Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HALK EKMEK RAMAZAN PİDESİ’NDE GERİ VİTES YAPTI…

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan aylarında

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan aylarında İstanbullu vatandaşa uygun fiyatlı sağlıklı pide sunan Halk Ekmek, bu yıl koronavirüs sebebiyle pide olmayacağını açıklamıştı. Ramazan’ın başlamasının üzerinden yaklaşık 1 hafta geçmesinin ardından gelen tepkiler üzerine Halk Ekmek’in pide çıkaracağını duyuran İBB Sözcüsü Murat Ongun, “İstanbullulara en ucuz ve sağlıklı ekmeği sunan Halk Ekmek, Ramazan’da pide üretimine de başladı. Vatandaşlarımız 1 TL’den satışa sunulacak pideleri Halk Ekmek büfelerinden temin edebilirler” dedi.

Geçtiğimiz 2018 ve seçim yılı 2019’da 300 gramlık sağlıklı Ramazan pidesini sadece 1 TL’ye Halk Ekmek’ten alıp yiyen İstanbul halkı bu yıl umduğunu bulamadı. Ramazan’a birkaç gün kala pide fiyatları açıklandı ancak İstanbul Büyükşehir Halk Ekmek, herhangi bir açıklama yapmadı. Ramazan’ın ilk gününde de Halk Ekmek büfelerinde pide soruldu. Halk Ekmek büfesi işletmecileri de kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyleyerek pidenin bu yıl olup olmayacağı hakkında vatandaşa net bilgi veremedi. Ramazan’ın ilk gününde akşama kadar süren sorgulamalara açıklama Halk Ekmek resmi sitesinden geldi.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yoğunluk oluşmaması için bu yıl Ramazan pidesi üretilmeyeceğini açıklayan Halk Ekmek, fiziksel mesafenin korunması için uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. Halk Ekmek’in salgına rağmen, uygun fiyatlı sağlıklı pideyi vatandaşa ulaştırmanın yolunu bulabilmesi gerektiği dile getiren bazı İstanbullular, duruma tepki gösterdi. Aradan geçen yaklaşık 1 haftalık süreç sonunda beklenen açıklama bugün İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ongun, “İstanbullulara en ucuz ve sağlıklı ekmeği sunan Halk Ekmek, Ramazan’da pide üretimine de başladı. Vatandaşlarımız 1 TL’den satışa sunulacak pideleri Halk Ekmek büfelerinden temin edebilirler” dedi.

Reklamı Geç