Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“HER ZAMAN İSTİŞARE VE DİYALOG İÇERİSİNDE OLACAĞIZ..”

Çekmeköy’ün yeni Kaymakamı Resul

Çekmeköy’ün yeni Kaymakamı Resul Çelik, ilçede görev yapan yerel basın temsilcileriyle biraraya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmeler ve istişarelerde bulundu. “Kent kültürünün oluşmasında medya kanalları ve kitle iletişim araçlarının önemli olduğuna inanıyorum” diyen Çelik; “Dolayısıyla yerel basın temsilcilerini de mesai arkadaşım gibi görüyorum” şeklinde konuştu.

YEREL GAZETE ÖZEL HABER / Çekmeköy’e geçtiğimiz ay atanan Kaymakam Resul Çelik, yerel basın temsilcileriyle kahvaltı davetinde buluşarak çeşitli konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Göreve başladıktan sonra kendisine yönelik ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerine karşılık iade-i ziyaretlerini sürdürdüğünü kaydeden Kaymakam Çelik, yerel basınla da bu kapsamda biraraya geldiğini ifade etti. Çelik; “Yerel basınımız şüphesiz önemli. Sizlerle her zaman yakın diyalog ve istişare halinde olmaya gayret edeceğiz. Hep birlikte ilçemizin daha güzel bir yer olması için çalışmalar sürdüreceğiz” dedi.

Çekmeköy nüfusunun 273.758’e ulaştığını kaydeden Kaymakam Resul Çelik, “Geçmiş yıllardan günümüze nüfus artış hızına baktığınızda gelinen 273.758 rakamı bu ilçenin çekim merkezi olabildiğini gösteriyor. Artan nüfusa bağlı olarak elbette eğitimden sağlığa, ulaşımdan şehirleşmeye kadar hayatın her alanında sürekli yeni ihtiyaçlar doğuyor ve bu ihtiyaçlara bağlı olarak da sürekli hizmet ve yatırımlar gerekiyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Çekmeköy’ü yeni yeni tanımaya başladığını ifade eden Kaymakam Çelik, yapımı devam eden hükümet konağının süratle tamamlandığını ve önümüzdeki 2022 yılı ortaları gibi hizmete açılacağını söyledi. Eğitim noktasında ilçeye yeni okullar kazandırılması ve derslik sayısının artırılarak sınıf mevcutlarının düşürülmesi hususlarının takipçisi olduğunu kaydeden Çelik, “Eğitime yönelik sıkıntıların acilen giderilmesi ve bu alandaki yatırımların hız kesmeden devam etmesi ve tüm bunlar için de sürekli yeni okulların yapımı her zaman gündemimizde olacak” dedi.

Gençlerimiz ve gençliğe yönelik tehlikelere karşı asla taviz vermeyeceklerini de sözlerine ekleyen Kaymakam Çelik; “En büyük sermayemiz, en değerli hazinemiz gençliğimizin heba olmasına devlet olarak hiçbir şekilde müsemma gösteremeyiz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklara karşı korunması, bağımlılıkla mücadele gibi hususlarda yapmamız gerekenleri en etkin şekilde yapacağız” dedi.

Pandemi sürecine ilişkin de konuşan Kaymakam Çelik, “Çekmeköy aşılamada İstanbul’daki 39 ilçe arasında yüzde 70 oranı ile ön sıralarda yer alıyor. Bu son derece güzel bir haber lakin bunun da üzerine çıkmalıyız. Özellikle 3. doz aşılamada büyüklerimizin aşısını yaptırması için sizlerden de duyuru noktasında yardım ve destek bekliyoruz. Aşıya ulaşmakta sıkıntı çeken yaşlılarımız var ise bizlere bildirsinler gerekirse evlerine kadar gidip aşılarını yapalım” diyerek aşılamada gelinen son noktayı açıkladı.

Basın mensupları ile tek tek tanışan ve sohbet eden Kaymakam Çelik, çeşitli sorulara da yanıt verdi ve bundan sonraki süreçte yerel basın ile her zaman yakın temasta olacaklarını söyledi.

Reklamı Geç