Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAMZA YERLİKAYA FAİK SOMER LİSESİ’NDE

Cumhurbaşkanı Spor Başdanışmanı, Asrın

Cumhurbaşkanı Spor Başdanışmanı, Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya, Prof. Faik Somer Spor Lisesi’nde düzenlenen “Şampiyonlar Geleceğin Şampiyonlarıyla Buluşuyor” etkinliğine katıldı.

hamza yerlikaya 3Prof. Faik Somer Spor Lisesi’nde birincisi düzenlenen ‘’Şampiyonlar, Geleceğin Şampiyonlarıyla Buluşuyor” etkinliğinde Asrın Güreşçisi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya ağırlandı. Etkinliğin düzenlendiği 22 Ocak Cuma günü aynı zamanda öğrenciler için eğitim-öğretim 1. dönemin karne alma günü idi. Karne alma heyecanı içinde olan öğrenciler ayrıca Hamza Yerlikaya gibi büyük bir güreşçi ile buluşma mutluluğunu yaşadılar. Ataşehir Şube Müdürleri Cemalettin Saydam, Orhan Kuzu, Habire Yahşi Anadolu Lisesi Müdürü İsa Boylu ile birlikte Prof. Faik Somer Spor Lisesi’ne gelen Hamza Yerlikaya, Okul Müdürü Necdet Bayındır, öğretmenler ve öğrencileri tarafından coşku ile karşılandı.

hamza yerlikaya 4Asrın Güreişçisi Hamza Yerlikaya’yı ağırlamanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Necdet Bayındır, “Okulların fiziki sorunları çözmenin eğitim kalitesini arttırmada tek başına yeterli olmayacağını düşündüğümüz için, ruhsal kimliğimizi de destekleyecek programlar yapmaya karar verdik. Atatürk’ün genç sporcularımıza hedef olarak koyduğu, bizim misyonumuzun da bir parçası olan; zeki, çevik ve ahlaklı; aynı zamanda bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı dosta düşmana ezberletme hayali taşıyan sporcular yetiştirmek gayretindeyiz. Bugün ilkini gerçekleştireceğimiz bu programla; öğrencilerimizi sadece başarısıyla değil, karakteriyle de gönüllerde yer etmiş şampiyon sporcularımızla buluşturarak, onların tecrübelerinden ve kişiliklerinden istifade etmelerini sağlamak istiyoruz“ dedi.

hamza yerlikaya 2Programa Hamza Yerlikaya belgeselinin izlenmesi ile devam edildi. Daha sonra kürsüye gelen Hamza Yerlikaya, “Belgeseli çok eskiden izlediğini, görüntüler karşısında çok duygulandığını belirtti. Çocukluk hayatına değindi. Sivaslı bir ailenin çocuğu olduğunu, Kadıköy’de doğduğunu, Kadıköy bölgesinde büyüdüğünü, çok genç yaşta güreşe başladığını, gençlerle uzun süredir buluşmadığını söyledi. Gençlerle beraber olmaktan çok mutluluk duyduğunu belirtti. Konuşmasının başında gençlere hitap ederken, ‘’Spordan hiçbir şey olmaz, spor ile gelecek kurulamaz, kariyer oluşturulamaz diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Ben 17 yaşımda Dünya Güreş şampiyonu oldum. Olimpiyat Şampiyonu oldum. Bakanlık Spor Danışmanı oldum. Milletvekili oldum. 39 yaşımdayım. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı Spor Başdanışmanıyım. Ülkemi ve milletimi çok seviyorum. Biz büyük bir milletiz. Zor zamanlarda başarılı olmuş bir milletiz. Zorluklarla başa çıkmış bir milletiz. Kendimizi hor görmeyelim. Bu ülkede ne yapılacaksa ne başarılacaksa sizler yapacaksınız. Dışarıdan birileri gelip yapmayacak. Kendinize inanın. Biz büyük bir milletiz. Başarılar elde etmiş bir milletiz. Diri bir milletiz. Şimdiye kadar hep devlet görevlerinde bulundum” diye konuştu. Daha sonra soru cevap kısmına geçildi.

hamza yerlikaya 1Şampiyon olmadan önce kaç saat antrenman yapıyordunuz? sorusuna Yerlikaya, ‘’Ortalama günde beş saat antrenman yaptığını söyledi. Hayatınızın dönüm noktası nedir. Size yol gösteren elinizden tutan birileri oldu mu? soruya ise: “Ailem, aile çok önemlidir” Ayrıca Hamza Yerlikaya’nın babasının güreşçi olduğunu, bazı sıkıntılar yüzünden güreşi bırakıp çalışmak zorunda kaldığını hatırlatalım. 17 Yaşında Dünya Şampiyonu olmak nasıl bir duygu sorusuna da; “Çok mutlu oldum, bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşını okutmak başka milletlere ezberletmek, Türk Milletini yüceltmek büyük bir duygu. Bundan daha büyük mutluluk olamaz” dedi. Soruların ardından Hamza Yerlikaya’nın ismi verilen sınıfın açılışı yapıldı.

Reklamı Geç