Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HER GÜN BİNLERCE İŞVERENLE İŞ GÜCÜNÜ BULUŞTURUYORLAR..

Ülkemizin en büyük sorunu

Ülkemizin en büyük sorunu işsizliğe çareler üreten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisleri, hiçbir siyasi düşünce ayırt etmeksizin umut kapısı olmaya devam ediyor. Her gün binlerce işvereni işgücüyle buluşturan İstihdam Ofisleri, balık vermekten daha çok balık tutmayı öğretiyor..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki yeni dönemde hayata geçirdiği en önemli çalışmalarından biri olan Bölgesel İstihdam Ofisleri, işsizlik sorununa umut kapısı olmaya devam ediyor. İstanbul genelinde 39 ilçede yaygınlaşmaya devam eden İstihdam Ofisleri, her gün binlerce işvereni iş gücüyle buluşturuyor. İş arayana iş, işçi arayana işçi bulmaya çalışan İstihdam Ofisleri, araladığı geçim kapısı ile balık vermekten daha çok balık tutmayı öğretiyor. Ümraniye Bölgesel İstihdam Ofisi’nde İBB Büyükşehir ve Ümraniye Meclis Üyeleri Sacit Eyüboğlu ile Filiz Öztürk Çelik, kurumun az zamanda büyük mesafeler kaydettiğini anlatarak yapılan çalışmaları değerlendirdiler. Ümraniye Ofis Sorumlusu Recep Güzel ve Kariyer Danışmanı Yusuf Özay da yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgilendirmede bulundular.

İŞKUR’dan şirket olarak işe alım danışmanlığı yetkisi alınarak İstihdam Ofisleri’nin açıldığını kaydeden İBB ve Ümraniye Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik; her ofisin de bu yetki ile yetkilendirildiğini söyledi. Şu ana kadar İstanbul genelinde aktif 8 ofis bulunduğunu söyleyen Çelik; “Yıl sonuna kadar 4 ofis açılışı daha yapacağız. Bahçelievler, Bayrampaşa, Silivri, Sultangazi. Bunların tadilat süreçleri büyük oranda tamamlandı. Resmi prosedürler tamamlanıyor. Genel planı 2-3 ilçeye 1 ofis olarak düşünebiliriz. Bu güne kadar bu ofislere yapılan başvuru sayısı 65.813, 3.800’ün üzerinde firma talepte bulunmuş ve  istihdam edilen sayısı 13.190 kişi. İş arayan ve işveren ağımızı genişletmek adına tüm il ve ilçe meclis üyeleri, ilçe başkanlarından da destek bekliyoruz. Yapılan istihdamın uzun süreli olması önceliğimiz. Hem aday için hem işyeri için doğru aday bulmaya çalışıyoruz. İlk etapta hedefimiz 200.000 kişi. Şu ana kadar 13.190 kişi istihdam edildi. İstihdamın büyük kısmı gri ve mavi yaka” dedi.

Pandemi nedeniyle işsizliğin daha da tavan yaptığını, kısa çalışma ödeneği ve ücretiz izin süreçlerinin pasif işgücü yarattığını söyleyen İBB ve Ümraniye Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu; “İşsizlik ülkemizin en büyük sorunu. Bu ofisler işsizlik sorununun azalmasına önemli katkılar sunacak. İş başvurusu yapan hiç kimsenin siyasi görüş, düşünce ve geçmişine bakmıyoruz. Başvuruları gerek internet üzerinden gerekse bu ofislerden alıyoruz ve burada toplu mülakatlar yapıyoruz. Bunu ya bulunduğumuz yerdeki kültür merkezi vasıtasıyla ya da vatandaşları araçlarla toplu mülakat yapılacak işyerlerine taşıyoruz. Mobil İstihdam Ofisi her hafta başka bir ilçede konumlanıyor. Konumlanacağı ilçeleri belirlemek için İstanbul Planlama Ajansı ile çalışıyoruz. Esnaf temsilcileri, iş dünyası ve muhtarlarımız ile sürekli temas halindeyiz. İlanlarımızı sosyal medya hesaplarımızdan duyurmaya başladık. İSMEK ile birlikte Otobüs Şoförü Eğitim Programı gerçekleştirdik. Başvuranların yarıya yakını istihdam oldu. Kurye yetiştirme programı planlıyoruz. Sosyal yardım sağladığımız aileleri iş sahibi yapmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Haftalık ve aylık ilan ve görseller paylaşacağız” dedi.

Reklamı Geç