Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAYATI MUTLU YAŞAMANIN 10 SIRRI

Sonbahar geldi çattı. Güneşli

Sonbahar geldi çattı. Güneşli günler azalmaya başlayınca yazın durmak bilmeyen neşesi de yerini yavaş yavaş iç sıkıntısına ve derin düşüncelere bırakıyor. Oysa insan mutlu olmalı, yaşamdan keyif almalı, depresyondan uzak durarak aldığı her nefesin değerini bilmeli. Mutluluğa giden yolların neler olduğunu merak ediyorsanız Spiritüel Gelişim Danışmanı Gülnur Ünal’ın önerilerine kulak verin. 10 maddede keyifli bir yaşamın sırrını veren Gülnur Ünal’a göre yapılması gerekenlerden bazıları, doğayla barışmak, sevdiğini göstermek, kendine karşı dürüst olmak ve paylaşmak.

mutluyasam2Spiritüel Gelişim Danışmanı Gülnur Ünal, eylül ayıyla birlikte kişilerin mevsimsel geçişler yaşayabileceği ve mutsuzluk içine girebileceği yönünde uyarılarda bulundu. Ancak her türlü değişime karşı kişilerin kendi benliklerini “uyanık” tutmaları gerektiğinin altını çizen Gülnur Ünal, “Önemli olan değişimlere uyum sağlamak için hayatımızda hep yapmamız gerekenlerdir. Bunları uygularsak mutluluğu daha kolay yakalarız. Böylece geçişlerden en az şekilde etkileniriz” dedi. Spiritüel Gelişim Uzmanı Ünal, herkesin ruhunun huzuru ve mutluluğu için dikkat etmesi gereken 10 adımı sizler için anlattı:

mutluyasam11-      Kendinize dürüst olun: İnsan kendi varlığına karşı ne kadar dürüst olursa karşısındaki kişilerden de aynı derecede dürüstlük görür. Kendinize karşı dürüst olup olmadığınızı ölçmek için aynanın karşısına geçin. Korktuğunuz ve kabullenmekte zorlandığınız konularda kendinize sorular sorun. Yanıtladıktan sonra “emin misin?” diye tekrarlayın. Kabul ettiğiniz gerçekleriniz sizi daha kendine güvenen bir bireye dönüştürecek, böylelikle çevrenizin de size olan saygısını arttıracaktır.

2-      Hayatın akışına güvenin: Hayat belirli bir akış içerisinde ilerler. Biz ne yaparsak yapalım bizden daha üstün bir güç olan “evren” vardır. Elimizden gelenin en iyisini ve doğrusunu yapıp geri kalanları evrene bırakmalıyız. Bu da akışa güvenmekle olur. Hayatı sürekli değiştirmeye çalıştığınızda çabanız karşılık bulmayabilir. Bu da sizde mutsuzluk yaratır.

3-      Size huzur veren insanlarla vakit geçirin: Yanında rahat hissettiğiniz aile yakınlarınızı, arkadaşlarınızı ve sevdiklerinizi belirleyin. Size önyargıyla bakmayacak, söylediklerinizi anlayacak kişilerle görüşün. Paylaşımlarınızı arttırın. Huzur, kalabalıklar içinde en çok aradığımız duygudur.

4-      Sevginizi gösterin: Yaşamda bütün ihtiyacımız sadece ve sadece sevgidir. Sevginizi gösterdikçe insanların da size olan sevgisini daha rahat ifade ettiğini görecek ve mutlu olacaksınız.

5-      Paylaşın: Her şeyin çok hızlı tüketildiği bir dünyada yaşıyoruz. Kişilerin sahip olduklarının asla yetmediği bir düzen hüküm sürüyor. Oysa paylaşmak insanın ruhuna iyi gelir. Sizde fazla olanları dağıtın, eşyalarınızı verin. Karşınızdakinin mutlu olduğunu görmenin hazzı hiçbir şeye değişilmez.

6-      Düzenli olarak olumlamalar yapın: Her gün kendi kendinize güzel sözler söylemeyi bir alışkanlık haline getirin. Özellikle “Hayatımda her şey yolunda” cümlesini tekrarlamak yaşam enerjinizi yükseltecek ve sizi motive edecektir.

7-      Ruhunuza vakit ayırın: Unutmayın ki sadece bedenin değil ruhun da arada sırada dinlenmeye ve vakit ayrılmaya ihtiyacı vardır. Hayatın yoğunluğundan sıyrılıp zaman buldukça kendinizi ve ruhunuzu dinleyebilmek için yalnız kalın.

8-      Sözcükler büyüdür; kelimelerinizi doğru seçin: Sözcüklerin gücü vardır. Bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Sarf ettiğiniz her sözcük bir büyüdür. Evren konuştuğunuz cümleleri deyim yerindeyse “saf bir şekilde” algılar ve kabul eder. Bir süre sonra belki de hiç istemedikleriniz gerçekliğiniz haline gelir. Konuştuklarınızın olabildiğince pozitif olmasına dikkat edin.

9-      Dikiz aynasına bakmayın: Geçmiş de gelecek gibi bize aittir. Yıllar önce yaptıklarımızdan ötürü kendinizi suçlamaktan vazgeçin. Hayat asla dikiz aynasına bakarak yaşanmaz. Önemli olan aldığımız kararları oldukları gibi kabul etmek ve geleceğe güvenle adım atmaktır.

10-  Yeşille barışın ve spor yapın: Doğa insana huzur ve mutluluk verir. Ağaçlar arasında yürüyün; isterseniz çimler üzerine uzanın ve gökyüzünü seyredin. İşten, evden vakit bulun ve mutlaka spor için kendinize zaman ayırın. 24 saat içinde yarım saat çok büyük bir zaman dilimi değildir, ancak sizin mutlu olmanıza yardımcı olur. Çünkü egzersiz yapmak beyindeki mutluluk hormonunu harekete geçirir.

Reklamı Geç