Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HİZMET-İŞ SENDİKASI 3 NO’LU ŞUBE’DEN RENKLİ 1 MAYIS ETKİNLİĞİ..

1 Mayıs Emek ve

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü birlik ve beraberlik içerisinde kutlayan Hizmet-İş Sendikası İstanbul 3 No’lu İETT Şube Başkanlığı, üyelerine unutulmaz bir gün yaşattı.

Hizmet-İş Sendikası İstanbul 3 No’lu İETT Şube Başkanlığı’nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlediği eğlenceli etkinliğe üyelerin yoğun katılımı gözlendi. Yarışmaların düzenlendiği ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Şube Başkanı Mustafa İluk, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Etkinlikte ayrıca, Şanlıurfa’da düzenlenen 1 Mayıs etkinliğine katılmak için Elbistan’dan yola çıkan Midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden emekçi yurttaşlarımız için dualar edildi.

Başkan İluk, etkinlikte yaptığı konuşmada; “1 milyona yakın taşeron emekçimiz kadrolu oldu. Geçici ve mevsimlik işçilerin çalışma süreleri uzatıldı. Hükümetimiz, 1 milyona yakın kamu işçisini kadroya almakla, ‘Kapitalizme karşı’, ‘Devlet Küçülmelidir’ diyenlere büyük bir meydan okuma gerçekleştirmiştir. Bugün, bu mücadelemizi hep birlikte kazandık. HAK-İŞ’e inandınız, HAK-İŞ’e güvendiniz. Bizler de güveninizi boşa çıkarmadık. Bu başarı hepimizin başarısıdır” dedi.

Taşeron işçilerin tamamı diye yola çıktıklarını ifade eden İluk, şunları söyledi; “Bazı istisnalar yaşandı. Ancak, kadroya geçemeyen başta KİT’ler olmak üzere yemekhane çalışanları, HBYS çalışanları, joker çalışanları, kiralık araç şoförleri ve yüzde 70 kapsamına giremeyen bütün taşeron işçilerimizin haklarını elde etmesi ve sorunlarının çözümü yolunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.

Kadroya geçen işçilerimizin geriye kalan sorunlarını da aynı kararlılıkla çözme mücadelemiz devam edecektir. Taşerondan kadroya geçen işçilerimize enflasyon farkını talep ediyoruz. Geçici mevsimlik işçilerin 9 ay 29 gün çalışma haklarının uygulanmasını istiyoruz. 2019 yılında yapılacak olan Kamu toplu iş sözleşmelerinde yüksek enflasyonun dikkate alınmasını, işçilerin ve işçi emeklilerinin yüksek enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.”

Reklamı Geç