Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HASAN CAN; “RUMELİ YÜREĞİMİZİN BÜTÜNÜDÜR”

Rumeli Türkleri Kültür ve

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen “2’nci Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Kültür, Sanat ve Tanıtım Günleri” Eyüp Feshane’de törenle açıldı. Fuarda Ümraniye Belediyesi de stant açtı. Açılışta konuşan Başkan Hasan Can, ”Balkanlar ve Rumeli Yüreğimizin bir parçası değil bütünüdür.” dedi.

umrrumeli3Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Vakfı (RUTEV) tarafından organize edilen “2’inci Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Kültür, Sanat ve Tanıtım Günleri’nin” açılış programına, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Rutev Başkanı Hasan İmamoğlu, birçok ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

umrrumeli5Açılışta konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Rumeli insanının medeniyet duruşuyla dünyaya örnek bir anlayışa sahip olduğunu söyledi. Rumeli insanının üç önemli özelliğinin olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Balkan insanı mütevazidir; merhametlidir ve merttir. Taşıdığı bu değerleriyle dünya medeniyetlerine önemli katkıları olmuştur” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da konuşmasında, Balkan kültürünü yansıtan bir etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduklarını söyleyerek, yerel yönetimlerimizin Balkanlara çok ciddi manada hizmetler yaptığını dile getirdi.

Programda konuşan RUTEV Başkanı Hasan İmamoğlu, “Geçen yıl yaptığımız etkinlikte yaşadığımız başarı bize ikincisini getirdi. Burada tüm Balkanlardaki Kosova, Bosna Sancak, Batı Trakya, Bulgaristan ve Trakya’daki tüm derneklerimizin hep beraber birleşmesiyle oluşan etkinliğimizi sürdüreceğiz” dedi.

umrrumeli2Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “ Balkanlar ve Rumeli yüreğimizin bir parçası değil bütünüdür. Rumeli ve Balkanlar deyince, oraların türküleri söylenince yüreğimizin atışları bir başka oluyor. Batı Trakya, Kosova, Bosna, Makedonya ve Üsküp neresini söylerseniz söyleyin bizim yüreğimiz oradadır. Tıpkı Filistin ve Ortadoğu dediğimiz zaman, dünyanın dört bir tarafındaki mazlumları andığımız zaman, nasıl yüreğimiz onlarla çarpıyorsa, Balkanlar ve Kafkaslar dediğimiz zamanda yüreğimiz onlarla beraber çarpıyor. Çünkü biz, Anadolu topraklarına hapsedilmiş bir milletin çocukları değiliz. Biz yüreği bütün dünyaya açılmış bir milletin çocuklarıyız. Tarih bizi böyle kaydetmiş ve dünya bizi böyle tanıyor. Ümraniye Belediyesi olarak balkanlarda 2 tane kardeş şehri olan bir belediyeyiz. Bir tanesi Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Bosnalı rahiplerine verilen ve bir manastırda muhafaza edilen “Ahidname”nin olduğu Bosna Hersek Fojnica Belediyesi; bir diğeri de, meşhur baş çarşının bulunduğu Saray Bosna Stari Grad’tır. Bizler hami devletin ve hami ecdadın torunlarıyız. O büyük ülke ve büyük devlet yeniden doğuyor. Buradan büyük Türkiye’yi müjdeliyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

umrrumeli1Daha sonra Ümraniye Belediyesi’nin Feshane’de yer alan stanttın da, Belediye meslek edindirme kursu kursiyerleri tarafından yapılan sanat ürünlerinin yanı sıra, Belediyenin Balkanlara yapmış olduğu Hizmetlerin görselleri sergilendi. Belediye standında protokol üyelerini ağırlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2’inci Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Kültür, Sanat ve Tanıtım Günleri Fuarı 10 Ağustos Pazar gününe kadar ziyaretçilerine açık olacak.

 

Reklamı Geç