Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HEDEF GÜNLÜK TEST SAYISINI 3 KATINA ÇIKARMAK…

Koronavirüsle mücadele kapsamında günlük

Koronavirüsle mücadele kapsamında günlük test sayısını 3 katına çıkarmayı hedefleyen Sağlık Bakanlığı, kısa adı TÜSEB olan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’na sorumluluk verdi. TÜSEB de kendi bünyesinde hizmet veren Ankara’daki bir hastane ile İstanbul’dak Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’ni Koronavirüs laboratuvarına dönüştürme kararı aldı.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs’le amansız bir mücadele sergileniyor. Her gün binlerce testin yapıldığı ülkemizde yeni vaka sayısı da can kayıpları da artmaya devam ediyor. Günlük test sayısını 3 katına çıkarmayı hedefleyen Sağlık Bakanlığı bir dizi yeni kararlar aldı. Bakanlık, kısa adı TÜSEB olan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’na sorumluluk verdi.

TÜSEB de biri kendi bünyesinde olan Ankara Mamak’taki Aziz Sancar Araştırma Merkezi ile İstanbul Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesini coronavirüs laboratuvarına dönüştürdü. Ayrıca İstanbul Avrupa Yakası’nda başka bir hastanenin de böyle bir merkeze dönüştürülmesi söz konusu. Bunun için altyapı çalışmaları devam ederken bakanlık, günlük test kapasitesindeki artışa paralel olarak gerekli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla da moleküler biyoloji uzmanları alacak. Kurulan merkezler ile günlük test sayısı 20 bine yaklaşacak. Türkiye çapında şu anda günde yaklaşık on bin Covid-19 testi yapılabiliyor.

Reklamı Geç