Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“HEDEFİMİZ: ANADOLU YAKASI’NIN EN KAPSAMLI, TEK ODASI OLMAK..”

Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve

Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası’nda kongre heyecanı yaşanıyor. Küçük ve orta boy esnafın desteklenmesi ve mahalle bakkalına sahip çıkılması için her fırsatta ses getiren çıkışlar yapan esnaf dostu Oda Başkanı Resul Taşçı, “Yeni dönem hedefimiz Anadolu yakasının en kapsamlı tek odası olmak” dedi.

Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası, 14 Ocak Cuma günü olağan genel kurulunu yapmaya hazırlanıyor. Yeni dönem için aday olduğunu açıklayan Oda’nın tecrübeli başkanı Resul Taşçı, www.yerelgazete.com.tr ye önemli değerlendirmelerde bulundu. “Bizler olmasak bu Oda çoktan kapanmıştı” diyen Resul Taşçı, tüm zorluklara rağmen Oda’yı ayakta tuttuklarını ve Oda’nın kapsama alanını genişleterek yeni üyelerle güçlendirdiklerini kaydetti. Ünvan değişikliği ile Ümraniye Bakkallar Odası’nın kapsama alanını önce bayiler ve büfelere ardından da sucular, tütüncüler, nargile kafeler, aktarcılar ve baharatçılara açarak üye sayısını genişlettiklerini kaydeden Başkan Taşçı, “Geldiğimiz noktada yaklaşık bin üyemizle her geçen gün daha da büyüyen ve güçlenen bir esnaf ailesi olduk” dedi.

“Şimdi çıtayı daha da yükseltme zamanı” diyen Taşçı, “İstanbul genelinde bizim gibi 7 Oda var ve Anadolu yakasında ise sadece Kartal var. Ümraniye olarak yeni dönem hedefimiz Anadolu yakasının en kapsamlı tek odası olmak. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman Anadolu yakasında Odası olmayan ilçelerdeki esnafın hizmet almak için uzaklara gitmesine gerek kalmayacak” dedi. Ekonomik kriz ve pandemi sürecinde özellikle küçük esnafın çok zor ve sıkıntılı günler yaşadığını anlatan Resul Taşçı, “Zor süreç ne yazık ki tüm olumsuzlukları ile devam ediyor. Oda olarak bizler her zaman esnafımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Esnafın derdi, sorunu çok. Elektrik, gaz, stopaj ve kira giderleri aldı başını gidiyor. Bugün sattığını yarın yerine koymakta zorlanan esnaf hesap yapamaz oldu. Alım gücü düşen vatandaşın ilk kapısını çaldığı yer esnaf oluyor” şeklinde konuştu.

“KÜÇÜK ESNAFI ZORA SOKAN TOPTANCILAR, TEDARİKÇİLER VE ZİNCİR MARKETLERE KARŞI BÜYÜK BİR MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ”

Başkan Resul Taşçı, şöyle devam etti: “Zincir marketlere karşı yıllardır mücadele veriyoruz. Yetkililere her fırsatta sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Küçük esnafa sahip çıkılması ve mahalle bakkalının yaşatılması için daha bilinçli bir toplum çağrımızı sürekli tekrarlıyoruz. Küçük ve orta boy esnafımıza ürün tedariki sağlayan toptancılar da işyerlerini zorluyor. Esnafımızın, toptancı ve tedarikçilerden daha makul şartlarda ürün alabilmesi için sürekli girişimlerde bulunuyoruz. Kongreden hemen sonra küçük esnafımızı zora sokan toptancılar, tedarikçiler ve zincir marketlere karşı verdiğimiz mücadeleyi daha de büyüteceğiz. Malum ekonomik krizde ekmek satışlarıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Bu noktada da büyükşehir ile irtibata geçerek Halk Ekmek’in bakkallarda satılmasını sağladık. Sık sık ziyaretler yaparak esnafımızın talep ve beklentileri için ses olduk. Esnafımız arasında koordinasyonu güçlendirerek birlik, beraberli ve dayanışmayı pekiştirdik. Şimdi önümüzde yepyeni bir süreç var ve bizler Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası olarak yeni hedeflerimizle Oda’mızı ve esnafımızı daha da güçlendirmek istiyoruz.”

 

Reklamı Geç