Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“HALKIMIZ HAKETTİĞİ YÖNETİM ANLAYIŞINA KAVUŞACAK..”

Ümraniye Belediye Meclisi geçtiğimiz

Ümraniye Belediye Meclisi geçtiğimiz Nisan ayı oturumunda Ak Parti’li üyelerce konuşmasına atıfta bulunulduğu için söz hakkını aylar sonra kullanan CHP Meclis Üyesi Şenol Berk, “En kısa zamanda ülkenin üzerine çöreklenen bu kasvet kalkacak, bu sis dağılacaktır. Bu halk, hak ettiği değeri yeniden görecektir” dedi.

Ümraniye Belediye Meclisi Kasım ayı ilk oturumunda söz alan CHP’li Şenol Berk, “Sayın başkan, değerli meclis üyeleri, basın mensubu arkadaşlar ve çok kıymetli misafirler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyet Bayramımızın 98. yılını kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyet’i bize armağan eden bütün şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. 2021 Nisan meclisi 1. oturumunda 2020 faaliyet raporu görüşülürken bende söz almış ve konuşmam bittikten sonra Ak Parti Meclis Üyesi Nurten hanım ile Ak Parti Grup Başkanvekili Muharrem Balık bey konuşmama atıfta bulunmuşlardı. Söz hakkım doğmuş olması yok sayılarak konuşma yapmama izin verilmemişti. Ben de Mayıs meclisinde kesin hesap görüşülürken dile getiririm diye düşünmüştüm. Fakat rahatsızlığım nedeniyle Mayıs ve Haziran oturumlarına katılamadım. Söz hakkımı şimdi kullanmak istiyorum” dedi.

Şenol Berk şunları kaydetti: “Söz konusu faaliyet raporunda fiyatlar ve yanılmalar konusunda konuşurken bana atıfta bulunup ‘öngörüsüz bir yere varamazsınız’ dedi. Bu vesileyle Nurten hanıma hatırlatmak isterim ki sizin yönetim şekliniz öngörüsüzlük üstüne kurulmuştur. Söz konusu 128 milyarın nerede olduğuna cevap veremediniz. Ak Parti Grup Başkanvekili Muharrem Balık bey de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında SSK’yı batırdı diye atıfta bulundu. Sayın Muharrem Bey’e söylemek isterim sosyal devletlerde böyle kurumlar hep zarar eder. Söz konusu o yıllarda emeklilik yaşı daha az olmakla birlikte emeklilik maaşı şimdinin nereden baksanız 2 katıydı ve Sayın Kılıçdaroğlu, genel müdürlük görevini bıraktığında borç 2 milyar civarında idi. Şimdi ise borç 34 milyar civarında. Kaç kat artmış yönetim kimde tabi ki Ak Parti’de. Sümen altı edilen Sayıştay raporlarını bugün siz görmezden gelebilirsiniz. Ama yarın hepsi kamuoyunun önüne serildiğinde size tavsiyem söylemleriniz elle tutulur gözle görülür olsun. Yolsuzluk, adaletsizlik, ekonominin gidişatı gibi kötü yönetime dair her konuda dünyada üst sıraları tutarken sizin tek derdiniz Kılıçdaroğlu. Ama farkındayım sizin için algıyı yönetmek devleti yönetmekten daha kolay. En basit şekliyle belirtmek isterim ki Ak Parti yönetiminde soğan 7 liraya, dolar 10 liraya dayandı.

Belediyemiz de iyi yönetilmiyor. Ekim 2021 meclis oturumundaki konuşmamın videosunu basın müdürlüğünden istedim bana verilen cevapta belediye başkanının izni olmadan verilmediği yönünde oldu. Ben de belediye başkanımızın özel kalemini aradım. Kendisi konuyu duyunca ilk defa böyle bir meselenin başkanlık makamına geldiğine şaşırdı. Özel kalem müdürü ‘ben size dönerim’ dedi ve konuşmayı kapattık. Aradan yaklaşık bir ay geçti özel kalem müdürü henüz tarafıma dönüp bir bilgi vermiş değil. Şimdi soruyorum nerde kaldı belediyemizin şeffaflığı? Bir konuşma videosu bile başkan izni olmadan verilemiyorsa, sayın başkan bu kadar ufak işlerle uğraşıyorsa vay halimize… Ülkemiz nezdinde belediyemiz de hak ettiği yönetim anlayışından maalesef uzaktır. En kısa zamanda ülkenin üzerine çöreklenen bu kasvet kalkacak, bu sis dağılacaktır. Bu halk, hak ettiği değeri yeniden görecektir. Bunu en az benim kadar siz de çok iyi biliyorsunuz.”

Reklamı Geç