Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HER DAİREYE 1 OTOPARK YÖNETMELİĞİ 7. KEZ ERTELENDİ..

Özellikle büyükşehirlerin en önemli

Özellikle büyükşehirlerin en önemli derdi olan otopark sorununa çözüm olması umuduyla çıkarılan ancak müteahhitlerin isteği ile sürekli ertelenen ‘her daireye bir otopark’ yönetmeliği tam 7. kez ertelendi. 31 Aralık 2020 oldu 31 Mart 2021..

Müteahhitlerin yapacakları yeni apartmanlarda, her daireye en az bir otopark yapmalarını zorunlu hale getiren yönetmelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir kez daha ertelendi. Müteahhitlerin isteği üzerine yapılan son erteleme ile normalde 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren uygulanması gereken otopark zorunluluğu, tam 7. kez ertelenmiş oldu. Yeni yapılacak binalarda her daireye bir otopark yapma zorunluluğu son olarak 31 Aralık 2020’de başlaması gerekirken Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle 31 Mart 2021 tarihine uzatıldı. İlk kez 22 Şubat 2018 tarihinde yayımlan ancak uygulama tarihi 1 Haziran 2018 tarihi olarak belirlenen yeni yönetmelikle, normalde her 3 daireye 1 otopark yapma zorunluluğu ‘her 1 daireye 1 otopark’ şeklinde değiştirilmişti.

Yönetmeliğe göre, ön bahçe genişliği en az 7 metre olan parsellerde, binaya en az 2 metre mesafe bırakmak kaydıyla ön bahçede açık otopark yapılacak. Zeminin altında kalmak kaydıyla yan ve arka bahçelerin tamamının altı, ön bahçenin de yola 3 metre mesafe kalana kadar altı da tamamen otopark yapılabilecek. Otopark yapılamayan binalara yürüyüş mesafesindeki başka bir otoparktan yer gösterilmesi gerekecek, bu durum da tapuya şerh edilecek. Bu şekilde otopark yeri ayırmayan binalara yapı ruhsatı ve yapı kullanma izinleri verilmeyecek. Özellikle büyükşehirlerde otopark sorununu çözeceği belirtilen düzenleme müteahhitlerin itirazına rağmen yayımlanmıştı. Ancak uygulamaya geçirmek bugüne kadar mümkün olmadı.

Reklamı Geç