Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HEM İHTİYAÇ SAHİPLERİ HEM DE BAKKALA DESTEK..

Üsküdar Belediyesi Ramazan yardım

Üsküdar Belediyesi Ramazan yardım çeklerinin sadece mahalle bakkallarında geçerli olduğu bir uygulama başlattı. Bu sayede Ramazan ayında hem ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülecek hem de ekonomik anlamda zor günler geçiren mahalle bakkalları rahat bir nefes almış olacak. 

Ramazan aylarında ihtiyaç sahiplerine dağıtılan gıda kolisi uygulaması yerine Ramazan Destek Çeki uygulaması başlatan Üsküdar Belediyesi, çekleri sadece mahalle bakkallarında geçerli olacak şekilde düzenledi. Böylelikle ihtiyaç sahipleri, belirlenen ürünler yerine ihtiyacı olan ürünleri alma imkânına kavuştu. Uygulamada Üsküdar ilçesinde yaşayan 6 bin ailenin Üsküdar Destek Kartlarına 500’er TL’lik nakit yardımda bulunuldu. Verilen destekler sadece mahalle bakkallarında geçerli kılındı. İhtiyaç sahipleri, alkol ve sigara dışında şeker, yağ, çay, bakliyat ve benzeri tüm ihtiyaçlarını mahallelerindeki bakkallardan temin edebiliyor. İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek, mahalle bakkallarına ise can suyu olacak uygulamaya Üsküdar’daki 440 bakkal esnafının 240’ı dâhil oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, uygulamanın vatandaşın yüzünü güldürmenin yanı sıra mahalle bakkallarına da can suyu olduğunu söyledi.  Türkmen; “Üsküdar Belediyesi olarak öncelikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Ramazan kolisi dağıtmak yerine maddi destek sağlamanın daha iyi olacağını düşündük. 6 bin ihtiyaç sahibi vatandaşımızın Üsküdar Destek Kartlarına 500’er lira yatırdık. Bununla da kalmadık, vatandaşlarımız ramazan ihtiyaçlarını gidip büyük zincir marketler yerine her gün selamlaştıkları mahallelerindeki bakkal esnafından alsın istedik. 240 bakkalımız hemen uygulamaya dâhil oldu. Vatandaşlarımız çaydan şekere, makarnadan ayçiçek yağına tüm Ramazan ihtiyaçlarını mahalle bakkalından karşılıyor. Bu uygulama ile mahalle kültürünü geliştirip ayakta tutmayı; ihtiyaç sahiplerine destek olurken, mahalle bakkallarını da desteklemeyi amaçlıyoruz. Uygulama çok sevildi, çok destek gördü’’ dedi.

Reklamı Geç