçim trafiği ve telaşı yaşanıyor. Sizce başta kendi sektörünüz olmak üzere komitelerde görev alacak adaylarda hangi özellikler olmalı?

Halis Görken: Anladığım kadarı ile bana doğru aday kriterlerini soruyorsunuz. Bu anlamda sizlere vereceğim cevabım oldukça net. Benim başarı kılavuzum ‘doğruluk’tur. Bana göre doğru olan; doğru zamanda, doğru kişilerin, doğru görevleri üstlenmesidir. Her sektörün olduğu gibi bizim sektörümüzün de ihtiyaçları ve çözümlenmesi gereken sorunları var. Adayların sektörümüzün bugün ki ihtiyaçlarını doğru tespit etmiş ve bu ihtiyaçların giderilmesine yönelik doğru proje ve çalışmalar hazırlamış olması gereklidir. Unutulmamalı ki aday oldukları yer, sektörümüzün İTO’da en üst düzeyde temsil edildiği yer yani komitelerdir. Bu anlamda beni ve sektörümü temsil edecek adayın elbette ki en donanımlı olanın olmasını isterim. Donanımdan kastım sektörün ihtiyaçlarını belirlemiş ve ihtiyaçların çözümüne yönelik iş planlarını hazırlamış olmasıdır. Öyle ki bana göre bir plan ve programa sahip kişi her zaman başarıya en yakın kişidir. İş insanlarına da başarı yakışır.

YEREL GAZETE: Halis Bey bu sıcak ve samimi sohbetiniz ve misafirperverliğiniz için tekrardan teşekkür ederiz. Son olarak okurlarımız ve İTO seçimlerini yakinen takip edenlere yönelik diyeceğiniz bir şeyler var mı acaba?

Halis Görken: Bilindiği üzere Tüm oda ve borsaların, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 84’üncü maddesi gereğince ekim ayında başlayıp kasımda tamamlanması gereken organ seçimleri, Bakanlar Kurulu kararıyla 2018’in Nisan ayına ertelenmişti. Odamız da seçim tarihini 9 Nisan olarak belirledi. Ben seçim sürecimizi İstanbul iş dünyasına yakışır titizlikle, adil ve dürüstçe, tam bir uyum içerisinde gerçekleşmesini temenni ederim. Bu anlamda tüm komite ve organlara adaylığını açıklayan herkese başarılar dilerim. Ayrıca sizlere de bu röportaj aracılığı ile şahsıma söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ederim.

Reklamı Geç