Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HASAN VE HÜSEYİN BÜYÜR KARDEŞLER NE YAZIK Kİ BÜYÜYEMEDİ..

Çekmeköy’de biri 8, diğeri

Çekmeköy’de biri 8, diğeri 3 yaşında Hasan ve Hüseyin Büyür kardeşlerin kaybolduğu haberinin ardından ne yazık ki acı haber geldi. Bir inşaatın asansör boşluğundaki su birikintisinde cansız bedenlerine ulaşılan 2 kardeşin ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi’nde Büyür ailesi biri 4, diğeri 8 yaşındaki 2 çocuklarından haber alamayınca polise başvurdu. Yapılan aramalarda 3 yaşındaki Hasan ve 8 yaşındaki Hüseyin bir türlü bulunamadı. Polis, küçük çocukları bulmak için çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Araştırmalarda ve görgü tanıklarının ifadelerinde 2 çocuğun evleri yakınında bir inşaata gitmiş olabileceği belirlendi. O inşaatta arama yapıldı. İnşaatın asansör boşluğu olarak kullanılan bir alanda su birikintisi olduğu belirlendi. Gece 01.00 sıralarında beton temeli atılmış, asansör boşluğundaki su motorla çekildi. Suların temizlenmesinin ardından 2 çocuğun cesedi ile karşılaşıldı. İki kardeşin hayatını kaybetmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan “Taksirle ölüme sebebiyet verme” soruşturması kapsamında inşaat sahibi O. A. gözaltına alındı.

Çekmeköy Belediyesi’nce yapılan açıklamada müteahhit ve toprak sahibi anlaşmazlığı nedeniyle yapının 5 yıldır inşaat halinde olduğu, yapı ve çevresinin belediye ekiplerinin rutin denetiminde kontrol edildiği belirtilerek, “Yasal olarak belirtilen güvenlik önlemlerinin alınmasına rağmen, iki kardeşin hayatını kaybetmesi, kurumumuzu da derinden üzdü. Ailemizin acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz” denildi. Çocukların cenazeleri öğlen saatlerinde Çekmeköy Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardında defnedildi. Cenazesine katılan akrabaları göz yaşına boğulurken anne ve babası sinir krizi geçirdi. Düzenlenen cenaze programına Kaymakam Adem Arslan, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Büyür ailesinin yakınları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Reklamı Geç