Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HALİS GÖRKEN: ‘TARİH GENÇLERİ ÇAĞIRIYOR; HAYAL EDİN!’

Son dönemlerde bölgemizin en

Son dönemlerde bölgemizin en aktif ve başarılı iş insanlarından biri olarak addedilen ve bölgemizi birçok STK’da başarı ile temsil eden Halis GÖRKEN ile, üniversitelerin yeni dönem eğitimlerinin başladığı bu günlerde “Gençler ve İnovasyon” üzerine sohbet gerçekleştirme fırsatı bulduk. Halis GÖRKEN’in gençlere bakış açısını ve Türkiye’nin geleceğinde gençleri nerede gördüğünü sorguladığımız bu söyleşide eminiz sizlerde kendinizden birçok anıyı yakalayacaksınız.

Bizlerde Sayın GÖRKEN’e bizlere zaman ayırdığı ve bu güzel, anlamlı, ders niteliğinde sohbet için teşekkür eder, siz değerli okuyucularımıza da keyifli okumalar dileriz.

Merhabalar Halis Bey. Güzel ve güneşli bir günde tekrardan bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederek başlamak isteriz. Bugün ki sohbetimiz izniniz ile gençlerimiz olsun, ne dersiniz?

  • Hoş geldiniz, elbette. Beni yakinen tanıyanlar iyi bilir ki ülkemizin genç nüfusuna güvenim tamdır ve özellikle gelecekte ülkeme değer katacak, yaşadığım ve iş yaptığım bölgeme hizmet sunacak ve sektörümde görev alacak gençlere yönelik özel ve destek projelerim vardır. Benim için gençler üzerine konuşmak keyif verici olur.

Öyleyse “Gençler” diyerek başlayalım. Gençler Halis GÖRKEN’i nasıl bilir?

  • Açıkçası beni nasıl bildiklerini bana değil onlara sormak lazım. Ancak bana gençleri nasıl bilirsiniz diye soracak olursanız ben onları hırslı, başarılı ve geleceğin mimarları olarak tanımlarım. Eğer bir gence ilgi alanında yatırım yapar, ona gerekli doneleri verirseniz eğer, o da kısa sürede sizlere bir başarı hikâyesi verir.

Başarı hikâyesi derken?

  • Başarılı olarak anılmanız, addedilmeniz için bir hayaliniz ve bir de bu hayali gerçeğe dönüştürecek hikâyeniz olmalı. Öyle ki hayalinizi gerçekleştirmekten korkmayın, korkmayın ki hayallerinizi gerçekleştirmek için verdiğiniz mücadele ve emeğiniz, sizin hikâyeniz olsun.

Tarih her daim gençlerin peşini bırakmamıştır. Bakın geçmişin izlerine, ülkemizin her karış toprağında, her başarı hikâyesinde genç liderlerin izleri vardır. İstanbul’da 19 yaşında Fatih Sultan Mehmet’in kahramansı hikâyesini ve kurtuluş yolunda 38 yaşında Mustafa Kemal Atatürk’ün destansı hikâyesini kim görmezden gelebilir? Tüm bu başarılar bir hayal ile başlamış ve bir başarı hikâyesine dönüşmüş gerçek yaşanmışlıklardır.

Ben gençlerimizin bir hayali olduğunda, bu hayali başarı hikâyesine dönüştürecek yetiye sahip olduklarını düşünüyorum. Bugün tekrardan geçmişte olduğu gibi gençlerin omzunda yükseleceğimizi düşünüyorum. Kısacası tarih tekerrür ediyor, tarih gençleri çağırıyor…

Peki, şirketlerinizin gençlere bakış açısı?

Ayrıca ‘Yönetim Kurulu Başkanı’ sıfatı ile temsil edildiğim tüm davetlerde gençlerle buluşarak hizmet alanlarımız üzerine başarı hikâyelerimizi paylaşıyor, her yıl birçok üniversite de girişimcilik ve inovasyon üzerine seminerler veriyorum. Tüm gittiğim üniversitelerde, elime mikrofonu aldığım tüm salonlarda hep şunu gördüm ki bu ülkede hikâye yazmaya aday yüzlerce, hatta binlerce gencimiz mevcut. Bu da bizim ülkemizin en değerli varlığı olsa gerek.

Son olarak içinde bulunduğumuz süreçte gençlere tavsiyeleriniz nelerdir? Şuan gençlerimize sesleniyor olsanız, onlara hangi konuda neler aktarmak isterdiniz?

  • İçinde bulunduğumuz süreç atlatılabilecek bir süreç. Bu anlamda devlet, millet ve iş insanları bir olmuş durumdayız. Gerek içeriden, gerekse dışarıdan gelen ve gelebilecek tüm tedbir gereken konular devletimizin yakinen takibinde. Ama tüm bunların dışında gençlerimize de çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Onlar tüm yaratılmaya çalışılan olumsuz havanın etkisinde kalmadan proje üretmeye, proje geliştirmeye kısacası hayaller kurmaya ve hayallerinin peşinde koşmaya devam etmeliler. Ve kesinlikle kurdukları bu hayallerin içinde beyin göçü dediğimiz yurt dışı olmamalı. Bakın yeni biten TEKNOFEST’e; gençlerimiz nelere imza atıyorlar. Teknoloji geleceğin dili ve geleceğin dilini de gençler yazıyor. Sizler koşmaya devam edin, bizler takip ediyoruz.
Reklamı Geç