Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HASAN CAN; “% 58’LE TAM CUMHURİYET DÖNEMİ HAYIRLI OLSUN”

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimine

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimine geri sayımın sürdüğü şu günlerde Anadolu yakasındaki Ak Parti’li tüm ilçe teşkilatları ve belediyelerin dün gerçekleştirdiği basın toplantısını bugün düzenleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, referandumu baz alarak; “% 58’le bu iş tamam” dedi.

umrbasbakdest4Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk Oran, SKM Başkanı Ahmet Öztürk, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı, ilçe teşkilatı yöneticileri, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve STK temsilcilerinin katılımı ile düzenlediği 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi konulu basın toplantısı oldukça yoğun katılımlı geçti.

umrbasbakdest3Belediyenin Tantavi’deki sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıya bölge yerel basını ve ulusal basının da ilgisi yoğundu. Toplantıda soruları da yanıtlayan Başkan Hasan Can, referandumda çıkan % 58 evet oyunu baz aldığını ifade ederek Pazar günü % 58’le Ak Parti Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 12., halk tarafından seçilerek göreve gelen yeni dönemin de 1. Cumhurbaşkanı seçileceğini söyledi. Başkan Hasan Can, dünya Müslümanlarının ümidinin de Türkiye olduğunu belirtti. Can, Ümraniyeliler’in Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seçimlerde destek verdiklerini açıkladı.

umrbasbakdest2Başkan Can, gelen bir soru üzerine Ümraniye’deki hedeflerinin de % 58 ortalamasının 5-6 puan üzeri yani % 63 olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin 80 yılda katettiği mesafenin 4 katını Ak Parti iktidarı döneminde aldığını ifade eden Başkan Hasan Can, “Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, iç ve dış politikada velhasıl hayatın her alanında gelişmiş dünya ülkeleri arasındaki haklı yerini alan Türkiye, bu gelişimin mimarı başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Pazar günü oy vermekle bir vefa borcunu yerine getirmiş olacak” şeklinde konuştu.

umrbasbakdest510 Ağustos’ta Türkiye Cumhuriyeti halkının ilk defa kendi başkanını seçecek olmasının heyecanını yaşadığını kaydeden Başkan Hasan Can, Cumhuriyetin ilanında olan heyecanın aynısının tekerrür ettiğini belirterek; “Cumhuriyet ilan edildiğindeki milletvekilleri o günkü ifade ile mebuslar nasıl bir heyecan duymuşlardı onu görmedik ama hissedebiliyoruz. Milletin kendi kendisini idaresi anlamına gelen cumhuriyetin ilanıyla o mebuslar ve millet nasıl bir heyecan yaşadıysalar, inanın bugün ömrünü siyasetle geçirmiş ben ve burada bulunanlarda inanıyorum bir o kadar heyecanlıyız” dedi.

umrbasbakdest1Pazar gününden itibaren artık “Tam Cumhuriyet” döneminin başlayacağını vurgulayan Başkan Can, 10 Ağustos’ta yeni bir milat yaşanacağını söyledi. Oy vermenin öneminden bahseden Başkan Can, “Özellikle 1950 den bu yana halkın iradesi milletin iradesi seçimler yoluyla şaibesiz bir şekilde milletin iradesine yansıyor. Bir tek yer vardı Cumhurbaşkanlığı. Halkın seçmen kimliği olan insanların sandığa gidip cumhurun başkanını seçeceği bir seçim, 12’nci cumhurbaşkanı ama bizzat halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı hayırlı uğurlu olsun” diyerek İslam dünyasının ümidinin Türkiye olduğunu söyledi.

Reklamı Geç